jao, uvek smo živeli samostalno...to je dobro, kad vidim kako se ljudi maltretiraju u zajednici sa 3 generacije....ili 4 čak.
jao, uvek smo živeli samostalno...to je dobro, kad vidim kako se ljudi maltretiraju u zajednici sa 3 generacije....ili 4 čak.
где си пошла с крмељиве очи
Ma provale oni brzo od koga im život zavisi. Babe samo sebi štetu nanesu,
jer deca shvate da kod njih prolazi nešto što kod roditelja ne prolazi, pa ih
maltretiraju.
Ja sam više problema sa svekrom imala.
On: ''Ima tri godine, a još ga niste tukli? Upropastićete dete.''
mi...
On: 'Ako, ako.. kad bude sutra on vas tukao, nemojte meni da se žalite..''
Večnost je čista sadašnjost.
:raz_114:
Kojice bre , a ja nemogu da se dalje upishavam na temu , jer ja pricam o " deci" sa cetrdeset i kusur i jos uvek slusam tu parolu , zato nemogu , mnogo se iznerviram , kao sto ste uostalom i videli i takav mi je i horoskop odem u drugu krajnost iliti u p materinu.
Večnost je čista sadašnjost.
jeste, tako je.
sećam se moje svekrve (bila je divna žena, zaista....šteta što je poživela samo 68 godina) koja pita ''da li je obukao jaknu?''...a vreme otprilike ovakvo kao sad - ni toplo ni hladno. meni bilo smešno, pa joj kažem ''ako ga do 42. godine niste naučili kako da se obuče, onda neka se smrzne''...a ona će ''ne znaš ti kako je to kad imaš decu''...tada još nismo imali decu. međutim, sada kada vratim film - opet sam na istom stanovištu i to ne zato što sam tvrdoglava, nego što mislim da treba da se smrznu (makar metaforički), da bi umeli da se zaštite od hladnoće....i da ne maltretiraju druge time što nisu u stanju da se ušuškaju.
Poslednje uređivanje od причалица : 09-04-2010 at 17:05
a sinoć je mm rekao mlađoj upravo rečenicu iz uvodnog posta
ja tu rečenicu iz uvodnog posta nikad nisam rekla..tužna mi je čak i za pročitati..
Odrasla sam uz ovu recenicu A cesto je nastavak bio... ima da se oblacis normalno (znaci smerno, zakopcana do grla) i da dolazis kuci u 23h. Nisam smela kratku suknju da nosim. Dok sam bila devojka pretio je recenicom iz naslova teme, a kad sam se udala i zivela pod drugim krovom, pa mu dodjem sa unukama u goste u suknjici malo iznad kolena, onda kaze : Dobro, na sta to licis, majka dvoje dece, tu se uludila...
ma, to je samo recenica... glupa... koja ume da zaboli... koja pokazuje ko je tu glavni i cija mora da se postuje, cak i po cenu da se to nekome ne dopadne uopste... i recenica koja moze da povredi osobu kojoj je to receno i da ucini da se oseca kao manje vredna... kao podstanar negde gde bi trebalo da se oseca kao svoj na svome... da je sroza u svojim ocima i da ucini da se oseca bas, bas bedno... ma, to je samo recenica... nista strasno...
rile_laki_oblak - zato sto je preporucen od strane 4 od 5 strucnjaka za razbibrigu..
ljubav je samo reč, a?
ima nacina ....ne vaspitavaju se deca jedino tom recenicom
Ciji potpis?
naravno da se ne vaspitavaju tom rečenicom uopšte...o tome pričam. ta rečenica je ''zrela'' kao i dete kojoj se upućuje.
VASPITNE FRAZE se ne menjaju decenijama
Da se vaspitne mere nisu promenile već decenijama pokazuje novo istraživanje koje je otkrilo da osam od deset majki ponavlja fraze koje su čule od svojih roditelja.
Istraživanje je otkrilo da su fraze poput “Jer ja tako kažem”, i “Čekaj i videćeš”, najčešće korišćene prilikom vaspitanja dece.
Ketrin Kraford, menadžerka internet stranice www.TheBabyWebsite.com, koja je sprovela istraživanje objašnjava:
- Zanimljiva činjenica je da mnoge majke insistiraju na tome kako se ne ponašaju poput svojih roditelja. Međutim, realnost je takva da sopstvenu decu vaspitavamo na način na koji su to radili naši roditelji. Zato preuzimanje starih fraza, porodičnih metoda discipline i rutina koje su oni koristili nije nikakvo iznenađenje.
Dakle, ma koliko se mi trudili da ne ponavljamo greške i ponašanja svojih roditelja, činjenica je da ćemo ih kopirati (svesno ili nesvesno) prilikom vaspitanja mališana. A evo i 10 najčešćih fraza kojima se roditelji suže tokom vaspitanja dece:
1. Jer ja tako kažem
2. Čekaj i videćeš
3. Iskopaćeš nekome oko sa tim
4. Zatvori vrata, ne živiš u čamcu
5. Rekao/la sam ti 1000 puta!
6. Ne postoji reč ne mogu
7. Reci izvini
8. Ako ne možeš da pojedeš ručak, nećeš moći ni dezert
9. Pitaj oca/majku
10. Ko sam ja tebi?
Izvor Lepota i zdravlje
Poslednje uređivanje od Man : 29-11-2011 at 15:19