Е онда ако, нека буде тако. И би тако
Е онда ако, нека буде тако. И би тако
Naravno, kao što te je i mrzelo da učiš kada je trebalo.
Koliko se sećam, napisao si:
Ma nije valjda... zbog toga postoji toliko ateista, na primer, ili vernika koji smatraju da nije sve kreirano?
Zanimljivo, kada je nauka u pitanju, koja se i inače ne bavi pitanjem "Zašto?" (u ovom kontekstu) ti postavljaš to pitanje, a kada je u pitanju kreacionizam, koji se vrti oko tog pitanja, to pitanje ne postavljaš.
Sad sam sračunaj gde ti je greška i zbog čega imaš naopak pristup.
nauka se ne bavi samo ''hvatanjem'' fenomena, nego ih i objašnjava. ljudi koji prihvataju kreaciju, ne pitaju zašto...a to da li sam ja ili ti u pravu, potpuno je nevažno u kontekstu krecionizma. kada bi se kreacinozam bavio pitanjem ''zašto?'' bio bi nauka...a nije, to je ''samo'' stav, prihvatanje načina na koji je stvoren univerzum ili planeta ili mi....to nije nauka.
možeš da tupiš koliko god.
где си пошла с крмељиве очи
Види обе имате једну грешку . и верник се пита "зашто ме створи Оче? Која је сврха моја?"
Док ти Кали ( имал твој ник неку везу са Кали?) априори одвајаш науку и веру , ја опет сматрам да вера без науке опстати може али да то није пожељно али да наука без вере никада неможе опстати.
moja malenkost je to pitanje (''zašto postojim?'') postavljala do svoje 17e godine...ali, tada nisam bila hrišćanka.
sada i odavno to više sebe ne pitam, jer znam da postoji svrha (koja je tajna) i ne želim da znam šta je Bog namenio sve da uradim...jednostavno, živim život bez velikih pitanja...i trudim se.
i grešim, naravno....ali, to pitanje ne postavljam jer VERUJEM da se sve događa sa Božjim dopuštenjem, a da imam slobodu izbora u svakom trenutku.
Бог даје слободу избора, али човек сам не верује у то и понаша се као да га нешто преодрешено води као пропасти или спасу. Чудни су путеви Господњи
Sloboda izbora koju daje jevrejski bog je prilično ograničena. Setimo se samo šta je izabrao božji sin.![]()
Изабрао је оно што је хтео , имао је избор.
Бог , Творац , Створитељ ма чији или ма који је ипак Творац ,Створитељ и Бог и између верника било које вереи на било ком месту у свету, је сличности више него са првим до тебе који је атеиста.Атеиста нема избор ,он је уверења да је само случајност, он нема смисао.
Ovaj... kreacionizam, imajući u vidu metode kojima se služi, nikada ne može postati nauka.
Oboje... imaš oznaku za pol.
Nema.
Ne, a priori odvajam veru i znanje, tj. pravim jasnu distinkciju između izjave "ja verujem" i izjave "ja znam".
Nekako njegove poslednje reči na ***** (edit: izgleda da je reč k-r-s-t iz nekog razloga filtrirana) ne idu u prilog ovoj tvrdnji.
Kao vernik, uopšte se ne slažem sa iznesenom tvrdnjom, naročito zato što je moje iskustvo opovrgava.
Svašta s tobom. Ateista je onaj koji ne veruje da postoje božanstva. Ateista može biti i budista i džedaj. Čak i da je ateista neko ko nije religiozan, ne mora verovati u slučajnost, nego može verovati u "savršeni sklad", "harmoniju sfera" ili nešto deseto.
Dalje, popriličan broj vernika smatra da je slučajnost veom značajna.
I na kraju, to što je nešto određeno slučajnosšću ni na koji način ne potire mogućnost izbora.
Његове речи на распећу баш потврђују да је избор био човечији а не Божански.
Вера није знање, вера је вера, а науком само можемо открити тренутно нам сакривено знање.
И даље тврдим вера без науке може, наука без вере не може.
Кажеш твоје искуство. Али веру поистовећујеш са религијом.
Вера у Вишњу силу,је вера ,и она је свуда нит повезивања.
Атеиста је атеиста , последица хрпа случајности, а не законитости и закономерности.
Vera (bar rišćanska) nije znanje nego sistem praznoverica povezanih idejom da će nas neko nekad izvući iz ovaj gomana.
![]()
Loše je da rišćani ne čitaju bibliju.![]()
ni moja baba je nije čitala, pa se upokojila sasvim pristojno....mirna, u dubokoj starosti.
Fino za tvoju babu.
Problem je da ljudi imaju tendenciju da kopaju oči jedni drugima u ime ideje koja im čak nije ni poznata.
Uzgred, koje su bile poslednje Isusove reči?
"Juda, ebo sam ti mater čim siđem odavde!"
ma nemoj...nikad nisam čula za to.
a to što nisam čitala bibliju do kraja, tj. od početka, nije tema...![]()
Na neki način jeste tema. Ljudi koji ne poznaju ono što brane (ili napadaju) zovu se kreacionisti.![]()
А шта је тема овде?![]()
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
ne branim ja ništa, zazi....niti napadam, valjda me toliko poznaješ.
držim se osećaja koji imam i koji mi čini dobro. knjige mi nisu toliko bitne...to je kao da mi kažeš da je trebalo da pročitam neku knjigu da bih našla čoveka svog života....takva knjiga ne postoji.
trudim se da ne namećem svoj stav, ali se trudim i da zadržim dobar osećaj, nadavši se da nikoga ne ugrožavam. eto.
p.s. nadam se da znaš o kakvom dobrom osećaju pričam, a ako ne - nije važno.