kada sabereš 23,5 i 23,5 dobiješ 47 i onda izgleda kao da je potrošio tri dinara...
sad mi više ništa nije jasno...:raz_020:
kada sabereš 23,5 i 23,5 dobiješ 47 i onda izgleda kao da je potrošio tri dinara...
sad mi više ništa nije jasno...:raz_020:
Večnost je čista sadašnjost.
Sve je jasno 23,5 +23.5 = 47 dinara - 2 dinara za sladoled = 45 dinara koliko i košta bicikla
Ko nije probao urmašicu taj ne zna šta je slatko
ja necu vise da se zmaram , neznam di je ....
matematički je kako sam napisala, jer je dete dobilo kusur od 5 dinara, potrošilo ga na sladoled i bilo dovoljno pošteno da vrati majkama bedu od dinar i po....ostalo me ne zanima, jer, njihova trgovina mora da podrazumeva i sladoled, dakle - svaka je dala 24.5. din, a ne manje....a 24.5*2 je 50.
po meni se sve slaže....kao i ono za kamile i beduina.
где си пошла с крмељиве очи
Rasporedi 6 tačaka (kružića, žetona..) na četiri pravca, tako da
na svakom pravcu bude tri tačke.
Prikaži crtežom.
jel neko bar pokušao da reši?
I kada vas gadjaju kamenjem, guraju u stranu, vuku unazad, vi nastavite. Sledite svoj cilj, polako koracajte, istrpite svaku nedacu i uspeh je neminovan. Onda cete se osvrnuti, pogledati sve njih, bednike, koji i dalje stoje na istom mestu i rade to isto drugima. Ovog puta, vas ce velicati, govoreci da su oni zasluzni za vas uspeh. Oprostite i sazalite se, neka nisu pomogli, vi ste uspeli, a oni su ostali iza vas.
nikako ne moze tako da se racuna
trebalo je da ivica vrati po 2,5 dinara majkama, ali on je vratio po 1,5, sto nije u redu, jer je sladoled morao da kupi od para koje je njegova majka dala, pa bi u tom slucaju svojoj mami vratio 0,5, a maricinoj 2,5 i problema ne bi bilo
I kada vas gadjaju kamenjem, guraju u stranu, vuku unazad, vi nastavite. Sledite svoj cilj, polako koracajte, istrpite svaku nedacu i uspeh je neminovan. Onda cete se osvrnuti, pogledati sve njih, bednike, koji i dalje stoje na istom mestu i rade to isto drugima. Ovog puta, vas ce velicati, govoreci da su oni zasluzni za vas uspeh. Oprostite i sazalite se, neka nisu pomogli, vi ste uspeli, a oni su ostali iza vas.
eto, moze jos
Mislite da je nemoguće na osnovu broja cipela odrediti broj godina? Pratite navedena uputstva i iznenadićete se…
1. Uzmite broj cipela koji nosite
2. Taj broj pomnožite sa 5
3. Dobijeni broj pomnožite sa 20
4. Na to dodajte 2014
5. Od toga oduzmite godinu svog rođenja i dobićete četvorocifreni broj.
Prve dve cifre su broj vaših cipela, a druge dve pokazuju koliko godina imate!
Meni su ovakve zezalice uvek bile zanimljive i kažem: vauuuu, vidi kako pogađa a oni koji znaju matematiku naravno uvek daju objašnjenje kako ovo "radi" pa sam tako pronašla i odgovor za ovaj slučaj:
Svaki dvocifreni broj pomnozen sa 100 (maskirano sa 5x20) daje cetvorocifreni broj kome se dopisu dve nule. Druga maska je u dodavanju godina (2014 minus godina rodjenja je ustvari broj godina -starost). Dodavanjem broja godina (do 99) cetvorocifrenom broju sa zadnje dve nule prakticno dopisujemo trecu i cetvrtu cifru. Medjutim, formula ne vazi ako je neko stariji od 99 godina jer ce tada "pokvariti" broj cipela za jedan vise.
Pošto sam sa matematikom na ratnoj nozi, zadržaću se na prvobitnom oduševljenju
Pomnožite ovako:
259 x broj vaših godina x 39
rezultat je zanimljiv
Preskočio je moje cvijeće da sabere
nije preskocio
racunao je cvece pre neki dan
postavila ja na nekoj temi ne secam se gde bese