Možete opisno, a možete i ocenama od 1 do 5, da ocenite način rada pojedinih zdravstvenih ustanova.
Ovde smo virtuelne ličnosti, nesmo im u šakama, već smo samo nikovi i avatari,
pa aj slobodno da raspalimo i da ih izogovaramo. Možda se nađu i iznenađeni
ako pročitaju da ih neko ne voli...![]()

Odgovori sa citatom

Daklem...loša iskustva.Dalje,poslednji pregled,u sedmom mesecu trudnoće,koji je kriv za prevremeni porodjaj.Grubo,neljubazno,puste je kući i kažu sve je u redu,kontrola za mesec dana,vratimo se kući,i to veče ona se porodi.Nakon toga,isto Klinički Centar,odelenje neonatologije,ovde su bili malo ljubazniji,a mi poučeni prethodnim iskustvom nismo dolazili bez flaše viskija,bombonjera,sokova,kafe,već kako to ide.Tu nisu bili neljubazni,ali totalno obazrivi...nema prognoza...biće dobro ako bebe prežive...i tako.Stalno smo pitali za moguće posledice i šta treba da činimo.Govorili su samo i ukazivali na opasnost od hemoragija,krvavljenja u mozgu,i sećam se kako smo u čitaonici supruga i ja satima čitali medicinske rečnike i termine.Mnogo sam tada naučio o medicini.:smiley: Ono zboh čega mislim da su na tom odelenju pogrešili je to što nam uopšte,nikad niti jednom nisu nagovestili opasnost od prevelike doze kiseonika i posledica koje može izazvati kod beba u inkubatoru.Nažalost,to se i desilo...a mi smo to saznali tek na redovnom pregledu Retinopatija nedonoščadi,bolest koja napreduje i čije smo posledice mogli ublažiti da su nam na to na vreme ukazali.Da i kod foto-terapije beba koje su obolele od fiziloške žutice,koriste se lampe,i pri terapiji tim lampama bebama se obavezno prekrivaju oči,koje su kod prevremeno rodjenih beba posebno osetljive.To na odelenju neonatologije u Kliničkom Centru Srbije nisu radili.
), izmerila pritisak (onakvim meračim za koji gazda kaže da je najbolji) i odmah me poslala na ekg....sve vreme je neka bakica upadala u ordinaciju, izgovarajući ''ja sam teško bolesna, ja sam teško bolesna'', a dr je rekla ''marš bre..i ova žena je teško bolesna, pa ne kuka. napolje iz ordinacije!''