Da
Poštujem tradiciju
Ne baš
Ne
Večnost je čista sadašnjost.
Da bwe
Ko nije probao urmašicu taj ne zna šta je slatko
Ne bwe
Proleteri svih zemalja, ujedinite se!
Da, naravno.
ne bas...
da, mada se ne ponašam ponekad u skladu sa svojom religijom...mnogo pričam, šta ću...
где си пошла с крмељиве очи
Od početka me je zbunjivala ova anketa.Pitanje se ne odnosi na to da li smo vernici jel tako?
shvatih pitanje da li verujem u Boga ili što god....pitaj kojicu.
pitaj kojicu, bre.
ja verujem, pa mislim da sam religiozna....ali znam mnogo njih koji se fortaju i za jedno i za drugo, pa su očaj živi...okrenu ti leđa kad je najgore....a opet ima ljudi koji kažu da su ateisti, a bolji su od mmnogih ''verujućih''.
pitaj kojicu....ajde malo da se priča ovde na tu temu.
Neje isto. Religiozan je onaj ko ide redovno u crkvu, ima kod kuće ikonu, poštuje praznike na određen način i tako dalje...
Može neko biti vernik a da pritom uopšte nije religiozan.
Isto tako ja slavim slavu i veće praznike a da pritom ne verujem.
ondak sam ja religiozna, jer idem u crkvu (ali ne svake nedelje) i imam ikona dosta i tako...osećam strahopoštovanje prema svetiteljima.
dakle, jesam...sad mi je jasnije.
Ja volim da kažem da poštujem tradiciju.
Jedino je Pričalica kompletna...
Ja sam verujući i religiozan i tradicionalista ali u isto vreme smatram da se i kler i crkva trebaju prilagoditi verniku 21.veka. Također sam protivnik mešanja crkve u politiku, što je bilo prilično zastupljeno zadnjih godina. Također sam i levičar na što sam posebno ponosan, mislim da je sve moguće spojiti i uspostaviti lični odnos sa Bogom i biti dobar pravoslavac iako ne obavljaš sve kanonima i crkvenim običajima predviđene aktivnosti.