jaa sada nista osim sto se paarim sa bosiljkom..ne mogu da se izvucem iz prehlade..
Jedem beli luk
Pijem čajeve
Uzimam vitamine
Idem kod lekara
Sve što je navedeno
Ništa od navedenog, čekam da prođe...
jaa sada nista osim sto se paarim sa bosiljkom..ne mogu da se izvucem iz prehlade..
trebalo bi da koristiš nešto za jačanje imuniteta, maco...propolis cele godine, matični mleč...ili aloju.
ti si bwe svaki čas bolesna.
где си пошла с крмељиве очи
pa...ne radim ništa specijalno...misim...isto što i svaki dan...i kad sam bolestasn ne pijem lekove, nego tera tako dok ne prođe samo...
...a ono ozbiljnije...misim...kad te temperatura ubije, kad kloneš i to...to nisam imo jedno 10 god i jače...
najgore je kad se razbolim a moram da idem na posao to je tako iscrpljujuce
i ja sam mislila da je virus,pa da je od klime..ispostavilo se da na jedno dva kilometra vazdusnom linijom postoji ledina ,bila nekad deponija,obrasla ambrozijom,koja cveta i ciji polen vetar nosi..kad sam pocela da pijem lekove za alergiju i kad su konacno ovi nasi iz komunalnog pokosili,pa isprskali,pa preorali..prestalo..
ne idem u školu što duže
e, juče sam mislila da me grlo bolucka od nekog virusa....pa sam pojela baš dosta belog luka...ali, nije me bolelo od virusa, nego od alergije
ali, nije loš taj beli lukac
u principu zalegnem,ako je neki manji virus,udarim po limunu i čajevima i pustim da se organizam sam izbori sa tim
Bakini lekovi za razne boljke
Jelena Vukelić, Foto: Shutterstock, 20. 10. 2011. 00:06
Kad vas zaboli glava ili stomak, ne trčite u apoteku, već u špajzu potražite prirodni lek koji su koristile i naše bake.
ZA BOLJE VARENJE
Bolovi u abdomenu često se javljaju usled upale želuca i creva. Za ublažavanje tegoba koristi se:
Sok od bokvice
Pola kilograma listova sveže bokvice dobro operite, sitno je iseckajte i iscedite u sokovniku. Sok pomešajte s medom i uzimajte tri puta na dan po jednu kašiku. Ukoliko sok od bokvice, bez meda, koristite kao oblogu, rešićete se i glavobolje.
UPALA GRLA
Zbog virusne prehlade, prevelikog naprezanja glasa ili suvog vazduha grlo postaje nadraženo. U oporavku će vam pomoći:
Žalfija s medom
Prelijte kašičicu sušenih i usitnjenih listova žalfije šoljom ključale vode, poklopite i ostavite da odstoji pet minuta. Procedite čaj, dodajte kašiku meda i ispirajte grlo četiri puta dnevno po pet minuta.
DIJAREJA
Dijareja se javlja kada organizam pokuša da se oslobodi bakterija, virusa i određenih aditiva iz hrane koji su dospeli u organe za varenje. U tim situacijama treba da umirite stomak i da obnovite crevnu floru. U tome će vam pomoći:
Barena jabuka
Ogulite i očistite jabuku, isecite je na kriške i kuvajte na pari dok ne omekša. Jedite jednu dnevno.
UPALA BEŠIKE
Ovaj zdravstveni problem javlja se i leti i zimi. Upalu izazivaju bakterije, a prepoznaje se po pritisku u bešici, bolovima ili peckanju pri mokrenju. Pomoći će vam:
Sok od brusnice
Svakodnevno pijte tri šolje soka od brusnice čiji sastojci ubijaju bakterije i ne dozvoljavaju njihovo umnožavanje. Uz to pijte i dva i po litra vode, kojom ćete ubrzati izbacivanje bakterija.
GLAVOBOLJA
Glavobolja nastaje iz mnogo razloga, a najčešći okidači su umor, neispavanost, loše držanje tela i vrata, stres, problemi s vidom, visok krvni pritisak… U ublažavanju glavobolje pomoći će vam:
Beli luk
Narendajte nekoliko čenova belog luka, nanesite ga na slepoočnice i isperite nakon 15 minuta.
Kad se razbolim, ukoliko nemam neke bolove i bas visoku temperaturu, trudim se da funkcionisem kao i kad mi nista nije. Ne volim bolest, ne volim lezanje u krevetu, osecaj nemoci... Nekad i sa visokom temperaturom teram po svome i necu u krevet, mada znam da bi trebalo.
Pa ako imam temperaturu onda ležim i tresem se ko hebena zečica .... u svakom drugom slučaju na nogama gledam da to preguram ...
htela sam da obojim i ono ‚‚tresem se...‚‚ pa zaboravila, da ne pomislite svasta o meni...
imam muskarca u kuci koji se isto ponasa kad ima temperaturu pa proveravam da li je tako kod svog muskog sveta
i ovaj moj obavezno govori ovako: Bolan sam ti baco (prevod: maco) daj bi nesto da obrisem nos...
pa čekam da ozdravim naravno šta bi drugo
rešio sam da više neću da se razboljevam
- Zašto nosiš taj glupavi zečji kostim?
- A zašto ti nosiš taj ljudski kostim?
otvaram svoju apoteku doktore izbegavam u shirokom luku...
I think that in human evolution it has never been as necessary to have this substance LSD...it is just a tool to turn us into what we are supposed to be space.
To Prletov recepat?
Večnost je čista sadašnjost.