Burkini je bikini dizajniran za Muslimanke da bi mogle da uživaju na plaži. Napravljen je od UV i nepromočivog poliestera. On pokriva celo telo osim stopala, šake i lica...
Slike preuzete sa: www.notserious.net
Burkini je bikini dizajniran za Muslimanke da bi mogle da uživaju na plaži. Napravljen je od UV i nepromočivog poliestera. On pokriva celo telo osim stopala, šake i lica...
Slike preuzete sa: www.notserious.net
Ko nije probao urmašicu taj ne zna šta je slatko
Да, знам, виђала сам их овако обучене за плажу, али врло ретко.
Пре пар година сам питала једног Арапина зар не постоји неки костим дизајниран за њихове жене,
да не морају у хаљинама да улазе у воду.
Он ми је рекао да постоји, наравно али да се жене ретко одлучују да га носе.
Није умео да ми објасни зашто.
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
Stvar izbora. Posebno kad je u pitanju islamski svet u Evropi. Meni više ide na živce fašizam koji sprocodi Belgija i Francuska određujući šta je po ukusu vlada tih država ili nije. Ako građanka zatraži pomoć onda je to drugo pitanje. Dotle nek nosi i skida ko šta želi i šta mu je ili joj po volji.
Јесте ствар избора али и васпитања.
Мени није страшно што су оне "забрађене".
То је не само ствар културе и вере, већ су муслиманке одувек водиле рачуна о својој кожи и коси.
Њихова клима је погубна и за једно и за друго.
Мени је било страшно што оне улазе у воду обучене у сасвим обичну одећу.
Рецимо, на себи имају фармерке или хеланке, мајцу па преко блузу а преко хеланки хаљину.
На глави наравно мараму.
И онда тако пливају. Како успевају, немам појма.
А онда кад изађу из мора све се цеди са њих а ветар дува.
И било ми чудно да није измишљен некакав костим да им не само олакша већ и здравље да им сачува.
Али и поред тога, оне избегавају да га облаче.
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
lepe slike, nema šta....neka, bre, nosi ko šta i kako hoće. nekim našim ženama bi bolje stajao ovaj burkini, majke mi.
где си пошла с крмељиве очи
Vidim da voliš da čitaš, Pričalice. Hoseinijeva Hiljadu čudesnih sunaca govori dosta o obespravljenosti muslimanskih žena, i gotovo ropskoj potčinjenosti svojim muževima, i muškarcima uopšte. Knjiga je pretovarena emocijama, siguran sam da ćeš u meni uživati... pardon, u njoj uživati.
Žena je raj za okice, pakao za dušicu, i čistilište za džepČić.