Da
Samo Stari zavet
Samo Novi zavet
Samo pojedine delove
Ne
Šta je to Biblija?
Nisi pročitala Sveto pismo, ali tvrdiš da u njemu nešto piše odnosno ne piše?!
Mislim da te on potcenjuje... zaista ne mogu da se setim nijednog slučaja da je Zazijavalo nekog podcenjivao.
Baš u inat zdravom razumu?!
Ккаве везе има вера са разумом?
Какве везе имају осећања са рациом?
onaj koji je izmislio bibliju ili je bio ludi genije ili nije imao ni 2 grama mozga
Živim samo ovaj sadašnji trenutak, jer sve ostalo ili je već prošlo ili je neizvesno hoće li doći.
ne bih baš rekao da je tako jer je biblija napisana 1513, što znači 1513 godina posle nastanka hrišćanstva. što opet znači da je bog zakasnio sa svojim zakonikom jedno 1500 godina da batalimo onih 13, što nema nikakve logike, pre će biti da se neko setio da je napiše i da tako ispere narodu mozak pa da vlada kao božiji izaslanik.
Živim samo ovaj sadašnji trenutak, jer sve ostalo ili je već prošlo ili je neizvesno hoće li doći.
kojica je njanjava, G je dosadan, a Yeca najzlija
Procitao.
Toplo preporucujem citanje "Otkrovenja" u izmenjenom stanju svesti,neponovljivo iskustvo.
kojica je njanjava, G je dosadan, a Yeca najzlija
Prvo da ti objasnim da ja nisam protiv vere, ali ne poštujem hrišćanstvo zbog gomile stvari, a između ostalog i zbog krstaškog rata kad su pokušali da pokrste sve muslimane, a u stvari su išli samo da pljačkaju narod.Pre svega poštujem paganske običaje i bogove.
Dobro a ko su ti pravednici? Da nisu možda popovi koji pokradoše ovaj narod, a vamo su kao božiji izaslanici koji žive od milosti božije?
ne mogu da pronađem link ali ti mogu reći gde je knjiga uzeta.
Knjigu sam uzeo u manastiru Velika Remeta. Iako sam protiv hrišćanstva volim ponekad da pročitam šta pišu da bih imao argumente prilikom ovakvih rasprava.
ako baš neko nije pročitao bibliju a ima žarku želju to da uradi to može učiniti preko sledećeg linka
http://www.hacbg.org/svetopismo/