Sloboda je usamljena i spokojna svest o SNAZI !-Dostojevski
Sloboda je usamljena i spokojna svest o SNAZI !-Dostojevski
Velicina coveka se ne meri po inteligenciji, vec po KARAKTERU.
osloboditi se stega braka...osloboditi se primitivizma...to je sloboda...ima jos toga ali me mrzi da kuckam
Ne lišava me slobode čovek koji ima nameru da me liši slobode, nego me slobode lišava moja ideja, moj strah da će doći neko ko će me lišiti slobode.Ne oduzimajmo sami sebi slobodu...
Sloboda je sloboda duha ))
u duhovnom smislu mozemo biti slobodni
sloboda je stanje probudjene svesti
da
ne znam bas..ili je ima ili nema..nema malo slobode..na kashičicu..to je opet ograničavanje..prisila..atak na svest
samokontrola je oruzje za korigovanje naravi..i krivice..i izgovor za gubitak slobode
sloboda je recimo i to da mozes sam da odlucis nesto i da to isto i sprovedes. sta god to bilo.
I Miša Tumbas je slobodan haha, to ume i da pokaže na utakmicama... Tol onaj ko ima kontrolu pa i samokontrolu jeste slobodan a onaj ko nema je razuzdan...
nislis da razuzdani nije slobodan?...ma nemoj..SVI smo mi slobodni..dok se ne opteretimo strahovima
"Ono animalno u nama je sebično.
Da bismo pobegli od toga, da bi smo zakoračili ka onom ljudskom, treba da se okrenemo ka širokogrudosti.
Taj iskorak je zapravo oslobađanje.
Onog momenta kada deo sebe poklonimo i deo svog prostora ustupimo, tek tada smo se oslobodili.
Onoliko koliko smo dali, a često i više, dobijamo za uzvrat, i zapravo ništa ne gubimo, samo smo sada u simbiozi.
I tu nem nišeg strašnog, naprotiv.
Individua poznaje samo sebe.
Ličnost poznaje sebe, ali ima i težnju da spozna drugog,i da bude spoznana od drugog.
Ličnost je društvena kategorija. Ličnost je ljubavna kategorija.
Individua je matematički pojam, a u životu mnogo toga nema nikakve veze sa matematikom.
Put od individue do ličnosti može da bude mukotrpan ali je nagrada neizmerna.
Nagrada je sloboda.
Stvoreni smo sa mogućnošću da budemo ličnosti, da budemo slobodni."
Razuzdani je slobodan od intelekta haha... I Bikovi kad ih pustiš među krave su razuzdani ali u ogradi tako da nisu baš svi razuzdani slobodni...
Naravno da se svakom sviđa njegovo vlastito mišljenje stoga opaliti quote samom sebi i razmeniti koju pametnu sa sobom nije na odmet povremeno
Najveće teškoće i iskušenja za čoveka počinju onda,kada stekne slobodu da radi šta hoće !
Velicina coveka se ne meri po inteligenciji, vec po KARAKTERU.
niko nije apsolutno slobodan... sloboda je subjektivan dozivljaj. I da si u zatvoru ako se osecas slobodnim = slobodan si...tako i bikovi kada su u areni osecaju se jako slobodni te ne znaju sta ce sa sobom pa postaju razuzdani i besni...zar to nije sloboda?traje dok ih neko ne ukroti...znaci ne postoji apsolutna sloboda
Tačno. I ja sam imao mogućnost da doktoriram a nisam ni magistrirao. Mogućnosti ne znače i konzumiranje istih... Siguran sam da imaš mogućnost da slobodno odšetaš do cemtra grada (sloboda) Popenješ se na žardinjeru i održiš govor koji je harizmatičan i prepun intelekta onako specifičan i dopadljiv,populistički (ličnost) i na kraju u znak ličnog bunta skineš gornji deo odeće i pokažeš grudi svima (razuzdanost). I možeš primeniti još neke varijacije na temu koje izlaze iz domene zdrave diskusije...A da li ćeš to učiniti jeste samokontrola u okviru prava i sloboda koje imaš...
ok..ae ovako...
popnes se na barikade..i zapalis skupstinu..i doguras bager..i krenes u akciju (razuzdanost+ ludilo+bes+maloumlje)...i "poguras" opstu slobodu..i postanes liderom i bez dokrorata..magistrature..diplome..i shkole(ličnost-mudrose-delioc slobode...cenjen i precenjen)
ima li tu mesta samokontroli..pravima itd?
oprosti tol,ovo neka matematicka formula...:raz_114:ok..ae ovako...
popnes se na barikade..i zapalis skupstinu..i doguras bager..i krenes u akciju (razuzdanost+ ludilo+bes+maloumlje)...i "poguras" opstu slobodu..i postanes liderom i bez dokrorata..magistrature..diplome..i shkole(ličnost-mudrose-delioc slobode...cenjen i precenjen)