Stranica 5 od 7 PrviPrvi ... 34567 ZadnjaZadnja
Pokazuje rezultate 81 do 100 od 122

Tema: Šta je to sloboda?

Registrovani Član
    Tibi avatar
    Status : Tibi je odsutan
    Registrovan : Jul 2010
    Tekstova u blogu : 10

Početno Re: Šta je to sloboda?

Citiraj Prvobitno napisano od malavelika Vidi poruku
    nema pojma tibii..moz da zivis sam, a nikad da se ne osetis slobodnim..
    nije to to...
    Ti ko da si zeMsko, ne razumes muski jezik bre, slobodna si al nisi sama...a sto bi i bio neko sam, jel to sad u modu?

Registrovani Član
    malavelika avatar
    Status : malavelika je odsutan
    Registrovan : Aug 2009
    Pol:
    Tekstova u blogu : 35

pa jel sam to rekla negde? ja prva numem da budem sama..mislim mozda i umem, al nikad u zivotu nisam probala, a jesam zivela sama samcijata....a o musko zenskom razumevanju i jeziku smo vec na nekoj temi pricali, ne?

Registrovani Član
    QueenOfClubs avatar
    Status : QueenOfClubs je odsutan
    Registrovan : Jul 2009
    Pol:
    Tekstova u blogu : 1

sloboda u vezi je kad nemam osecaj da se gusim i da me gusi..bilo cime..pitanjima, stavovima, zabranama bilo koje vrste, netolerancijom, neverovanjem...onaj osecaj da si svoj, ali da si deo para..btw, retko se nalazi..taj osecaj slobode, a da je ljubav jos uvek tu..osecaj slobode uglavnom u vezama dodje kad te vise nije briga za onog drugog..mislim, na prvi pogled bas deluje da je suprotno, da si zarobljen u vezi sa nekime koga vise ne volis, ali nije tako..jer od trenutka kada skontas da tog nekog ne volis, slobodan si da radis sta god hoces..pitanje je da li ces to i uraditi...
    Не бих се сложила...
    Питања, забране, нетолеранција и неповерење нису одраз љубави већ несигурности.
    А погрешно је веровање да кад свега тога нема нема ни љубави...
    Увек имам осећај да могу све, питање само да ли то уопште желим.
    И то ми нико не може узети.
    Може да проба, али ја на то реагујем као да ми је прислонио канапче на врат, и реагујем инстинктивно.
    Ослобађам се и бежим без освртања.
    И... каква је то љубав која ограничава...
    Кад волим мени заиста није потребан катанац, испитивања, љубомора или незнамтинијашта да не бих преварила.
    То ми ни не пада на памет.
    Такође, и кад не волим, ништа ме не може задржати да не одем.
    И никакав катанац ту не помаже.
    Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.

Registrovani Član
    kojica avatar
    Status : kojica je odsutan
    Pol:
    Tekstova u blogu : 15

sloboda u vezi je kad nemam osecaj da se gusim i da me gusi..bilo cime..pitanjima, stavovima, zabranama bilo koje vrste, netolerancijom, neverovanjem...onaj osecaj da si svoj, ali da si deo para..btw, retko se nalazi..taj osecaj slobode, a da je ljubav jos uvek tu..osecaj slobode uglavnom u vezama dodje kad te vise nije briga za onog drugog..mislim, na prvi pogled bas deluje da je suprotno, da si zarobljen u vezi sa nekime koga vise ne volis, ali nije tako..jer od trenutka kada skontas da tog nekog ne volis, slobodan si da radis sta god hoces..pitanje je da li ces to i uraditi...
    Tačno.
    I vako u teoriji čini se sasvim jednostavno, ali u praksi ima bezbroj nijansi..
    i sve se tako brzo menja...

Registrovani Član
    malavelika avatar
    Pol:

Citiraj Prvobitno napisano od QueenOfClubs Vidi poruku
    Не бих се сложила...
    Питања, забране, нетолеранција и неповерење нису одраз љубави већ несигурности.
    А погрешно је веровање да кад свега тога нема нема ни љубави...
    Увек имам осећај да могу све, питање само да ли то уопште желим.
    И то ми нико не може узети.
    Може да проба, али ја на то реагујем као да ми је прислонио канапче на врат, и реагујем инстинктивно.
    Ослобађам се и бежим без освртања.
    И... каква је то љубав која ограничава...
    Кад волим мени заиста није потребан катанац, испитивања, љубомора или незнамтинијашта да не бих преварила.
    То ми ни не пада на памет.
    Такође, и кад не волим, ништа ме не може задржати да не одем.
    И никакав катанац ту не помаже.
    mislim da govorimo o razlicitim stvarima, Kvin
    postavljanje pitanja nije samo i iskljucivo znak nesigurnosti
    kada si u vezi, braku, sta god, neka pitanja su sasvim normalna stvar..kad muz, ili zena krene da se sprema u 10 uvece da negde ide, naravno da ce druga osoba da pita "e, a gde ces? i sa kime?"..po meni samo nenormalna osoba nece to pitati..ali postoji mnogo nacina da se to pitanje postavi, pocevsi od tonaliteta i stava, do polozaja tela i slicno...
    al, opet, nisam htela ni to da kazem
    ovo o cemu ti pricas je stvar tvog karaktera, kakva si ti kao osoba i ako zena i to je za svaku pohvalu
    ali to nema veze sa osecajem slobode o kojem govorim ja, koji JA prizeljkujem u svojim vezama
    na kraju, taj osecaj slobode je sasvim individualan i omedjan je razlicitim stvarima i granicama za svaku osobu
    zato i postoji ova tema..da je suprotno, taj pojam bi bio univerzalan, i ne bi ni bilo potrebe diskutovati o njemu

Registrovani Član
    QueenOfClubs avatar
    Pol:

Ако он почне у 10 увече да се спрема за излазак не пада ми на памет да га питам где ће.
    Подразумева се да ће сам да ми каже.
    А ако не каже, моје питање је бесмислено и понижавајуће за мене, првенствено.
    Али, када до тога дође, значи да веза ни не постоји и да одавно нешто дебело не штима.
    Кад су питања и објашњења бесмислени...
    Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.

Registrovani Član
    malavelika avatar
    Pol:

ne mora da znaci..zavisi od odnosa i uspostavljenih pravila dvoje ljudi..
    ali, evo drugog primera-neko zove u 10 sati ujutru
    da lli ces pitati ko je zvao?
    jer, sasvim je normalna ta znatizelja..i kad mi kevu zovu ja bih pitala "e , ko ej bio?" a sto ne bih muza?
    da li i tu cekati da on prvi kaze? jer, po meni, postavljanje takviih granica ko prvi sme da pita, ili da kaze i neka stroga definisanja u tom smislu su ono sto ogranicava slobodu
    ne bih se osecala komforno i slobodno, ako mi je neprijatno da ga pitam bilo sta
    to onda nije sloboda u vezi

Registrovani Član
    QueenOfClubs avatar
    Pol:

Па није, зато и кажем да је то већ крај...
    И не кажем да нико никога не пита у браку.
    Мислим, комуникација постоји, али, кад она престане да буде спонтана и отворена, онда се треба запитати.
    А оно – он се спрема у 10 увече... сам схватила као нешто што баш и није уобичајено у твом примеру као што је рецимо позив у 10 ујутро...
    Е не бих питала таман да ми кљештима ваде речи из уста.
    Мада, ја сад стварно другачије гледам на односе у вези

Registrovani Član
    причалица avatar
    Status : причалица je odsutan
    Registrovan : Jun 2009
    Pol:
    Tekstova u blogu : 38

Мислим, комуникација постоји, али, кад она престане да буде спонтана и отворена, онда се треба запитати.
    pa, možda je spontano zatvorena....po slobodnoj volji....nije nemoguće ni to.
    где си пошла с крмељиве очи

Registrovani Član
    QueenOfClubs avatar
    Pol:

Спонтано затворена тешко.
    То је последица нечега.

Registrovani Član
    причалица avatar
    Status : причалица je odsutan
    Registrovan : Jun 2009
    Pol:
    Tekstova u blogu : 38

Спонтано затворена тешко.
    То је последица нечега.
    kao i spontano otvorena
    где си пошла с крмељиве очи

Registrovani Član
    malavelika avatar
    Pol:

Па није, зато и кажем да је то већ крај...
    И не кажем да нико никога не пита у браку.
    А оно – он се спрема у 10 увече... сам схватила као нешто што баш и није уобичајено у твом примеру као што је рецимо позив у 10 ујутро...
    Е не бих питала таман да ми кљештима ваде речи из уста.
    Мада, ја сад стварно другачије гледам на односе у вези
    opet se ne razumemo
    ja rekoh da sloboda u vezi nije kada ne mogu slobodno i bez dvoumljenja da postavim takva pitanja
    i uopste, kad sam spomenula" pitanja"nisam bas mislila na klasicno postavljanje pitanja u vezi, vec vise na..sta znam neka neizgovorena pitanja i u sebi, i u vezi onog drugog...
    ne vredi, Kvini, ti i ja smo suvise razlicite, i suvise razlicito shvatamo neke stvari
    a, i ja sam valjda sad u nekom takvom periodu da sve suvise komplikujem..a, ti si vec zavrsila sa tom fazom

Registrovani Član
    QueenOfClubs avatar
    Pol:

Не разумемо се јер ти причаш о слободи тела а ја духа.
    Рекох тамо негде да човек и у затвору може бити слободан.
    И још свашта нешто рекох...
    Слободу нам нико не може ограничити до ми сами.
    Па и у вези...

Registrovani Član
    G avatar
    Status : G je odsutan
    Registrovan : May 2010
    Pol:

Sloboda je kad umeš, smeš, želiš i možeš...

Registrovani Član
    malavelika avatar
    Pol:

Не разумемо се јер ти причаш о слободи тела а ја духа.
    Рекох тамо негде да човек и у затвору може бити слободан.
    И још свашта нешто рекох...
    Слободу нам нико не може ограничити до ми сами.
    Па и у вези...

ne
    ne pricam o slobodi tela, niti duha, jer meni te dve slobode nisu zasebne, ne priznajem ih kao zasebne i ne racunam ih u slobodu
    dzaba muslimanskoj zeni iza burke sloboda duha, moz je koristi samo za astralnu projekciju
    dzaba nekome da Brensonovim virgin galaktikom ode turisticki u svemir, ako duh moz da mu se spakuje u bocicu od upsarina
    ne vidim kako je sloboda tela -sloboda da svom partneru postavis pitanje koje zelis, a da se pri tome osecas slobodno da to uradis, ili da nemas potrebu da postavljas pitanja, npr? o kakvoj slobodi tela sam ja onda govorila?
    ne definitivno govorimo o razlicitim slobodama, tj razlicito shvatamo slobodu
    ti si svoju slobodu ocigledno nasla, ili si se izborila za nju, ja moju jos uvek trazim, ali plasim se da je u onom obliku u kome je zelim-necu naci

Registrovani Član
    G avatar
    Pol:

Sloboda je voleti onu osobu koja voli tebe i istovremeno davati, primati i uživati u deljenju vremena, prostora poljubaca, osmeha ...

Registrovani Član
    malavelika avatar
    Pol:

mislim da slobodu, G, ne treba uvek meriti i omedjavati onime sto delis i razmenjujes sa tom drugom osobom, ovo o cemu ti pricas je prosto ljubav, a sloboda u toj ljubavi bi bila u postojanju te dve osobe kao dva zasebna entiteta, u nekoj "licnoj"slobodi koja postoji bez obzira koliko nekog volimo i koliko taj neko voli nas...taj neki nas mali, licni "prostor" koji nicim nije "ugrozen"od strane oog drugog...moze biti prostor u glavi, ili u bukvalnom smislu, svejedno, nesto samo nase sto ona druga osoba nema potrebe na kontrolise, nadzire, upada tu...ljudi koji su istovremeno "svoji"bez obzira sto su u sretnom paru, koji ne svode sve na "mi"vec zadrzavaju i ono "ja"su po meni slobodni..za razliku od mase onih koji cim se nadju u vezi, braku, ljubavi, odmah postaju "mi i samo mi", i ne postoje vise onakvi kakvi su bili...

Registrovani Član
    Mile sa klise avatar
    Status : Mile sa klise je odsutan
    Registrovan : Feb 2010
    Pol:

O slobodi je džaba pričati onom koji slobodan nije , a slobodnom nema potrebe pričati o njoj
    " ja sam uvek bio na ivici da nekog ubijem, nemоjte to vi da budete, nemojte molim vas... "

Registrovani Član
    G avatar
    Pol:

mislim da slobodu, G, ne treba uvek meriti i omedjavati onime sto delis i razmenjujes sa tom drugom osobom, ovo o cemu ti pricas je prosto ljubav, a sloboda u toj ljubavi bi bila u postojanju te dve osobe kao dva zasebna entiteta, u nekoj "licnoj"slobodi koja postoji bez obzira koliko nekog volimo i koliko taj neko voli nas...taj neki nas mali, licni "prostor" koji nicim nije "ugrozen"od strane oog drugog...moze biti prostor u glavi, ili u bukvalnom smislu, svejedno, nesto samo nase sto ona druga osoba nema potrebe na kontrolise, nadzire, upada tu...ljudi koji su istovremeno "svoji"bez obzira sto su u sretnom paru, koji ne svode sve na "mi"vec zadrzavaju i ono "ja"su po meni slobodni..za razliku od mase onih koji cim se nadju u vezi, braku, ljubavi, odmah postaju "mi i samo mi", i ne postoje vise onakvi kakvi su bili...
    Lepo si ovo napisala...Pročitao sam nekoliko puta i mislim da mi je ovaj post stigao u pravom trenutku da sagledam dešavanja u mojoj okolini i u meni samome. Ponekad zaista kao deo nečega lako možemo ugroziti slobodu nekoga drugoga a da toga nismo ni svesni...

Registrovani Član
    Cruz avatar
    Status : Cruz je odsutan
    Registrovan : Nov 2011
    Pol:
    Tekstova u blogu : 2

sloboda je kada volis svim srcem i kada si voljen a niko nikoga pri tom ne gusi i ne sputava
    I kada vas gadjaju kamenjem, guraju u stranu, vuku unazad, vi nastavite. Sledite svoj cilj, polako koracajte, istrpite svaku nedacu i uspeh je neminovan. Onda cete se osvrnuti, pogledati sve njih, bednike, koji i dalje stoje na istom mestu i rade to isto drugima. Ovog puta, vas ce velicati, govoreci da su oni zasluzni za vas uspeh. Oprostite i sazalite se, neka nisu pomogli, vi ste uspeli, a oni su ostali iza vas.

Stranica 5 od 7 PrviPrvi ... 34567 ZadnjaZadnja

Slične teme

1. Svingeri - nastranost ili sloboda?
    Od Cruz u forumu Ljubav & Seks
    Odgovora: 75
    Poslednja poruka: 17-12-2012, 23:38

Članovi koji su pročitali ovu temu: 0

There are no members to list at the moment.

Oznake za ovu temu

Dozvole

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete slati odgovore
  • Ne možete postavljati priloge
  • Ne možete izmeniti svoju poruku
  •