Man jesi li za jednu samotnu kaficu -ja jesam :raz_012:
ima li jos koga da mu se pije kafa???
[size=small]Ima kafa i kafa.[/size]
[size=small]Najuobičajenija je ona koja se zove "jutarnja" kafa.Kakva god bila i kako god bila napravljena ona je neophodan ritual većini, ona okrepljuje, ona zaista budi i označava početak dana.[/size]
[size=small]Najčešće su one koje se piju uz posao, ima judi koji ih piju na pauzi i ima onih poput mene koji stalno imaju neku veliku šoju u kojoj je nekakva kafa. Te zovem "ćutljive" kafe, zato jer se uz njih ne priča šta ti se sviđa već sve ono što posao zahteva. Moja je najčešće obična, bez šećera. [/size]
[size=small]Ima kafa na koje se ode s nekim za predah, sa pozivom i to su "pričljive" kafe, uz njih se priča šta ti se sviđa, zabavne su i opuštajuće, najčešće su sa prijateljima, dobrim poznanicima, drugovima.[/size]
[size=small]Ima i kafa koje su "nešto između" kafe, sa pozivom takvim da u prvi mah ne liče na posao, ali se u to brzo pretvore. Takve kafe retko imaju baš onako dobar ukus, bez obzira na to da li je posao uspešan ili ne, neosetljive su na uspeh posla, osetljive su na nedostatak prijateljstava, pravih.[/size]
[size=small]Ima i sasvim posebnih kafa koje se piju tokom veoma važnih, nezaboravnih razgovora i one su tačno to - "važne kafe". Kad se stigne do dna šolje takve kafe ništa više nije isto kao u trenutku kad je stigla na sto, vrela i mirisna i "nesvesna" koliko je važna.[/size]
[size=small]Ima i kafa koje sasvim slučajno zasluže naziv "udarac" kafa. Ona počne kao bilo koja vrsta, na bilo kom mestu i onda, tokom nje, stigne vest, priča, neki slučaj stvori događaj koji se doživi kao udarac u glavu, koji protrese, pomeri sve što izgleda skoro nepomično i ceo svet okrene naglavce, pretumba ljude, emocije i raspoloženja i često ostane nepopijena, ustvari.[/size]
[size=small]I ima onih popodnevnih ili večernjih kafa koje se prave i piju kod kuće, zarad sopstvenog užitka, to su "samotne" kafe, one se dobro slažu uz knjigu, uz film ili sport, uz sedenje na terasi ili u dvorištu, uz muziku, uz bilo kakav hobi, telefoniranje, kompjuter,...[/size]
[size=small]Danas mi je "uspelo" da za nekoliko sati popijem pet od sedam vrsta kafe koje poznajem. Mašala, rekoh sebi, mašala.
[/size]
[size=small]Ova subota je po tome moj lični "kafeni rekord" i bila sam blizu tog rekorda nekoliko puta, a sada mi samo ostaje da vijam novi rekord - dan u kojem ću popiti svih "sedam od sedam".[/size]
[size=small]Uvek imam dve "fore" - jutarnju i samotnu. i - jazz, naravno! [/size]
[size=small][/size][size=small]
[/size]
[size=small] [/size]