Moze se uraditi transplantacija koze i bez toga da neko umre.
Moze se uraditi transplantacija koze i bez toga da neko umre.
Zazi bila sma ozbiljna, na plasticnoj su liku uradili transplantaciju....donirali su mu neka rodjaka i komsija, uzimali su kozu sa unutrasnje strane butina. Veliki procenat opekotina, nisu mogli njegovu kozu da upotrebe. Tuga.
I ovo je originalna slika.
Cenio sam da se ovakve dileme ne javljaju kad je reč o presađivanjima u kojima donator ostaje živ.
Dobila je pregršt sačme u lice. Ostala je bez dobrog dela kostiju. Na drugoj slici je dobila novo lice, al je ovaj... malkice naduta.![]()
muke su to velike. ne znam koliko košta život....ali, znam da bih pomogla da mogu.
to mi dođe kao transfuzija i svako ko ima dobru krvnu sliku treba da donira krv....što se tiče donacije organa u slučaju moždane smrti - pa to je plemenito. kome će ti organi ići, meni nije toliko važno (jasno je da će to nekako uvek najbogatijima da bude od koristi)....meni svakako neće biti potrebni.
где си пошла с крмељиве очи
Šta se dešava sa ukradenim aftima?
Završe u nekom dvorištancetu na periferiji i budu raskomadani.![]()
Oćem da kažem da postoji crno tržište organa. A materijal za crno tržište stiže od prisilnih ovaj donatora.
Ko što rekoh, kao mrtav ne odlučujem o sebi. Baš me briga, ukratko.
Jedino, ne bih voleo da postanem mrtav samo zato što nekome treba kakav organ. Ovo, naravno, teoretski. Od mene ne bi bilo previše vajde jer i sam predstavljam potencijalnog potraživača organa negde u budućnosti. E, moj stav je da mi to ne treba i ne bih nikom preporučivao.
Narafski, ako bi kome od mojih (izuzev tašti) trebalo parče kože, jal kakav bubreg i tako to - to bi bila druga priča.![]()
pa dobro.
skoro da si me ubedio da i ja treba tako da mislim...ali, znaš kako je - kad nešto ne možeš da daš - tako bi lako dao.....tu je zayb kod mene.
To mu dođe kao:
"tako je plemenito i herojsko delo ustupiti poslednje mesto u čamcu za spasavanje majci sa detetom u naručju, a nerviramo se čitav dan jer smo u tramvaju ustali nekakvoj domaćici sa torbama"![]()
ne nerviram se što ustajajem u busu....to je prirodno.
nego, neprijatno mi kad meni ustaju![]()
Да кажем да се у свему слажем са Зазијем што се овога тиче.
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
Ima nas vise koji se sa Zazijem slazu samo sto on to zna tako lepo definisati da i iz ozbiljnih tema osmeh ne izostaje!
Ni ja ne bi bolje kazo!![]()