Moze se uraditi transplantacija koze i bez toga da neko umre.
Moze se uraditi transplantacija koze i bez toga da neko umre.
Zazi bila sma ozbiljna, na plasticnoj su liku uradili transplantaciju....donirali su mu neka rodjaka i komsija, uzimali su kozu sa unutrasnje strane butina. Veliki procenat opekotina, nisu mogli njegovu kozu da upotrebe. Tuga.
I ovo je originalna slika.
Cenio sam da se ovakve dileme ne javljaju kad je reč o presađivanjima u kojima donator ostaje živ.
Dobila je pregršt sačme u lice. Ostala je bez dobrog dela kostiju. Na drugoj slici je dobila novo lice, al je ovaj... malkice naduta.
muke su to velike. ne znam koliko košta život....ali, znam da bih pomogla da mogu.
to mi dođe kao transfuzija i svako ko ima dobru krvnu sliku treba da donira krv....što se tiče donacije organa u slučaju moždane smrti - pa to je plemenito. kome će ti organi ići, meni nije toliko važno (jasno je da će to nekako uvek najbogatijima da bude od koristi)....meni svakako neće biti potrebni.
где си пошла с крмељиве очи
Šta se dešava sa ukradenim aftima?
Završe u nekom dvorištancetu na periferiji i budu raskomadani.
Oćem da kažem da postoji crno tržište organa. A materijal za crno tržište stiže od prisilnih ovaj donatora.
Ko što rekoh, kao mrtav ne odlučujem o sebi. Baš me briga, ukratko.
Jedino, ne bih voleo da postanem mrtav samo zato što nekome treba kakav organ. Ovo, naravno, teoretski. Od mene ne bi bilo previše vajde jer i sam predstavljam potencijalnog potraživača organa negde u budućnosti. E, moj stav je da mi to ne treba i ne bih nikom preporučivao.
Narafski, ako bi kome od mojih (izuzev tašti) trebalo parče kože, jal kakav bubreg i tako to - to bi bila druga priča.
pa dobro.
skoro da si me ubedio da i ja treba tako da mislim...ali, znaš kako je - kad nešto ne možeš da daš - tako bi lako dao.....tu je zayb kod mene.
To mu dođe kao:
"tako je plemenito i herojsko delo ustupiti poslednje mesto u čamcu za spasavanje majci sa detetom u naručju, a nerviramo se čitav dan jer smo u tramvaju ustali nekakvoj domaćici sa torbama"
ne nerviram se što ustajajem u busu....to je prirodno.
nego, neprijatno mi kad meni ustaju
Да кажем да се у свему слажем са Зазијем што се овога тиче.
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
Ima nas vise koji se sa Zazijem slazu samo sto on to zna tako lepo definisati da i iz ozbiljnih tema osmeh ne izostaje!
Ni ja ne bi bolje kazo!