E saću natenane da vam opričam gde sam bio danas popodne i kakve sam sve turističke destinacije obilazio…
Naime, košto možda znadete, teo sam da otidem kod Kovača na ladan špricer, ali je on imao obaveze prema deci i Ziji Valentinu, pa sam stoga morao da se odlučim za drugu soluciju.
Najprvo što treba da se zna jesu neka osnovna pravila kad se ide u vožnju u kojoj, more bit, bude i malko ofrouda:
1. - Obući se bezbedonosno.
2. - Ne nositi kofer jerbo stvari unutri mogu skroz da se izlomu. To sam naučio na sopstvenom primeru.
3. - Imati gume primerene takim putevima.
4. - Ne ići sam, jer ti treba neko da te ispomogne ako staneš ili se skršiš u nekoj vukojebini.
Sve u svemu, ja sam ispunio jednu i po tačku sa ovog spiska. Do pola sam se obukao bezbedno, a gore sam imao majčicu, pojas i ribolovački prsluk. Takođe, spakovo sam neophodne stvari u rančić i vezo ga pozade.
Ono što nije po propisima je da sam krenuo sam i da posedujem ćelestonke na točkovima, pošto se niste odazvali zahtevu da mi izađete u susret s novim gumama.
Daklem, od kuće sam krenuo na pumpu da se natankujem, pa odatle na Novi Beograd, u blok četerespet…