Ma šta je uopšte dobar brak?
Mislimo li svi d je naše mišljenje jedino relevantno i da je naša definicija braka i prevare jedina prava?
prevara u dobrom braku je moguća...
...mrzi me sad da obrazlažem zašto i kako...
oš da ti ja nešto kažem tol?brak ti je jedno veliko sranje...čemu.zašto i zbog čega postoji...koja je njegova svrha...kažu institucija...ebote kao škola,šta...pa radjaju se deca i van braka i budu ok ljudi,uspešni.pošteni.poštovani itd...ništa meni nije jasno u toj postavci
Topic je postavljen tako da nije teško zaključiti da ga je, takvog kakav je, inicirala cvećem opčinjena, romantična peglačica košulja sa bujnim poprsjem, koja se i pored sveg svog pregalaštva i odricanja od filmskih sapunica u vreme bavljenja dosadnim kućnim poslovima, oseća izneverena i prevarena.
Neki dalekoistočni mudraci tvrde da je muški polni organ stub na kome brak počiva. Stari Grci se slažu sa tim, dodajući da je svakom stubu potreban čvrst oslonac, i da se on nalazi upravo u ženskom polnom organu. Uvažavajući i jedne i druge, skromno dodajem da skladan brak ne podrazumeva i skladan seks, bez obzira što postavljačica topica tvrdi da je jedna žena vodila ljubav sa jednim muškarcem "kad god je on to hteo". Možda upravo u tome treba tražiti uzroke prevare, u nedostatku njene želje, ili u nepodudaranju iste sa seksualnim i ostalim željama i apetitima njenog partnera?
Žena je raj za okice, pakao za dušicu, i čistilište za džepČić.
El smem ja da ti odgovorim?
Ne vidim razlog da ti iko odgovara na ovaj post, ali kad već insistiraš..
Brak ne postoji samo zbog dece. Rađaju se deca i izvan braka
i ima skladnih brakova bez dece.
Dobro?
Brak kao institucija, nije ni dobar ni loš.
Problem dolazi otuda što u takvu zajednicu srljaju svi redom.
Tako se valja... završi se škola, zaposli se, udaje se/ženi se,
rađaju se i vaspitavaju deca..
I u toj masi ljudi koja je pohrlila da se venča, redovno ima onih
koji pojma nemaju u šta su se upustili niti zašto.
Eto.. da ih pitaš što su se venčali gledali bi ko telići...
silno nezadovoljni što brak nije ono što oni hoće da bude..
Dozvoljavam da nekome takva zajednica nije potrebna,
ali da mi kaže da je to s*anje, ne dozvoljavam.
Život nikada i nikome nije lak, ali sa partnerom može da bude lakši.
Kada imaš pored sebe nekoga ko će ti biti oslonac
u teškim periodima i ko će deliti tvoju radost kada postigneš uspeh,
to nije s*ranje.
Pametnije se odluke donose kada ih smisle dve glave.
Večnost je čista sadašnjost.
Pijem da utopim tugu, al' prokleta stvar naučila da pliva.
Мене занима да ли ви сматрате да је превара нешто најгоре што се може десити у једном браку?
Знам пар где јој је он заиста био веран, али ју је млатио кад год се напије.
И она ће рећи како је он диван, он јој је веран.
Такође, знам пар где је он вара на сваком кораку.
Ми више не знамо у којој је комбинацији човек.
Али, она каже да је он идеалан муж јер је не туче, доноси паре у кућу, иду заједно овде и онде и тако...
Ово јесу два драстична примера, али су ипак примери из живота.
И не знам зашто толика опседнутост преваром.
Не знам, ја о томе никад ни не размишљам, дал ми верујете.
Уопште себе не оптерећујем таквим стварима.
Постоје много битније ствари од тога.
Бар мени.
И кад све функционише како треба, кад је брак за нас добар, чему толика брига око преваре?
Да се нешто дешава? Не разумем, мајке ми.
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
Ne, nije najgore.
Koje gubljenje vremena, zaposljavati se sa time govori samo o nesigurnosti licnosti. Prevara (sta je to?) je tako nevazna stvar a tako nekima vazna, najvaznija. Uvek sam fasciniran cime se ljudi opterecuju u svom inace kratkom...zivotu
Patološka ljubomora ili ljubomora bez realnih osnova je proizvod nesigurnosti.
Prevara, ako se desi... nije nešto što je ničim izazvano. Znači, sam čin ne potresa toliko koliko uzrok.
Ljudi se opterećuju mnogo banalnijim stvarima od toga da li ih je partner prevario... i gutaju i trpe mnogo veće strahote, što je tužno.
Ne boli prevara, koliko boli izdaja.
Mene zaista cudi prica na ovu temu.
Mislim uopsteno.
Prevari je dat preveliki znacaj a ne znam zasto.
I kad je sve kako treba, kad nema razloga za sumnju, tu je brckanje po dzepovima, mobilnom, prisluskivanje, osluskivanje.
Da li je to posledica patoloske ljubomore ili neceg drugog, ne razumem.
Milion je tema: da li ce, kada ce, s kim ce, zasto ce, dokle ce, sta znaci, kako postupiti, ko je kriv, zasto je kriv,
dokle je kriv, sta ima onaj drugi... Mislim, istice mi vreme ovde na netu, mogla bih do sutra.
Ali sve to nije dovoljno, nego i kad je sve u redu – da li je moguce.
Moguce je. Ko trazi djavola, taj ga i nadje, zar ne.
Jer, nije sve u redu ako se opterecujemo ovakvim pitanjima.
A to nema bas nikakve veze s prevarom.
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
idealno ne postoji..postoji privid,idealnog.. prevara je mac sa dve ostrice..moze sjajno osveziti brak,uneti promenu i pokazati osobi koja je prevarila da,zapravo ono sto ima kod kuce,nece naci nigde.itd..ili moze unistiti brak..mislim da su generalno prevare,najmanji uzrok raskida brakova..ne smatram da je prevara stashna stvar,naravno,ne pricam o bracnim partnerima koji stalno varaju,vec na one kojima se to desi jednom,eventualno dva put..