Da
Ne
Nisam siguran/sigurna
Od mame sam dobijala batine,onako...normalno,valjda...kao i sva deca.
A tata me jednom samo udario...i to uopšte ne može da se zove udarcem,plakala sam 5 sati
Oh you may not think I'm pretty,
But don't judge on what you see,
I'll eat myself if you can find
A better meal than me
Ja dan danas kad ispričam mami uz kafu neke batine koje pamtim ona ne može da veruje...
I to sve joj ispričam u detalje,cime me je tukla kako i t.d,a ona zabezeknuta,je je smatrala da sam bila dete od nekih 10 godina,pa kao nema veze deca ne znaju ništa.,
Deca sve znaju i sve pamte!
Ne razumem ta foliranja, pusti priče, on je on, njegov otac je njegov otac, a njegova deca su njegova deca.
Treba samo da radi sebe samoga poravna račune sa ocem i tačka, ako ima imalo karaktera uradie to, ako ga nema, foliraće se i pronalaziti izgovore.
Foliranata mi nikada nije žao.
A na decu neće preneti svoga oca, jer će se svaki put njega i setiti kada mu deca budu u pitanju i sigurno neće istu grešku napraviti.
u tom slučaju se nisi distancirao, samo potiskuješ osećanja, dobra, loša, nebitno...
u extremnim slučajevima, kada je nasilnik neko jako blizak, nema sredine. voliš, mrziš, i na kraju ubiju sve u tebi. i to nije moj izbor... ostala sam i ja na neki način sakata posle svega toga. nisam mogla da se distanciram sa 5 godina, jelte?
..............
Poslednje uređivanje od Moonster : 12-03-2011 at 15:35 Razlog: Kopija poruke...
nisi, tačno...niko ko je bio kao dete fizički zlostavljan nije moga da se distancira.....
zato služi odrastanje - za distanciranje od onoga što nas čini lošim ljudima.
ako budeš ravnodušna prema zlu, onda to ne isključuje mogućnost da ćeš i ti biti loša, jer si ravnodušna....o tome pričam.
prema zlu ne treba nikad da budeš ravnodušna....i da ne bih sad ovde popovala, skratiću - treba da mrziš greh, a ne čoveka.
prema čoveku ne treba da budeš ravnodušna, a greh treba da prepoznaš, da ga spakuješ negde i da ga držiš podalje...a ne da budeš ravnodušna.
где си пошла с крмељиве очи
Ne moraš da ga robijaš uopšte,ali to je već druga tema....kao što rekoh ne volim izgovore, posebno ne te vrste, a pojedini i zaslužuju da se pošteno odrobijaju ako drugačije ne može.
Da, strpljen spašen, pa ko ima strpljenja, blago njemu....
Uglavnom prate, ali takve stvari nikada se ne rešavaju pred decom, odrasli sami trebaju da rasčiste svoje probleme, bez upliva dece, ako su imalo...odrasli.