Ali kako se gradi autoritet? Kerusa gricka svoje psice za usi, macka svoje mlatne isto. Kako ti detetu od 5 godina da objasnis da ne moze da dobije plasticni mac iz prodavnice, a da on ne zaplace ili izhisterise na neki drugi nacin?
Da
Ne
Nisam siguran/sigurna
Ali kako se gradi autoritet? Kerusa gricka svoje psice za usi, macka svoje mlatne isto. Kako ti detetu od 5 godina da objasnis da ne moze da dobije plasticni mac iz prodavnice, a da on ne zaplace ili izhisterise na neki drugi nacin?
Ko je srao van rupe ....?
pa lepo. kažeš mu ''ne može'' i izađeš iz prodavnice. odlučno kažeš, a ne cile-mile. dete mora da oseti da zaista tako misliš, a deca sve osećaju...nema potrebe mlatiti ih zbog takvih stvari.
koliko su puta moje, dok su bile male, u prodavnici tražile lizalice, žvake, tako neke gluposti koje kvare zube...kažem ''ne može'', skrenem pažnju na nešto drugo i - gotovo.
где си пошла с крмељиве очи
Moze i tako predpostavljam. Sumnjam da tokom 18 godina dete nijednom ne mlatnes, ali mozemo predpostaviti da ako roditelj nema potrebu da mlatne dete nijednom za zivota, onda je verovatno odradio dobar posao. Mada, meni keva i cale stalno govorili.... ako te ne mlatne roditelj mlatnuce te neko drugi kad tad. Zestoko!
Ko je srao van rupe ....?
Имаш потребу. Нико не може да те изнервира као рођено дете.
Али се контролишеш. Батинама се ништа не постиже.
Управо се ради о томе да се буде одлучан, да се не попушта и да се малом детету скрене пажња.
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
Sloboda(n) narodu!
Vidim da smo svi ispod kože ovaj crveni.
pa jesmo....i isus je bio.
Nije ni čudo. Isus je izmislio komunizam, samo nije znao kako se to zove.
Roditeljski sastanak.
Otnu se roditelji u nekom trenutrku kontroli i krenu da pljuju po Jevropi
i novim zakonima. Najviše ih boli to što više neće smeti da biju svoju
decu. Tačnije, plaše se da će deca njih tući, ako ne budu smeli oni decu
da mlate. I tek će učiteljica...
Naravno. Batina je iz Raja izašla. I u Svetom pismu piše kako se sotona
isteruje. Ne fali ništa deci ako dobiju neku vaspitnu po goozi.
Večnost je čista sadašnjost.
pa ne znam....mi našu decu nismo tukli.
svako ko bije decu pokazuje nemoć da se s decom izbori....to su za mene izrazito lenji roditelji, potpuno nezainteresovani šta se dešava u glavama dečice.
Al umeju da postignu "da im sline oblete oko glave". Tako se, kažu "razvija stid".