Ај да га мењамо
Ај да га мењамо
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
to ce biti velik pos'o napravimo svet u C++ codu pa nek se svi slikaju
Feels that sound, we tear it down, then justify.... SEX
Па кад им лупимо по три петље у процедуру...
Е
Има само у кверије да упадају, ал џаба, форма је главна.
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
Ne znam Kvin, ni sam više nisam pametan
Nekada se znalo koje uloge kome pripadaju, a danas, ne zna se više 'ko pije 'ko plaća
Danas je sve otišlo iz jedne krajnosti u sasvim drugukrajnost, ne tako davno žene nisu imale pravo glasa, pravo na određene poslove...itd.
To je bila jedna krajnost, danas imaju većinu prava, posebno kada se radi o tržištu rada, može žena da bude i rudar i da lopatom ugalj ubacuje u kotao, ma koga briga više, to je druga krajnost.
Sve mi se čini da su se ljudi u tim krajnostima pogubili, muškarci su pošli linijom da ih žene izdržavaju u većini slučajeva i to je postalo "normalno"
Žene sa linijom razmišljanja:"Šta ćeš mi ako sve moram sama da radim i još tebe da držim..."
Tako da se osećam pomalo kao dinosaurus u poslednjim momentima ledenog doba koje očigledno završava, a dinosaurusi definitivno izumiru
Ukratko, prilagođavanje je u pitanju.
Došlo je do "konflikta" između tradicionalnih vrednosti sa jedne strane i realnosti okruženja sadašnjih i budućih muškaraca sa druge strane.
Naime porodične vrednosti su im prenosile jednu poruku kao osnovu sistema vrednosti, dok je njihovo društvo i društvo kao celina dozvolilo da se ta vrednost promeni.
Tako je sada sasvim društveno prihvatljivo da muškarca izdržava žena i to je ok, a muškarci su se samo prilagodili novonastaloj situaciji i to preuzeli kao šablon ponašanja i kao "vrednost" u njihovom sistemu vrednosti. Tako da je tradicija izgubila pred naletom tržišta rada, kapitalizma i drugih sistema koji su se pojavili u zadnjih 20-ak godina, društvo se nije uspelo prilagoditi i stabilizirati, već je potonulo u drugu krajnost, a to je totalitarni kapitalizam, gde ništa i niko nije bitan, osim novca.
Tu je cela suština "predaje" sadašnjih a i budućih muškaraca, jer:"Zašto bih ja bio budala koja će imati stari sistem vrednosti, kada se moj prijatelj sasvim lepo uklopio sa novim sistemom, gde on ne radi ništa, a žena ga izdržava. I baš me briga šta će neko da kaže za mene, meni je bitno da dobro živim, a ko plaća račune, pa neka ih plaća samo žena, ja sam tu ionako kao filadendron."
А не знам да ли су мушкарци свесни шта њихове жене причају о њима, како их доживљавају...
Туга.
Значи изумиру.
Полако али сигурно...
И како ја да васпитам сина?
Да се ома прилагођава или шта?
Prave žene su odavno izumrle, sasvim je bilo očekivano da će i muškarci krenuti tim putem
Ko nije probao urmašicu taj ne zna šta je slatko
E to je baš teško pitanje koje sada postavi.
Naravno ti ćeš mu kao roditelj prenositi sve one vrednosti koje ti smatraš kvalitetnima i koje ceniš, društvo i njegovi vršnjaci će mu slati drugačiju poruku, te dve poruke koje će dobijati, definitivno će se pre ili kasnije sukobiti u njemu, pobedu će odneti ona poruka koja ima jači signal kod njega, drugim rečima, ako je uticaj kuće jači od uticaja društva, tvoje će vrednosti preovladati ( kao što bi i trebalo da bude ), ali postoji jako velika mogućnost da će se zato teže uklapati u životnu sredinu koja ga okružuje i koja će imati drugačiji sistem vrednosti od njegovog. On će naravno sam tražiti svoj put i sam će se vremenom prilagođavati,bitno je samo da u tom prilagođavanju ne eliminiše potpuno sve vrednosti koje nosi od kuće.
Neka zlatna sredina bi bila najverovatnije najbolje rešenje.
i ovo je tačno.
a žene su uglavnom te koje vaspitavaju decu, pa i muškarce...tako da nije čudno što postoje žene sa prostatom i muškarci bez mooda.
vaspitavaj ga da bude čovek, to je sasvim dovoljno.
mislim, teško možeš da ga vaspitaš da bude nešto u šta ne veruješ...mada, mislim da je skoro gotovo sa vaspitavanjem, jer je on veliki.
mislim da možeš samo da ga savetuješ, pa šta prihvati od saveta - prihvati.
elem, misliš da ja znam kako da savetujem ćerke što se tiče ove teme?
diže mi se kosa na glavi kad pomislim da će da žive sa nekim ko ima za pivo i kladionicu
где си пошла с крмељиве очи
a, jeste... a kad se pojavi tako neki muskarac, onda je on 'drvoseca, dos'o iz ne znam koje sume', nije moderan, uopste ne lici na nekog lika iz sex and the city i slicne gluposti... zena prvo treba da zna sta hoce, treba da zna kakvog muskarca hoce... kao da se muskarac odredjuje po tome da li zna ili ne zna da promeni osigurac... onda, stvarno... nego, prodaju vam neke price po filmovima i novinama, ubedjuju vas da tako treba, pa se primite, pa se guzite kako ste nezavisne, samostalne, jake... kako sve mozete same, bla, bla bla... a onda trazite nekoga ko je pravi muskarac... ne ide to tako... ili 'oces ili neces... glupost i najveca je laz da muskarac trazi sve u jednoj zeni i da ona treba da bude sve... domacica, gospodja, i ne znam sta vec.. a-ha, vazi... ozenicu nekog madjionicara, kad bude promenio pol... isto to vazi i za muskarce... a vi morate prvo same sa sobom da resite neke stvari... da li hocete da budete zene, ili kiborzi neki koji sve znaju i sve umeju...
Ja ne znam ni šta su to "prave" žene ni "pravi" muškarci ..... Naravno da žena ne može da bude ono što je bila pre 100 godina (domaćica/majka), jer od nje se danas očekuje da rame uz rame sas muškim doprinosi i time što ide na posao ..... samim tim i muškarac mora da preuzme deo obaveza koje porodica nosi sa sobom, a to što će skuvati, otići u prodavnicu/pijacu, okupati dete ...... ni na koji način ga ne čini nepravim muškarcem.