super tema al necu ni a da kazem jer ce da mi se obrise post
aaaaaaaaaaa... genije....
:raz_067:
Večnost je čista sadašnjost.
ja imam srodnu dusu...
i da dodam... karmicki srodnu... e ako neko to ima il' je naso nek se javi ovde pa da pricamo...
Srodne duse tj. partneri su oni koji osecaju pripadnost jedna drugoj i ta pripadnost im dodje prirodna. A zasto je tako ne umem da objasnim racionalno, vec samo kao spoji ljudi koji su se poznavali u nekom proslom zivotu.
a jel ti u to verujes? ono.. 'nako duboko u sebi zapitaj se dal' je moguce na duhovnom nivou toliko daleko da se ode.... zaboravi sva znanja o karmi i slicnim metafizckim onanijama iz knjiga i sl.
U dubini sebe verujem i uvek postoji zrnce vere u reinkarnaciju, spolja gledano se kolebam tj. ne dozvoljavam sebi da verujem.
bitna je uvek dubina jer je ona sustinska jedina ispravna... spoljne manifestacije su sekundarne i po pravilu su manifestacije nasih slabosti....
jako prost test... svaki dan ako makar jednom samo pomislis na reci osobe za koju mislis da si karmicki vezana iako je ona na drugom kraju sveta i to te drzi 10 godina i vise imas predispoziciju za takvu povezanost
pa onda bi te srodne duše bili samo ljudi koji se dobro poznaju..
mislim.. imali su malo više vremena da se upoznaju - nekoliko života?
ja pod karmom podrazumevam samo zakon akcije i reakcije..
i sad pokušavam iz ovoga što pišeš da zaključim šta ti smatraš karmom,
ali mi ne ide..
ne znam kako bih tu povezanost nazvala, ali znam da postoje
ljudi sa kojima se kapiraš od samog starta i nikad te ne napusti
utisak da ih znaš oduvek...
...nekog sa kim mogu da cutim i da mi bude lepo..nekog,ko ume da presretne moj pogled kad odlutam i da procita razlog mog lutanja u ocima..ko ume da me oseti dodirom i da zna sta,kad,kako i koliko,po mojim reakcijama...i nekog,kome isto toliko,ja prijam..to je srodna dusa..i nikad nije bila osoba koja ima ista interesovanja kao ja naprotiv...
Auh.
Svako trazi sto razlicitiji genetski kod kod suprotnog pola.
Ne svesno, priroda je tako udesila.
Zajednicka interesovanja meni nisu toliko bitna i milion puta sam se uverila da zaista nisu presudna za opstanak veze.
Mnogo je vaznije kako funkcionisemo u nekim prizemnijim, zivotnim stvarima, nego da li nam se slazu misljenja oko politike, sporta, knjizevnosti, filmova.
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
Pa evo je tema Tole..
samo sam ja već sve ispričala...
Ma otju da se ogledam u njegovim okama..i uzivam koliko sam lepa