jes..kada te drzi s's aktuelnu zabavu sa tijeh prostora(travkama) ?
jes..kada te drzi s's aktuelnu zabavu sa tijeh prostora(travkama) ?
Nije problem u tome da se napravi "pametan izbor" u nekom trenutku, niko od nas ne ide namerno glavom kroz zid, tj. niko namerno ne pravi "pogrešne izbore" (izostavljam odavde mazohiste), problem je u tome što često vremenom taj "pravi izbor" postane pogrešan, da pogrešniji ne može biti. Vreme je ono što sve rastače i pretvara u "pogrešno".
sta je to pogreshnO? Sta se ne zeli videti u startu..pa kad strasti prodju-postaje smetnja?
Pa, nije samo da se ne želi da vidi, mada ima i toga, ali najčešće je nemoguće sagledati da li će se nešto pokazati kao ispravno za nas, sa rokom trajanja od nekoliko godina, ili decenija. Na primer, pri upisu fakulteta malo koji osamnaestogodišnjak zna tačno gde će i šta raditi nakon toga, kolike su mu šanse da se zaposli, kolika će mu biti primanja, da li će imati siguran posao i slično...ili, biraš između dve firme, ti praviš izbor koji po tebe izgleda povoljnije u tom trenutku, pa čak i gledano na duži vremenski rok, ipak je u tom trenutku, ali niko ne zna da li će se to zaista bolje pokazati vremenom (takvih poslovnih primera pogrešnih izbora imam oko sebe baš puno). O ljubavnim izborima bolje i da ne počinjemo, mislim da skoro i nema nikoga ko se tu nije bar nekada pogrešno procenio, jer smo tu ipak najsubjektivniji, pa prema tome i najviše skloni pogrešnim procenama.
ZAr ne mislis da je promena deo svakog naseg minuta? Nismo isti nikada..dozvoliti treba i drugima da takvi budu..ne treba ih blokirati u disanju..
Obicno se bitne odrednice..i kvaliteti(pa i mane) vrlo brzo evidentiraju..samo je pitanje tolerancije..i podnoshljivosti..
Ne moze se ocekivati da nasa raspolozenja budu konstantom..a niti zelje..no svestan biped treba da to sve ima u vidu..nervozni i netrpeljivi..a ponajvishe oni koji nemaju maste i ocekuju da sve drugi odrade..ponasaju se kao dokona nezadovolja derlad..i nikada kraja u ocekivanjima..a da prstom nisu mrdnuli na svojoj izgradnji..niti pokazali zelju za inicijativom..
Malo vishe egoizma, sebicluka je posledica nepostovanja okoline i coveka u njoj..
bice da je ti o plocu ja o klin :raz_067:
Ja pricam o izboru partnera..misleci da je to tema...Ostalo je samo deo pritiska u drustvu i ponude na trzistu a i nashe sposobnosti za egzibicionizmom da savladamo prepone kvalitetnom procenom,dobrim planiranjem a i spremnoshcu na poraz..znanje je po difoltu uracunato ..
Pa, u postu početnom se eksplicitno kaže izbor "posla, prijatelja, osiguranja...", ne samo partnera, pa sam ja tako i shvatila. Uostalom, od svih pogrešnih izbora, možda je najlakše promeniti onaj vezan za partnera.
Što se tiče pametnih i onih "drugih" žena, ne mislim da ima neke velike razlike u pogledu pravljenja životnih izbora, pravih, ili pogrešnih. Žene uglavnom biraju srcem, te pamet i nema mnogo veze sa time.
mislim da ste vas dve baš shvatile šta sam htela...ne volim kad se u bilo kojoj temi vezuju za reč ili rečenicu koja im bode oči a ne trude se da sagledaju suštinu...moja namera uopšte nije bila da delim žene na pametne i one koje to nisu...jer sam uverena da smo mi žene naravno pametne i da upravo zbog toga pravimo neke loše izbore u životu...generalno gledano...
Pa obrati mi se slobodno, ne ugrizam...
I dalje smatram da je tema bezveze postavljena, al to mora da je otud što
ja i dalje poštujem skromnost.
Plastično..
ako ti meni kažeš ''jao kako sam pogrešila'', onda te ja utešim rečima
''ne brini, dešava se to i najpametnijima''
ako ti meni kažeš ''jao ja sam pametna i pogrešila sam'',
čime ja da te utešim?
Jel da da je bezveze samog sebe nazivati pametnim? :raz_067:
A sad na temu..
Loši izbori čine pametnu ženu? Svašta...
Pametna žena pravi loše izbore u životu, ali ne otud što je pametna,
već otud što joj emocije pomute razum.
Mudra žena ne pravi loše izbore.
Večnost je čista sadašnjost.