Ja sam se igrao "Rata" i "Doktora" I "Blejkove sedmorke"...Kasnije sam voleo da se igram "inspektora"Onda sam se igrao sa ženom i dobio troje dece
![]()
Lastisa,piljaka,Starog cike,masne fote,razmenjivali salvete...i jos mnogo toga...
Život nije samo topla plima.
I kada te nema - treba da te ima...![]()
Interesantno da nije bilo nikakve skupe zabave.. ili to nije bilo dostupno kao ni sada?
Zapravo ne znam šta ovim klincima nije dostupno..
Baš taj model lutke ili auta, koji koštaju sto put više nego obični?
![]()
Večnost je čista sadašnjost.
Doktora sam se igrao,pregledao sam stariju sestru od tetke,al su nam posle branili da se igramo...tako.
Ahahahah.. ne verujem.. isti odgovori... :raz_067:
I onda novoj deci ne kupuješ gomilu igračaka i zabraniš i rođacima i prijateljima da im kupuju?
Milim da ni to ne valja. Ne valja ih toliko izdvajati od vršnjaka zar ne?
Večnost je čista sadašnjost.
partizana i nemaca....mame i tate....
volela sam da se igram u pesku.
sećam se da su, kad su menjali kaldrmu u asfalt u zemunu, bile ogromne gomile peska u kraju kod bake. danima smo pravili svašta od peska...a onda se poređamo ispred garaže i prskamo se crevom, dok se dobro ne oepremo, na kraju dana.
где си пошла с крмељиве очи
Viktorije
fudbal na male goliće
care ,koliko je sati
onda jedno vreme bila manija lastiša,
u kojoj sam samo povremeno učestvovala,
nešto se ne sećam da sam se igrala nekih
igara za devojčice![]()
Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nežnost kukavičluk
A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a ćutanje neznanje.
Biću u opisu malo opširnija ...
Pošto imadoh (hvala dragom Bogu i danas) straijeg brata, mrzeo je da me svuda vuca
k'o mačka mačiće... a ja njega... kad' to nije!Atribut toga beše...da nisu svi znali da je
frizura > bubikopf< samo modni krik a da naši roditelji nisu imali dva sina!Drugim rečima,
lutkice,krpice, mašnice,šerpice i ostale rekvizite svih onih maminih cmizdri...
notorno sam mrzela a te vlasnice ...redovno tabala.Sa svim' dečacima u ulici bila sam
najbolji pajtos i rame - uz- rame u svim formama igre …
Kikerima
fuljanju sličica (iz čokoladica“šivotinjsko carstvo“ ili sličica fudbalera sa šibica
koje smo skidali na pari)
„fuci“ … na male goliće
gađanju vrabaca iz praćke ili rašljama sa žičanom ,,municijom,, (qq…..nesmem
ni da kažem koga u noge) ...
između dve vatre (Bože, koje je to bilo „odvaljivanje“ bubrega)
letnje „krađe“ kukuruza (preko iz Crvenke) i ringlova ili kada se predveče... uz
ulicu7 Jula vuče kamion prepun lubenica ...najstariji se popne među njih i baca
dole svakom po jednu koje posle ,,tresnemo,, o klupu u parkiću i ortodoksno se
osladimo a kući ... voća na tone ...samo...ipak ono nije bilo tako slatko ..?!![]()
spuštanjem istom ulicom „trokolicom sa pravim kuglagerima“ (ručni rad našeg oca)
uz obaveznu dreku : „ Čuvaj dole ide odozgore „ …
- itd. …..
A ondaK, jednog doglednog dana....da neveruješ !!! Prestalo je da se bude „čudo ulice“-
šta više...iako je bilo daleko …zbog tamo >nekog< se moralo otići baš u IX Beogradsku
...samo tako...!!....ili je to ipak bilo zbog onog > čuda < ….. kome svi znamo ime … !!![]()
Kakav hajduk? A ja sam mislio da sam bio zločest...![]()
ma, bila sam ja dobro dete
samo se to nije uvek videlo na prvi pogled
![]()
Имала много лутака, шишала их, шминкала и шила им хаљине. Имала сам и дивну сестру (још је имам, и још је дивна), па смо се много играле заједно. Играле смо се ,,Позоришта у кући'', с тим што сам ја увек бирала улогу Тине, а она је била Олга, иако сад пакосно твдри да сам је терала да буде ташта!![]()
jupice boce....