Želim da podelim sa onima koji su zainteresovani neki svoj uopšteni rezime koji bi otprilike bio nešto što sam na polju duhovnog skupio u proteklih 20 godina,računajući od trenutka kad sam na jednom putovanju u Engleskoj kad sam imao 15 godina od jednog misionara dobio savet da pročitam Bibliju.Od tada sam svoj život posvetio proučavanju"Svetih knjiga" i moram priznati da sam počeo pored fizičke,da osećam i duhovnu glad.Ne znam kako to objasniti...shvatio sam da čovek nije samo fizičko,već i duhovno biće.Nisam mogao a da bar jednom dnevno ne "bacim oko" na makar jedan stih iz Biblije.Krenuo sam naravno od religije u kojoj sam se rodio,kao pravoslavni hrišćanin.Postio sam,svaki post,molio se,išao u crkvu,soba mi je bila prepuna ikona.To je trajalo nekih 5-6 godina.Onda sam se oženio i sve je prestalo.Šalim se naravno. Brak je uneo mnogo lepog u moj život,iako sam imao mnogo problema zbog toga što sam se želeo oženiti baš sa sadašnjom suprugom,zbog čega sam četiri godine živeo van svog doma,smatrao sam da nas Bog štiti i da je baš njegova volja da sve bude baš tako.Stalno su mi u glavi bili biblijski stihovi iz Postanja"Što Bog sastavi,da ljudi ne rastavljaju"i naravno,jeste tako...
U tom periodu po;eo sam da odlazim na sastanke Jehovinih Svedoka.Nikad nisam postao Jehovin Svedok,ali moram priznati da su mi svojim biblijskim proučavanjem mnogo pomogli u vezi shvatanja Biblije.Zbog razočaranja u vezi nekih postupaka ove organizacije,prestao sam da idem na sastanke,ali i dalje gladan istine da tražim i proučavam duhovno,nastavio sam u traženju...
Preko neta sam upoznao neke muslimane i zainteresovao se za islam kao religiju.Pomislio sam da je istina možda kod njih.Počeo sam da proučavam,ovog puta Kuran umesto Biblije.Nije prošlo mnogo vremena u proučavanju,prošao sam kao sa J.Svedocima,nisam mogao to da prihvatim,a istina...opet negde daleko...Nedavno sam pročitao knjigu William Bramleya "Bogovi iz raja"i uz još neke kockice koje sam skupio u proteklih dvadeset godina počeo sam da slažem svoju kulu od skupljenih kockica...