Svako od nas u sebi ima nešto što ne da nikom drugom da vidi,zar ne...
i opet svako od nas ima barem mali dio nečeg u sebi što ni on sam ne spozna dugo..
Svako od nas u sebi ima nešto što ne da nikom drugom da vidi,zar ne...
i opet svako od nas ima barem mali dio nečeg u sebi što ni on sam ne spozna dugo..
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
zar ti se nikad nije desilo da se ponašaš neočekivano u nekoj situaciji? ali, totalno neočekivano? to je ipak deo tebe koji je tebi nepoznat, jer je neočekivan...a svakako potiče od neke osobine koju nisi do tada spoznala.
sve ovo pričam pod uslovom da važi prva rečenica.
где си пошла с крмељиве очи
У неколико наврата ме је изненадила моја хладноћа и мир.
То су биле ситуације које су биле опасне по живот.
Али онда сам скапирала да сам таква у критичним ситуацијама.
Док нас нека, до тада нама непозната, ситуација не доведе у неко одређено стање ми не можемо знати како ћемо се понашати.
Сад ја да седим и да се преиспитујем шта би било кад би било и шта ће бити кад буде...
Кад буде, видећу. Ако ме живот не доведе у неку ситуацију, неће се ни испољити јер нема потребе.
И то не могу ни да знам нити ћу да се преиспитујем у том смислу.
То није ни од каквог значаја, свакако.
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
kako bre nije...viš da si mrtva ladna kad je najjača frka, moš nekog da ucmekaš moraš da se pripremiš za to, pa da se kontrolišeš i da kažeš ''aha, to je ono o čemu sam mislila onog ponedeljka kad nisam imala posla na poslu''... i tako.
p.s. preispitivanje je uvek od značaja, makar i obične stvari bile u pitanju, a kamoli ''ja''. preispitivanje dovodi do korekcije ponašanja, do kajanja ili nečeg drugog....tako da ne treba odbacivati preispitivanje.
где си пошла с крмељиве очи
Па могу само да нагађам, али стварно.
Све је то претпоставка, док се заиста не деси, не знаш.
Али, то су већ екстреми, 99 одсто људи никад не дође у такву ситуацију да не зна како ће реаговати.
Сећам се, кад ми се дете изгубило како сам у 5 секунди направила план потраге и дала задужења свакоме.
Кад смо га нашли, онда сам почела да плачем и да се тресем.
До тада, као да се дешавало неком другом.
Али ја то нисам могла да предвидим.
Ја сам рецимо мислила да ћу да паничим и вичем и трчим.
Знаш, кад ти неко препричава своја искуства или гледаш филм, па мислиш, е овако би ја, е врага, није баш тако, и зато тврдим да нема сврхе
Hvala pričalice
Dugi niz godina sam posvetila poznavanju ljudi i sebe u interakcijama,reakcijama i nisam uvijek u skoro identičnim situacijama reagovala ni približno isto..tako sam tražila odgovore koji su me dovodili postepeno do poznavanja onog dijela mog bića koji mi je bio sakriven...testirala sam sebe u stresnim situacijama..evo,kod nas je rat trajao 4 godine ..i imam bezbroj primjera kojima sam ja detektovala neke svoje osobine kroz koje sam sazrijevala..ali,da preskočim tu tužnu temu,pa ću dati jedan drugi primjer:
DA me je neko prije par godina pitao mogu li da praštam,iz topa bih rekla:"Ne",a sad sam to naučila,spoznala jednu svoju unutrašnju potrebu da oprostim ljudima koje volim..upoznala dio sebe koji umije da prašta.
svako u sebi ima malu evoluciju,on teče i mijenja se u njoj..
jes da nisi mene citirala, al ću da odgovorim svejedno
Samo različite situacije formiraju našu ličnost, ništa drugo . Znači odgovor na pitanje 'koliko' bi bio - u full-u
U osnovi leži čovekovo biće, koje izgradnjom ličnosti počinje polako da odumire, dok ga ličnost potpuno ne uništi u nekom trenutku života. Retki imaju tu sreću da im biće do ne umre, tj retki imaju sreće da s punim pravom tvrde da nisu mrtvi
Ako neko odraste/odrasta u miru i blagostanju, taj može da spozna sebe samo u tim okolnostima, i sve dok ne oseti zemljotres, ili drugačije okolnosti života, ne može da se spozna drugačije.
every year, every week, every day, every memory
Па о томе причам све време.
И чему онда размишљање на тему – ко сам заправо ја.
Па знам само оно што јесам доживела.
Немам благу представу како ћу да реагујем у мени до сада непознатим ситуацијама.
Нек то и јесте скривено у мени, ал џаба, не могу да га ископам у овом тренутку па све на трепавице да се обрнем.
Могу само да нагађам, а то је обично погрешно.
ja...DeeLite...priglup, vulgaran, kako i priliči jednom pandurčini...
Zamislite da nepripremljeni morate stati ispred neke skupine koja vas ne poznaje,koja vas prvi put vidi i na najbolji način u svega tridesetak sekundi predstaviti sebe,"prodati sebe" kao na intervjuu za posao kad vas pitaju ono čuveno: "Recite mi nešto o sebi?"
Kako god banalno zvučalo,to je jedno od najtežih pitanja