Vredi se boriti i žrtvovati posebno ako voljena osoba to ceni i uzvraća bar deo ...
oduvak mi je bilo nekako smesno kad cujem da neko kaze "izborio/la sam se za svoju ljubav", a to bi u jednom konkretnom primeru znacilo: on je u vezi, ja ga volim svim srcem, nalazim nacin da ga preotmem toj drugoj, moja ljubav je pobedila i sada smo zajedno... pa kakva je to ljubav? ili moja mama je ne podnosi, a ja je volim i pored maminog protivljenja ja cu da je ozenim i nasa ljubav ce da pobedi...?
ako je ljubav iskrena, obostrana, cista, nema sile koja bi je pomutila, nema izgovora, niti postoji razlog koji bi doveo do toga da se za ljubav treba boriti.. i opet mi nije jasno sta borba za ljubav zapravo znaci.
I kada vas gadjaju kamenjem, guraju u stranu, vuku unazad, vi nastavite. Sledite svoj cilj, polako koracajte, istrpite svaku nedacu i uspeh je neminovan. Onda cete se osvrnuti, pogledati sve njih, bednike, koji i dalje stoje na istom mestu i rade to isto drugima. Ovog puta, vas ce velicati, govoreci da su oni zasluzni za vas uspeh. Oprostite i sazalite se, neka nisu pomogli, vi ste uspeli, a oni su ostali iza vas.
mozda je za svakoga to nesto drugo..i ne moze se objasniti dok ne dozivis..ili ako se ne dozivi..
sve ono što zahteva žrtvu nije ljubav.
ni meni nije jasno šta znači 'borba za ljubav'.