Klin se klinom izbija.

Pažljivo posmatraš ovaj neprijatelja i tražiš što sitnije i neznatnije pojedinosti koje možeš iskoristiti.
Na primer, svojevremeno sam se "osvetio" jednoj neljubaznoj sekretarici tako što sam joj skrenuo pažnju:
- Gazite po nekakvom
dokumentu" - i to sam propratio grimasom kao da je zagazila u pasje govance.
I sad, baba se sva zajapuri jer su od dosade svi okrenuli glave prema njoj i sagne se da pokupi taj papir.
- Eh, dokument. Ovo je nekakva skica što je promašila korpu za smeće. Hehe...
I baba gleda bespomoćno okolo. S obzirom da je progovorila, svi gledaju u nju, al niko ništa ne kaže. Ne zato što je osuđuju ili odobravaju. Jednostavno, moderna zbirka formi učtivosti nije predvidela takvu situaciju.
Baba još malkice zvera okolo, pa sa nekakvom ogromnom energijom, sva zajapurena, zgužva artiju i baci je u korpu.
E sad, to nikakve veze nema sa onim zbog čega me je baba prethodno šikanirala, ne može se reći ni da je oblik brezobrazluka, ne može se reći ni da je osveta... Jednostavno sam je turio u centar pažnje u nepovoljnom svetlu.
Da li je taktika efikasna? Jesje. Garantovano.
Vremenom će nakupiti dovoljno negativnih iskustava koja će je kočiti da ti pravi probleme.
Jedino, treba biti oprezan. Komentari o profesionalnom učinku ili celulitu, ili mužu pijanici su kontraproduktivni. To joj daje oreol žrtve i vrlo verovatno tihu ili glasnu podršku još nekoga iz okoline. A to nećemo, jelte...
E tako. Ako (kad) bude kakvog učinka, očekivam kakvu bocu ovdi za čas'.