Vise volim pijacu. U mom kraju ima manje nakupaca od onih koji sami proizvode hranu, tako da je uzivancija gledati ono sarenilo i kupovati voce i povrce koje se jos uvek uzgaja onako po starom.
Пијаца, домаћинска атмосфера и сви ме знају
Супермаркет, климатизовано, чисто и прецизно
Баш ме брига, други ми купује
Vise volim pijacu. U mom kraju ima manje nakupaca od onih koji sami proizvode hranu, tako da je uzivancija gledati ono sarenilo i kupovati voce i povrce koje se jos uvek uzgaja onako po starom.
U svetu bez iluzija čovek je stranac
ma ne znam....kad imaš u marketu jednu gajbu sa lukom, jednu sa šargarepom, jednu sa tikvicama....sve mi je to bezveze naspram pijace gde imaš da biraš koliko ti duša hoće![]()
где си пошла с крмељиве очи
a u marketimaje nekako uvek sve bajato i uvelo,čini mi se
jedino mi sene sviđa štoponedeljkom pijaca ne radi,ustvari skoro da nema nikog
paštoonda ne odmaraju nedeljom,kad MENI tako više odgovara
šalim se naravno,al nekoliko puta mi se desilo da mi bašu ponedeljak fali svežeg povrća anigde nikog na pijaci
dobro ima u gradu,al treba otić do grada
ma nema u gradu...i kod nas je ponedeljkom na pijaci pustoš...tu i tamo neka tezga i loš izbor, a cene visoke. ponedeljkom se možda i isplati supermarket![]()
danas je na pijaci bila takva gužva,užas,nije mogloda se prođe
subota + lepo vreme
jeftinije paprike na pijaci nego kod ovih lopova kod menetamo 70 ovde 95
![]()
paprike uopšte nisu bile jeftine ove godine
ne isplati se kuvati ajvar,bolje kupiti gotov
jedino ako pod ''gotov'' misliš da naručiš da ti neko napravi...moj komšija već 5-6 godina naručuje 10 tegli (400 din za teglu)...i prošle godine su dobili (od iste žene) - katastrofu a ne ajvar, pa je vraćao nazad....nit je dobio novce nazad nit ajvar kako treba....ove godine neće ništa da radi, ni da pravi (odvikli se) ni da naručuje. samo čekam da mi zakmeči za teglu krajem novembra
inače, ovaj u radnji nije nešto, naprotiv - bljutav je maximalno, a košta tegla kao 4 kg paprike.
dakle, ipak mislim da se isplati, pitanje je samo koliko imamo sredstava ili koliko nas mrzi da spremamo....
O prijatnog li iznenađenja jutros, karfiol koji je do pre 2 dana koštao 230din/kg jutros je 60 din.a limun koji redovno kupujem je za divno čudo između 100 i 130 dinara za kilogram.
Nije mi samo jasno ovo za karfiol, kako toliki pad da budeili bolje da se pitam otkud toliki skok jer je upravo sa ovih 60 dinara pre mesec dana cena počela da mu divlja i ide sve više i više...
![]()
kod nas je 80 din/kg, ali je stvarno pala cena u odnosu na pre par nedelja....mogu samo da ga primetim da ga ima skoro na svakoj tezgi, tako da je ponuda naterala da spuste cene...karfiol brzo propada, pa ako hoće da prodaju....eto.
al sam se ja uhvatila karfiola ko pijan plota, ali evo danas je cena 30 din/kg. Jedva sam dovukla gomilu, da turim u turšiju![]()
tačno, jeftin je.....malo skuplje od džabe...u nedelju je kod nas bio samo 20 din![]()
Pijace počinju polako da oživljavaju...
jeste....ima i rotkvica i mladog luka - 2 veze za 50 din, mislim da je to mnogo...ali, tek je februar. prolećeeee![]()
tikvice 190 din![]()
Oh you may not think I'm pretty,
But don't judge on what you see,
I'll eat myself if you can find
A better meal than me
Ma ajde, za tikvise je prerano.
Jagode su 25o dinara, strašno.
krastavac je 150, a mlad kupus 130znaš što ću da ga kupim
krastavac sam kupila, jer smo se uželeli svežeg....mlad lukac je 20 za vezu, ljuta paprika isto...rotkvice su 25
![]()
mene pijaca nije dugo videla, jutros sam plaćala ovde vezu zelja po 30 din, pojma nemam el to skupo za par listova travuljine![]()