danas su dinje 60 din/kg, pa sam uzela 5 kg (dve po 2.5)...one male kruške su 100 kinti, a breskve su 60, one baš krupne...e da, i paprici je pala cena -100 dinara za kg.
Пијаца, домаћинска атмосфера и сви ме знају
Супермаркет, климатизовано, чисто и прецизно
Баш ме брига, други ми купује
danas su dinje 60 din/kg, pa sam uzela 5 kg (dve po 2.5)...one male kruške su 100 kinti, a breskve su 60, one baš krupne...e da, i paprici je pala cena -100 dinara za kg.
где си пошла с крмељиве очи
sve više kupujem na pijaci, jer prelazim na živu hranu![]()
doduše, prodavci uvek pokušaju da te zavrnu za neku gramažu, ne mogu da se svađam sa nima ..
Pričalice, da li ti uvek kupuješ kod proverenih prodavaca ili gde je povoljno?![]()
ljudi, pijaca je fantastičnasamo što nema ptičjeg mleka
cene su malkice pale - dinje i lubenice su 40 din, krompir 40, kruškice 160, breskve 60, kajsije 100, sir 400, paprike babure su 80....nakupovala sam svašta...e da, jaja koja uzimam su 12 din za komad, ali su stvarno krupna![]()
e, da...paprike s malo pale...sada su 70 dinara, i kajsije su 70. možda ipak napravim marmeladu od kajsija![]()
ni pijaca ni supermarket..nego tata
domaća proizvodnja, brez pesticida..sve ima..
ima i kivi..![]()
Večnost je čista sadašnjost.
babure su 60, papradajz skočio na 80...patlidžan j 150, onaj krupni.....a sitniji moš se nađe i za 100 din. kajsije malkice skočile - na 80, ali breksve su divne i skoro su džabe - 50 dinara
čudi me da su ljute paprike (ona koje valjaju) još uvek 15 dinara za komad![]()
izgleda da forumaši slabo idu na pijacu![]()
ja nemam kad... zato kupujem u supermarketu. A mnogo vise volim pijac...
Proleteri svih zemalja, ujedinite se!
pijaca je milina za očiima svega i sve bre jeftino...mislim od povrća i voća...tezge prepune
![]()
nađoh odlične somborke80 din.
u mom selu ima malo supermarketa, u kojima su cene naduvane toliko puno da sam se svaki put kad sam išao zapitao da li oni stvarno misle da smo mi ovce za šišanje...ali izgleda da kategoriji koja tamo najviše pazari tih par desetina dinara razlike ne znači ništa...
...takođe, u mom selu si "in" ako kupuješ u tržnom centru, a ne u dragstoru, misim običnoj prodavnici...
takođe, tamo obično kupuju šatrosnobovi, kapitalisti na srpski način, bogatunčići koji su se obogatili direktorovanjima 80h i sad su neki privatni preduzetnici...što će reći tamo kupuju ljudi pod kintom...možda mi je ubeđenje pogrešno, ali to je meni još jedan razlog što izbegavam tržne centre/supermarkete...štaznam...eto ne volim tu kastu...
...pijac...da...uglavnom kupujem na pijaci, jer mi je krastavac u celofanu nekako veštačkiji nego onaj na tezgi...
ali, u marketu nisam nikad....ama baš nikad našla ništa što je po kvalitetu (za taj novac) prineti nečemu sa pijace.....na primer, ako je patlidžan u marketu 90 dinara - to je krš od patlidžana koji na pijaci prodaju za 20 dinara...a za 90 na pijaci se kupuje najbolji mogući patlidžan.
bokte, paprika za ajvar 50 dindži....a ovaj moj neće da ide da donese jedno dvajes kilapa stvarno....neka mi samo neko zakuka zimus što nema ajvara
![]()
kod nas ima i za 4o..jel skupo 5o din za kornisone..da li da cekam jos malo ?