Пијаца, домаћинска атмосфера и сви ме знају
Супермаркет, климатизовано, чисто и прецизно
Баш ме брига, други ми купује
pa važi![]()
где си пошла с крмељиве очи
prokelj je 150 din, kruške viljamovke su 100 danas, šampinjoni su 250, a krompir i dalje 50...crni luk je isto kao krompir, a veza praziluka je samo 30 din....na pijaci je baš gužva danas
![]()
e, zima se malo makla...a tezge pune koječegasvež krastavac je 200 din, mandarine 140, banane 80, škembići 290, gradištanac 180...dve veze peršuna za 50, a jedna veza je 30, pa onda celer i brokoli su 250 za kilo....i tako
![]()
znas kad bih ja popamtila cene?
kad sam u kragujevcu uletim u market, napunim kolica, platim na kasi i teram dalje, ali kad sam u paracinu uglavnom idem do zelene pijace, pa tu opet imam odredjene tezge gde kupujem, ne zamaram se previse oko kostanja, platim kao u marketu))
I kada vas gadjaju kamenjem, guraju u stranu, vuku unazad, vi nastavite. Sledite svoj cilj, polako koracajte, istrpite svaku nedacu i uspeh je neminovan. Onda cete se osvrnuti, pogledati sve njih, bednike, koji i dalje stoje na istom mestu i rade to isto drugima. Ovog puta, vas ce velicati, govoreci da su oni zasluzni za vas uspeh. Oprostite i sazalite se, neka nisu pomogli, vi ste uspeli, a oni su ostali iza vas.
pamtim, jer na ovu pijacu idem 20 i kusur godina bar jednom nedeljno, a nekad i češće. znam ljude, znam robu, pratim cene mada se ne obazirem mnogo na njih. ako mi se nešto sviđa - kupim, a ako ne - zaobiđem, pa može da bude jeftinoooo....baš me brige.
Na pijaci kupujem jaja, sir, meso u proverenoj mesari. Sve ostalo kupujem u supermarketu, pogotovo voće i povrće-jeftinije je od pijace i zadovoljna sam. Vikend je dan za veće kupovine u Maxiju, ali i za manje. Kod privatnika kupujem retko i to samo ono najneophodnije jer je Maxi jeftiniji. Ne volim velike jeftine supermarkete-diskonte jer su daleko od mene, nemam auto a Maxi je blizu.
" Ja bih da pevam još malo, jer je život samo jedan...."
" Za dobrim konjem, prašina se diže.."
po ovako lepom vremenu , pijaca je baš lepa![]()
nađoh divne kruške za 100 din po kilogramu. jedino što je zelana salata preskupa - 100 din![]()
100 din zelena salatahuh, ja sutra idem na zemunsku, nisam dugo bila, mrzim odlaske na pijacu kad je hladno
![]()
lelee,koja je to pijaca?
ja juce na kalenicu kupila na oko bas lepu putericu,60dinara.jaja kod Rade 14 din...ali zimi retko idem na pijacu.jedino kad idem kod dedinog mesara da mu kupim zeljeno meso,skembice ili dzigericu.uzgred,juce isekoh dzigericu i bacih malo macki da ga nahranim,zanimljivo da je samo njuskao,njuskao i sklonio se.nije hteo da je pipne.popodne mu to cudo bacih iz cinije,ko zna sta sve ima u njoj.nije macka glupa.
medjutim,deda ima skoro 90g,skoro se njegov lekar krstio kako neke silne rezultate koje je deda davao-su savrseni,kaze u svojoj praksi nije video takve rezultate,i ne moze da veruje,a decenijama se hrani iz te mesare..tako da ne znam sta da mislim
ali ipak,ne bih mogla nikad jesti kupovno meso.kad ne budem imala domace,necu ga ni jesti.
inace,gledam juce u maksiju ono povrce,sveze kao stara baba.kako ih nije sramota da to izloze za prodaju?
šta će biti-biće
više volim da kupujem na pijaci, nekako, volim tu atmosferu, taj žagor, žamor...cenjkanje
volim i u supermarketu, tamo i kupim povrće i voće ponekad ali ređe
odoh prekjuče u ''ideu'' jer mi je usput....kasnje sam dolazila s posla, pa nisam mogla na pijaci da kupim povrće.
pa ono je tuga, brate miliono povrće možda nekome da poklone, a ne da ga prodaju po ceni kao što je najviša cena na pijaci.
katastrofa...a da ne pričam što je asortiman mučno oskudan![]()
kod mene u komsiliku ima jedna piljara odlicno snabdevena, povrce je stvarno uvek sveze, a cene su nize nego na pijaci, recimo, juce sam vezu mladog luka placala 15 din., zelenu salatu 25, jaja 15..
I kada vas gadjaju kamenjem, guraju u stranu, vuku unazad, vi nastavite. Sledite svoj cilj, polako koracajte, istrpite svaku nedacu i uspeh je neminovan. Onda cete se osvrnuti, pogledati sve njih, bednike, koji i dalje stoje na istom mestu i rade to isto drugima. Ovog puta, vas ce velicati, govoreci da su oni zasluzni za vas uspeh. Oprostite i sazalite se, neka nisu pomogli, vi ste uspeli, a oni su ostali iza vas.
a ja se spremam da oko 10 odem do pijace....ono je stvarno milina![]()
e tako....mladi lukac - veza 25 din, tikvice su 200, peršun veza je 20, veza zelja je 50 din, odlična glavica salate je 50 din, kilo praziluka je 120...kilogram očišćenog spanaća je 100 din, što se isplati - najpre zato što me stvarno mrzi više da držim ruke u vodi dok očistim spanać od sve one zemlje u njegovom korenu.
ljeti pijaca, zimi marketa nekad đe prije stignem
![]()
paradajz je 200 din kilo, a tikvice su 250...pa stvarno užas.