Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nežnost kukavičluk
A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a ćutanje neznanje.
Ako uzmem da je tako kako kažeš,onda ću da razumem sa empatijom tvoj napad na mene kao Bisernicu,
ali i dalje ostajem pri onom da povučeš reč.Izvinjenje ili žaljenje zbog prejake reči u nastupu besa.
Ukoliko toga ne bude,smatrat ću i dalje da misliš upravo onako kako si rekla ,a da pri tom ne znaš ništa o
osobi koju optužuješ izuzev ličnog imena.
Obzirom da si ti jedna divna osoba,verujem da će se to ipak desiti.
pa sad...ne vidim kakve veze to ima.
svi smo mi srbi, ali smo svi različiti...tako je i sa strankama, nisu svi pošteni ili nepošteni. ne kapiram da je ovo poziv da se sada ''obraćamo'' tebi zbog problema....ne shvatam ogorčenost obe strane....
ebote, ovo je forum, a ne bitka za život.
uostalom, svako ima pravo da bude ili ne bude član stranke....a kako se sazna za to članstvo, to mi nikada nije bilo jasno.
tako je. nisam žuta, al' se slažem.
где си пошла с крмељиве очи
Nisam ogorčena ni najmanje.Ovo je samo ilustracija dosadašnjeg
toka razgovora,koja u krajnjem ima namenu da nekog potakne na razmišljanje.
Tebe je evo potakla na komentar koji je takav kakav je,i drago mi je zbog toga.
Da potakne na razmišljanje da nije sve tako crno kako izgleda,ali isto tako da nije
sve toliko crno kako bi moglo da bude.Da nisu svi ljudi kovani na istom nakovnju,
i da se u jednoj diskusiji ne obraćamo imaginarnom i nedostupnom tamo nekom
ko nam je kriv za sve i svja,niti nekom imaginarnom niku za koga nas baš briga,
nego nekom čoveku koga smo koliko toliko upoznali za ovo vremena,obraćamo se
sagovorniku ili *dopisniku* sa kojim ćemo i sutra biti tu na istom mestu.
Sve što radimo i govorimo,o sebi govorimo.
Gde ti vidiš da je tebi neko osporio pravo na mišljenje, a stalno ti se nešta prividjaU duhu tolerancije i slobodnog mišljenja?![]()
Ko nije probao urmašicu taj ne zna šta je slatko
A da, zaboravio sam da vi iskompleksirani morate da date zadnju reč
I ti bi trebala da znaš kakav sam ja i koje je moje mišljenje, pa te to nije sprečilo da opljuneš po meni...
Isto tako znaš da ja na politici i religiji ne pišem jer ne želim a ne zato što nemam šta da kažem.
Ovde sam ostavio post jer sam Lilu rekao da dok je stari naziv teme neću napisati ni slovo, promenom imena teme sam se osetio obaveznim da se bar oglasim
Kad neko vidi u svakom postu zaveru protiv svoje ličnosti kako bi ti to nazvala?
p,s. izvini ali nisam mogao da odolim :raz_067:
...ja baš ne vidim neku ružičastu budućnost....
mislila sam da će biti bolje,ali cvrc...
ono,ne mogu da kažem...ima svega,al se stiskamo....
znam ljude koji zaista jedva preživljavaju....ne znam kako zaista...divim im se...
od obećanja nema života...a pogotovo od lažnih obećanja....
ali i to verovatno,kako kome....
Ех, како смо дозволили...
Требало је време да схватимо да су нам они непријатељи.
Заправо, нисмо још схватили. Ваљда се надамо нечему...
Јер, ми смо уљуљкани паролама.
Мир, демократија, Европа, напредак.
И оним – само још ово и...
Само још овај пакет закона да усвојимо па ће (и онда иде део који никоме није баш јасан шта ће, али лепо звучи),
још само ово да усагласимо и..., ове мере су неопходне, јер...
И тако већ пуних десет година...
Оно што ја видим, а то је да људи на власти не воле своју државу ни свој народ.
Да имају трунке савести, не љубави, не би радили ово што раде.
То полако постаје јасно народу.
Али врло полако... Јер, нада умире последња, а ту је и пакет мера да нам се скрене пажња...
И то раде врло вешто, морам да им честитам.
А да би се нешто променило није потребна само воља и жеља.
Нисмо деца.
Потребна је јака организација која ће да стоји иза.
Ниједна револуција није избила спонтано, да се не лажемо.
Увек су ту иза моћници којима то одговара.
А кад ће то код нас да се деси не могу да знам.
Колико видим, неће скоро...
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
.Svako ima visoko misljenje o sebi i jeste strucan u onome sto je skolama zavrsio...to ne daje sveopstu pismenost samo potkrepljuje licnu vrednost...
licni stavovi, iskustva ne moraju da se poklapaju sa iskustvima drugih..pravi sagovornici , zreli, svesni ljudi nisu oni koji aminuju snihoshodljivo..vec imaju svoja vidjenja a i nacin da se suprotstave ili prihvate oprecan stav, na civilizovani dostojanstven nacin ukoliko shvate da su mozda i u zabludi ili argumenti demantuju dotadasnje zablude i te iste mogu da prihvate za novom spoznajom-bez oholosti i negiranja po svaku cenu.
NIje tesko biti fin.a i diplomatija se uci u nekim drugim skolama..no nije nista nedostupno ukoliko nismo zaboravili na emociju saosecanja i nismo se zatvorili medju zidine ega.
Iskrivljene emocije su posledica iskrivljene slike stvarnosti.
U stvarnosti je to problem: šta je starije jaje ili kokoška? Ukoliko neko sasvim pogrešno shvata drugu osobu kao pokvarenu, on će u nekoj situaciji preterano odreagovati emocijom uvređenosti i, iz odbrambenih razloga, uvrediće drugoga.
Na umišljenu uvredu osoba će odreagovati stvarnom uvredom.
Rezultat je da će odnos zaista postati neprijateljski, iako to u početnoj stvarnosti nije bio.
To je veliki problem sa iskrivljenim pretpostavkama o sebi, drugim ljudima i svetu kao takvom, jer ljudi pokušavaju da dokažu da su njihove pogrešne pretpostavke tačne.
Čak možemo reći da mnogi ljudi ne žive život, već žive svoja pogrešna uverenja.
Tesko je biti pravican...i objektivan u okruzenju gde se losi odnosi neguju i forsiraju..politocko , versko ili bilo koje drugo opredelenje za umnog i racionalnog besednika nece biti preprekom za prijatnom znalackom komunikacijom
MAlo tolerancije i dozvoliti drugima( i sebi, naravno) da greshe..i prastati naravno..nije teshko..niti sramota.
pa nije mogao u zimu 2003. to da izjavi, kad je ubijen u martu 2003. sada će lilu da mi prigovara o formi....ali, bre...nije forma.
sećam se svakog prokletog dana iz devedesetih....i ovih dvehiljaditih godina, do tančina....sybali su mi život.
ne kukam. i neću da kukam, za inat.
hoću da radim i da školujem decu.
osim zajebancije ovde, ništa mi osim dece nije važno.
dakle, nije forma...
svi imamo loša sećanja, loša iskustva, loše životne periode....ali, to nije razlog da izgubim životnu snagu. ebe mi se i za smeđe i narandžaste i zelene i plave....važna su mi deca i to da se mogu svakog jutra pogledati u ogledalo a da sebi ne kažem ''mirjana, idiote''.
to važi za vladavinu svakoga.....i svih.
где си пошла с крмељиве очи