Stranica 3 od 6 PrviPrvi 12345 ... ZadnjaZadnja
Pokazuje rezultate 41 do 60 od 116

Tema: Domovino, zar da te mrzim?

Registrovani Član
    Tibi avatar
    Status : Tibi je odsutan
    Registrovan : Jul 2010
    Tekstova u blogu : 10

Početno Re: Domovino, ja te mrzim...

Ja bih da dodam jos nesto, lezi mi na srcu. Svi bi da se promeni na bolje, da nema korupcije, da...sve to zelimo svi (gde god se okrenem u Srbiji, cujem to), promene dolaze od jedinke, svest mora da se promeni, ne moze se ziveti i raditi kao i uvek i ocekivati...sve ce doci samo. Kada bi iskreno zeleli promenu, imali bi je.

Registrovani Član
    Bisernica avatar
    Status : Bisernica je odsutan
    Registrovan : Aug 2009
    Pol:
    Tekstova u blogu : 22

Citiraj Prvobitno napisano od G Vidi poruku
    Ako sam dobro razumeo ti smatraš da tolerancija i međusobno razumevanje kao i poštovanje u Srbiji nisu mogući. Ili smatraš da nisu mogući u ovoj diskusiji? Ili među nama koji smo diskutovali možda? Ja smatram da jeste u svemu ovome ranije navedenom...To je Srbija koju bi ja želeo i za koju sam se borio. Boriću se i dalje.
    Ako nije moguća u ovoj diskusiji,tada nije moguća ni u Srbiji,a dokaz tome su svakodnevno medijski praćena čašćavanja
    jednih i drugih,dokaz tome je i kontinuirano kritizerstvo,koje se sadrži u tome da ovo ne valja,ali niko ne kaže kako valja,
    nemoguća je sve do trenutka dok ne budemo počeli da se poštujemo kao ljudska bića,jer to smo na prvom mestu i pre svega.
    prvo smo homo sapiens, pa tek onda homo politicus.
    Nikad nikog nisam pitala kakva su mu opredeljenja i politička ubedjenja,zanima me kakav je čovek !!
    Nikad nikog nisam optužila za nešto što nije u njegovoj nadležnosti i moći,da bi ga omalovažila jer ne misli kao ja.

Dakle,borim se celog svog života za slobodu i sva njena obličja,kako sopstvenu tako i tudju,
    ali bez obzira na to - nema sreće u Stradiji jer su ljudi stradalnici koji ni u tom stradanju ne
    nalaze sreću što su živi,što im je data prilika da nešto urade ili menjaju,već sede skrštenih ruku
    i kukumavče,a mali prst nisu mrdnuli,jer su navikli da to uvek neko drugi za njih treba da odradi.
    Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nežnost kukavičluk
    A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a ćutanje neznanje.

Registrovani Član
    Bisernica avatar
    Status : Bisernica je odsutan
    Pol:
    Tekstova u blogu : 22

Citiraj Prvobitno napisano od Tiberius Vidi poruku
    Ja bih da dodam jos nesto, lezi mi na srcu. Svi bi da se promeni na bolje, da nema korupcije, da...sve to zelimo svi (gde god se okrenem u Srbiji, cujem to), promene dolaze od jedinke, svest mora da se promeni, ne moze se ziveti i raditi kao i uvek i ocekivati...sve ce doci samo. Kada bi iskreno zeleli promenu, imali bi je.
    Amin !!!
    Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nežnost kukavičluk
    A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a ćutanje neznanje.

Registrovani Član
    G avatar
    Status : G je odsutan
    Registrovan : May 2010
    Pol:

Biso ja se tebi zaista izvinjavam ali na konkretna pitanja si mi odgovorila pamfletom i svojim ličnim programom za odnose među ljudima. Nije tačno da je u pitanju kritizerstvo bez programa jer ja sam pisao o borbi protiv korupcije i dekriminalizaciji države (borbi protiv mafije ili raznih interesnih grupa i lobija). Također ovaj segment oko sedenja i ne mrdanja prstom mi je suviše uopšten. Uopšte nisam tako pasivan posmatrač bio do jednog datamu jedne godine. A nisam ni sad mada ne u formi u kojoj sam to bio dok sam se time bavio intenzivno. Na koga misliš? I Posebno me zanima koga u srbiji smatraš drugom stranom (onom repatom koju si pominjala u postu pre Tibijevog). Ne videh nikoga sa repovima u Srbiji. Nadam se da ovim postom neću izazvati bilo kakvu nelagodu. Ukoliko si voljna objasniti mene interesuju konkretni odgovori na pitanja.

Registrovani Član
    kojica avatar
    Status : kojica je odsutan
    Pol:
    Tekstova u blogu : 15

Citiraj Prvobitno napisano od Lilu Vidi poruku
    A sta je domovina? Ako napunim pune sake zemlje, jel to domovina? Jel semafor na pesackom domovina? Drvo u lipovackoj sumi? ili ljudi koji zive u toj zemlji i oni koji je vode?

citala sam u nekoj knjizi, da je nekom osudjeniku na smrt u Pakistanu recimo, poslednja zelja bila da vidi jos jednom svoju domovinu Indiju. I onda su ga vozali i vozali i vozali, dok im se nije smucilo, i u nekim brdima Pakistana stali i rekli ajd evo gledaj, ovo je Indija... I covek je pogledao, zasuzile mu oci jer je video brda indije (tj pakistana ali on to nije znao)... Mi smo ti koji smo domovina, a sta smo uradili? dozvolili smo govnarima da nas uniste kao ljude, da postanemo mravi, mucenici, nadnicari... da cutimo za saku dinara...
    Bravo Lila..

lilasta
    Lilu avatar
    Status : Lilu je odsutan
    Registrovan : Jun 2009
    Pol:
    Tekstova u blogu : 7

Citiraj Prvobitno napisano od Tiberius Vidi poruku
    ja je iskreno zelim, najiskrenije, ali nema promene. Ne znas ti Tiberijuse, da ovde moras da podmitis od portira do predsednika da bi dobio ono sto ti zakonom sleduje, il crkni! Ljudski zivot u Srbiji je postao prejeftin...
    Proleteri svih zemalja, ujedinite se!

lilasta
    Lilu avatar
    Pol:

Citiraj Prvobitno napisano od Bisernica Vidi poruku
    Ja ne mogu kako drugi hoće, jer ja neću ni kako ja hoću...

Kad ti bude dan ,nastavit ćemo diskusiju,
    kad budeš malo manje besna na nekog ili nešto drugo,pa ti Bisa bila kriva zbog svojih ubedjenja.

Nisam ja ljuta na tebe kao Bisernicu, vec na sve koji imaju veze sa uredjivackom politikom Srbije. Bem ti ovakvu politiku, 10 godina cekam da bude bolje, a meni je sve gore i gore...

Registrovani Član
    ЖениМиСе avatar
    Status : ЖениМиСе je odsutan
    Pol:
    Tekstova u blogu : 18

Nisam ja ljuta na tebe kao Bisernicu, vec na sve koji imaju veze sa uredjivackom politikom Srbije. Bem ti ovakvu politiku, 10 godina cekam da bude bolje, a meni je sve gore i gore...
    jednom i to bolje će doći. a što se tiče same teme ne treba mrzeti domovinu već ljude koji je loše vode.
    Živim samo ovaj sadašnji trenutak, jer sve ostalo ili je već prošlo ili je neizvesno hoće li doći.

lilasta
    Lilu avatar
    Pol:

Citiraj Prvobitno napisano od Crash and Burn Vidi poruku
    jednom i to bolje će doći. a što se tiče same teme ne treba mrzeti domovinu već ljude koji je loše vode.
    e bre kkres, da li mislis da neko moze da mrzi svoju domovinu? ja samo patim, kao i 80% srba, jer nam je domovina upropastena...

lilasta
    Lilu avatar
    Pol:

Ma kad bi moglo, na dva dana samo, da svi predjemo granicu, ali svi do jednoga i dva dana da stojimo smo s druge strane granice i da ih ostavimo da vladaju livadama, zgradama, ovcama i kravama... vladajte carevi! mali napoleoni!

Registrovani Član
    ЖениМиСе avatar
    Pol:

e bre kkres, da li mislis da neko moze da mrzi svoju domovinu? ja samo patim, kao i 80% srba, jer nam je domovina upropastena...
    mislim! kapitalisti mrze svoju domovinu doduše ne otvoreno.
    onaj ko voli svoju domovinu ne može da je rasproda za badava, to može samo čovek koji nema trunku osećanja prema domovini.
    Živim samo ovaj sadašnji trenutak, jer sve ostalo ili je već prošlo ili je neizvesno hoće li doći.

Registrovani Član
    tol avatar
    Status : tol je odsutan
    Registrovan : Aug 2010
    Pol:

Cemu kukanje i licemerje? Beda josh nije zakucala na vrata...radite svi..imate motiva za zivotom, letujete, zimujete...niste gladni.NIje dovoljno?Onda vise angazovanja i dopunskih poslova
    Nema posla???Nije valjda...Josh se ima veza da se pored redovnog pronadje i dopunski...samo...ima jedan problem...TREBA DA SE RADI...a to je teshko...Svako polazi od svog stomaka..tudji su daleko...i neinteresantni...neka narod pada na ulicama od gladi...jer kontejneri ne mogu sve da nahrane...grozite se?Niste josh u tom stadijumu -kontejnera? Onda dobro zivite...
    Trazili ste 5.oktobar...dobili demokratiju na srpski nacin..nema nas ni u 100 zemalja u kojima se zivi dobro i sigurno...ali postadosmo jedna od svetskoh deponija tehnoloskog i moralnog otpada zacinjena hipnozom za siroke narodne mase(hleba nema ali ima igara) mizernih TV rialitija...i to je Srbija...bedna...sa zakonima koji dozvoljavaju da korupcija otvara sva vrata i mase posprdno zakonima ispred nosa.

Registrovani Član
    ЖениМиСе avatar
    Pol:

uopšte nemam nameru da kukam ali svako ima pravo da se ljuti na nepravdu.
    to što ja imam tri dobro plaćena posla plus honorarno zaposlenje i živim dobro ne znači da treba da potcenjujem sirotinju u ovoj državi jer im je vlada došla glave. seti se samo koliko je ljudi ostalo bez posla posle privatizacije preduzeća.

Registrovani Član
    tol avatar
    Pol:

Mislis da to nije licemerje? Ti shvatas one jadne..i cinish na ovaj nacin da im bude bolje, tj. da ih razumesh...sta ko od tvojeg razumevanja ima?Gde se cuje tvoj glas...i da li?Lako je piskarati..i skinuti sa sebe grizu savesti..ili podvuci kako umesh da saosecas..
    A vec si naslovio koliko poslova imas i da si bezbedan...iako te niko nije pitao...(izdvojio si se iz mase koja tone...ali ti imas emociju...i razumes one koji tonu?Taj rad?)

lilasta
    Lilu avatar
    Pol:

Citiraj Prvobitno napisano od tol Vidi poruku
    Cemu kukanje i licemerje? Beda josh nije zakucala na vrata...radite svi..imate motiva za zivotom, letujete, zimujete...niste gladni.NIje dovoljno?Onda vise angazovanja i dopunskih poslova
    Nema posla???Nije valjda...Josh se ima veza da se pored redovnog pronadje i dopunski...samo...ima jedan problem...TREBA DA SE RADI...a to je teshko...Svako polazi od svog stomaka..tudji su daleko...i neinteresantni...neka narod pada na ulicama od gladi...jer kontejneri ne mogu sve da nahrane...grozite se?Niste josh u tom stadijumu -kontejnera? Onda dobro zivite...

Trazili ste 5.oktobar...dobili demokratiju na srpski nacin..nema nas ni u 100 zemalja u kojima se zivi dobro i sigurno...ali postadosmo jedna od svetskoh deponija tehnoloskog i moralnog otpada zacinjena hipnozom za siroke narodne mase(hleba nema ali ima igara) mizernih TV rialitija...i to je Srbija...bedna...sa zakonima koji dozvoljavaju da korupcija otvara sva vrata i mase posprdno zakonima ispred nosa.
    el si ti ovo bila ironicna? ili ti to stvarno mislis? licemerje... kako nije sramota gradonacelnika da se hvali kako je obezbedio 9000 besplatnih obroka za siromasne beogradjane? a gde su oni koje je sramota da zakucaju na ta vrata?

nije mi lepo, ne letujem vec godinama, a gazda mi dve godine nije socijalno uplatio, ne smem ni da se razbolim. A zamisli, vikendom dajem casove matematike, znaci imam i dopunski posao...

a i za taj rialiti i hipnozu su krivi oni jer u Srbiji zivi 70% nepismenih i polupismenih, a kad bi umesto rijalitija postojao obrazovni program, mozda bi se malo i edukovali, ali kome treba obrazovan narod? I sad dolazimo ponovo do obrazovanja i prosvete. Sve je srozano, nema morala nigde vise, a sve u cilju da neko ko sutra dodje u Srbiju ima jeftinu radnu sngu koja ce da cuti i rmbaci...

Registrovani Član
    причалица avatar
    Status : причалица je odsutan
    Pol:
    Tekstova u blogu : 38

ijoooo....kakva je ovo hejterska tema?
    nije đilas domovina.
    где си пошла с крмељиве очи

Registrovani Član
    G avatar
    Pol:

Svremena na vreme svaka država ima potrebu za jednom revolucijom u kojoj se raščisti sa gamadi i krvopijama. Ono što preživi neko vreme živi normalno dok se korov ponovo ne zapati...Mislim da je ova bagra pridošla iz inostranstva posle 05.10.2000. koja nam sad prodaje mooda pod bubrege i stručnost stečenu trčkarajući kao kuriri za vreme studija i radeći nižerazredne poslove u belosvetskim ekonomskim i bankarskim ustanovama u niskom startu za beg ... Krivične prijave su u već napisane samo se čeka pad na izborima...Biće afera Janušević,Kolesar i sličnih koliko hoćete. I na kraju Miki Maus sa tetkinog kanabeta ... Ebem mu i tetku i kanabe ko ga pusti u zemlju da uspe oteti te milione evra(oko 11) koje ima na računu a toliko je bahat da se ni ne trudi da opravda odakle mu. Đomla...Samo 2 reči "Nacionalna Štedionica" . A Satelit i Davinić??? Koga to osmatrate gospodo??? 30 000 pancira a celokupni sastav vojske ne broji više toliko zajedno sa kuvaricama na Vojnoj akademiji ... ebala vas takva demokratija...

Registrovani Član
    G avatar
    Pol:

Citiraj Prvobitno napisano od pričalica Vidi poruku
    ijoooo....kakva je ovo hejterska tema?
    nije đilas domovina.
    Ne on je nešto drugo. Reću ti šta kad vidimo ko će nam prodati ebene platane svih 450 komada i po kojoj ceni...Jel ništa bitnije za rad u ovom gradu nema nego platani i videćemo po kojoj ceni.To ide iz tvog i mog džepa. Ustvari ebo platane...Ovako Đido ima više mesta za bilborde...

Registrovani Član
    tol avatar
    Pol:

el si ti ovo bila ironicna? ili ti to stvarno mislis? licemerje... kako nije sramota gradonacelnika da se hvali kako je obezbedio 9000 besplatnih obroka za siromasne beogradjane? a gde su oni koje je sramota da zakucaju na ta vrata?
    DA..licemerje...i ironija..kao sredstvo za borbu protiv očaja...Ako nisi dvojnih trojnih standarda-nema nista od zivota...Spolja tako mora..a za licni mikro world..tu mozemo da budemo oni pravi...na zalost, mnogi na vreme ne koriste tu formulu ..kameleoni su ipak uspesnija vrsta...
    Teshko je pratiti kapitalizam ako se bezobzirnost na vreme ne neguje..

nije mi lepo, ne letujem vec godinama, a gazda mi dve godine nije socijalno uplatio, ne smem ni da se razbolim. A zamisli, vikendom dajem casove matematike, znaci imam i dopunski posao...
    ok..borac jesi...poštujem licnosti koje se ne predaju...no uslovi nisu sjani da bi nam dali sigurnost da vec sledecim budjenjem cemo imati osmeh na licu ponovo...

a i za taj rialiti i hipnozu su krivi oni jer u Srbiji zivi 70% nepismenih i polupismenih, a kad bi umesto rejalitija postojao obrazovni program, mozda bi se malo i edukovali, ali kome treba obrazovan narod? I sad dolazimo ponovo do obrazovanja i prosvete. Sve je srozano, nema morala nigde vise, a sve u cilju da neko ko sutra dodje u Srbiju ima jeftinu radnu sngu koja ce da cuti i rmbaci...
    nema toliko nepismenih..koliko je sve igra vlasti i programa za zaglupljivanje mase..Skretanje percepcije sa aktuelnih problema je ili vulgarizmom(niski moralni i edukativni nivo poput FArme VB...)ili "sportskim igrama"(skupstinski navijacko-pljuvacki prenosi...javna utakmica i polemisanje gde se gubi ogromna energija koja bi dovela do kriticne mase i explozije -protivu rezima)...sve vec deja vu u drugim zemljama..pa i u nasoj ali formula ipak obavlja svoju namenu.

lilasta
    Lilu avatar
    Pol:

kad sam rekla 70% nepismenih, nisam mislina na analfabete...

Stranica 3 od 6 PrviPrvi 12345 ... ZadnjaZadnja

Slične teme

1. Domovino, ja te volim!!!
    Od Пркос u forumu Politika
    Odgovora: 17
    Poslednja poruka: 16-09-2010, 11:25

Članovi koji su pročitali ovu temu: 0

There are no members to list at the moment.

Oznake za ovu temu

Dozvole

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete slati odgovore
  • Ne možete postavljati priloge
  • Ne možete izmeniti svoju poruku
  •