Pa ako su muslimani. El normalno da imaju isti status kao i Mađari u Srbiji?
Pa ako su muslimani. El normalno da imaju isti status kao i Mađari u Srbiji?
To je već iz gorskog vijenca:
Kako smrde ove poturice!
Opažaš li ti štogod, Rogane?
Kad blizu njih sjedim u skupštinu,
ja nos držim svagda u rukama;
da ne držim, ja bih se izbljuvao.
Pa sam s toga na kraj i uteka,
e blizu njih ne bih osvanuo.
Ja se odavno ne nerviram na temu "nacionalno". Ne zato što nisam dobar Srbin, nego zato što ne mogu popraviti stav drugih o svom nacionalnom biću... Imam osećaj da bi svi nekako želeli da su neke druge nacije...A to me rastužuje. Onda sam presekao nerviranje na tu temu i rekao sebi kako bude biće. Pa ne poštuju ni sva deca svoje majke a kako bi ljudi svoju naciju...Ali to njima na čast i obraz ne meni...
Jelena Karleusa
Ludaca lyrics
Zrno po zrno kazu pogaca
Kamen po kamen kazu palaca
dodir po dodir onda lomaca
a tebe voli tvoja ludaca
necu ti nista,nista neboj se
nista neboj se, nista sto nisi
radio pre
Zena je zena uvek sme da kaze ne
zena sme,zena sme al muskarac ne!
glava da je boli i da laze sve,
zenu sme da boli al muskaraca ne,
necu ti nista,nista neboj se, nista
sto nisi radio pre!
Hajde da pricamo Oooo
ja stalno mislim na Too
hajde da pricamo Ooo
Uuuuu
Hajde da pricamo Ooo
ja stalno mislim na Too
hajde da pricamo Ooo
Uuuu
A tebe voli tvoja Ludaca,a tebe voli tvoja Ludaca
Hajde da pricamo Ooo
ja stalno mislim na Too
hajde da pricamo Ooo
Uuu
Hajde da pricamo Ooo
ja stalno mislim na Too
hajde da pricamo Ooo
Uuu
![]()
ako ste vi normalni....
otvarate temu o platinastoj silikonskoj qurwi koja nema dva grama mozga u glavi i dici se da je kolumnista....al' ako... otvarajte....
jes ni tri joj nisu dovoljna ... treceg nosi u luj vitonu ako ona dva zakazu![]()
Izvor : Politika
Tadićev Kabinet: u Vukovaru izneti stavovi Srbije
EOGRAD – Predsednik Srbije Boris Tadić u Vukovaru nije zastupao lične stavove, već stavove države Srbije, rečeno je agenciji Tanjug u Kabinetu predsednika Srbije, povodom reagovanja u hrvatskoj javnosti na taj događaj.
Deo, uglavnom neslužbene, hrvatske javnosti, naime, za razliku od zvaničnog Zagreva, nastoji da minimizira značaj Tadićeve posete Ovčari kod Vukovara i da relativizuje njegovo izvinjenje tumačenjima da je reč o ličnom stavu Borisa Tadića.
Sa takvim tumačenjima su još pre posete istupili funkcioneri Hrvatske stranke prava, čije pristalice su Tadića u Vukovaru dočekale s kontradiktornim zahtevima na transparentima, poput „Izvinjenje, a ne žaljenje” i „Pardon nije dovoljno”.
„Tadić dolazi neslužbeno, dakle svi gestovi i svi stavovi Borisa Tadića su isključivo privatni, znači oni nemaju snagu službene politike”, izjavio je funkcioner HSP-a Petar Macut, a potom su takve teze iznete u emisijama HRT-a i TV Nove.
Macut je takođe rekao da će srpski predsednik, ukoliko se i izvini, po povratku u Beograd reći da je to njegov lični stav, a ne stav zvaničnog Beograda.
Na pitanje o tome u u Kabinetu predsednika Republike ističu:
„Poseta predsednika Tadića nije bila lična, već radna”.
„Sve što je predsednik Tadić rekao u Vukovaru, Ovčari i Paulin Dvoru je zvaničan stav, stav države Srbije”, rekli su Tanjugu u Tadićevom Kabinetu.
To je još za vreme posete naznačio i Tadić, poručivši da lični gestovi u procesu pomirenja nisu dovoljni.
„Naš napor je da otvorimo drugačiju stranicu istorije. Ona podrazumeva lične geste, ali i pravnu proceduru i nije dovoljno da dva pojedinca daju svoj doprinos, već i države moraju da daju doprinos”, kazao je Tadić.
Zapadni mediji su, inače, jednoglasno ocenili da poseta predsednika Srbije Vukovaru „predstavlja dosad najoštriju osudu zločina iz vremena rata i simboličan korak pomirenja dveju zemalja, posle višegodišnjih uzajamnih optužbi za zverstva”.
Tanjug
objavljeno: 07/11/2010
Moj komentar : Da li je baš zastupao interese Srbije tamo ili odrađivao domaći zadatak?![]()
BEOGRAD - Neko bi mogao i na doživotnu, koliko je mrava ubio!
Ubijanje bubamare, mrava ili, recimo, miša može vas koštati do milion dinara, a preti vam i kazna zatvora od tri meseca do tri godine!!!
Prema Zakonu o zaštiti životne sredine, odnosno pravilniku kojim su pojedine vrste životinja zaštićene kao prirodne retkosti u našoj zemlji, od početka ove godine kažnjivo je ubijanje, ali i uzgajanje barskih puževa, žaba krastača, pa čak i medicinskih pijavica!
Tatjana Babić, šef odseka Republičke inspekcije za zaštitu životne sredine, na pitanje da li je kažnjivo ubijanje bubamare, miša ili mrava koji su svojevoljno ušli u našu kuću i šta u tom slučaju učiniti, kaže:
-Trebalo bi da obavestite Ministarstvo životne sredine i Zavod za zaštitu prirode Srbije! Ove životinje su svrstane u strogo zaštićene divlje vrste na osnovu terenskih istraživanja, posle kojih donosimo procene o stanju populacije neke vrste.
Prema njenim rečima, po cenovniku koji je donet u aprilu ove godine, kazne za hvatanje, držanje, ubijanje strogo zaštićenih divljih vrsta životinja, kao i za trgovinu njima, za pravna lica kreću se od 500.000 do 1.000.000 dinara, dok za fizička iznose od 5.000 do 50.000.dinara.
- Krivičnim zakonikom predviđena je i kazna zatvora od tri meseca do tri godine - saopštila je Babićeva.
Nosorog zaštićena vrsta
Ako ste mislili da je tu kraj vašem čuđenju, prevarili ste se: u Srbiji je i nosorog zaštićen kao prirodna retkost!
- Tu su još i kanadska guska, grčka kornjača... - izjavio je za Kurir Milan Mladenović, predsednik Udruženja za zaštitu, proučavanje i odgoj „Ptice pevačice faune Evrope“. Prema njegovim rečima, ovim pravilnikom su u nezgodnu situaciju stavljeni i vlasnici kanarinaca i drugih pevačica, koji će sada morati da pribave potvrdu da su životinju kupili od uzgajivača, ali i da ih „prstenuju“, jer će im u suprotnom biti oduzete.
http://www.kurir-info.rs/vesti/drust...dine-51801.php
Пазите где газите![]()
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
Ne ubijte ticu rugalicu.![]()
Ququ ticu lepoticu
niti morsku lastavicu
E hvala ti kojice...Hvaljen Isus i Marija kojice
![]()
Hvaljen Isus,vazda i Marija komšija![]()
vazda budi![]()