Tadić se izvinio Francuzima za porazhttp://www.njuz.net/tadic-se-izvinio...zima-za-poraz/
BEOGRAD, 6. decembar 2010, (Njuz) – Predsedik Srbije Boris Tadić poslao je telegram svom kolegi iz Francuske, Nikolasu Sarkoziju, u kojem je izrazio duboko žaljenje za duševnu bol koju je francuskoj naciji nanela Dejvis kup reprezentacija Srbije.
- Smatram da je moja obaveza i dužnost da u ime Srbije uputim izvinjenje prijateljskom narodu Francuske za ono što se dogodilo u nedelju. Samo prihvatanje pune odgovornosti za učinjeno može dovesti moj narod do katarze. To je suština mog telegrama francuskom predsedniku – rekao je Tadić nakon dodele salatare.
- Posebno mi je žao francuskih navijača koje smo na perfidan i istočnjački način prevarili iako su nam bili gosti. Gubiti 1-2 i onda onako rešiti meč u svoju korist. Smatram da to zaslužuje posebno izvinjenje – nastavio je predsednik.
Na kraju izlaganja, Tadić je dodao da se nada da ovakva situacija nece poremetiti dobre bilateralne odnose i pozvao Nikolasa Sarkozija u neformalnu posetu Srbiji.
Filip Andrejević
Očekuje se izvinjenje Severini zbog vlažnih snova i buđenje uz...![]()