a sta je ldp
a sta je ldp
ovaj avatar nema veze sa mnom...
Lopovsko Drustvo Prevaranata
Ko nije probao urmašicu taj ne zna šta je slatko
ako se sad ne oglasi onaj ko je glasao nikad neće :raz_067:
Ko nije probao urmašicu taj ne zna šta je slatko
Гласам за... своју плату.
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
pa, oduvek glasam za ds...koliko god se ne slažem nekad sa njima, ali sve drugo mi je očaj...sa oproštenjem.
где си пошла с крмељиве очи
Nisam član i nesu mi simpatični, al uvek glasam za naše. :raz_097:
Zivim u Crnoj Gori ...Clan sam SNP...Od samog osnivanja i rascijepa u DPS...Od svega sto sam prosla u svojoj partiji ostala mi je samo NADA...
http://www.politika.rs/rubrike/Polit...ioneri.sr.html
pazi, kad niko nema štednju :raz_114:
nisam niti cu biti , to je propast
Ne, to me nikada nije zanimalo niti ce...
Trećina građana Srbije ima partijske knjižice
Od ukupno 5,5 miliona punoletnih stanovnika Srbije, prema stranačkim podacima, 1,3 miliona građana su članovi neke od parlamentarnih stranaka. To bi, drugim rečima, značilo da je svaki treći stanovnik Srbije član neke stranke, što, kako procenjuju analitičari, ne odgovara istini, jer su u pitanju „napumpane brojke“.
- Ovi podaci su vrlo diskutabilni pre svega zato što stranke imaju običaj da „dodaju” broj svojih članova kako bi se prikazale većim nego što jesu. Zatim, mnoge stranke vode kao članove sve one koji su potpisali pristupnicu, a nijednom se nisu pojavili na sastanku u stranci, a treba imati u vidu i činjenicu da su mnogi naši sugrađani, po principu „neka se nađe ako ustreba” potpisali pristupnice za nekoliko različitih političkih stranaka - kaže za „Blic” Đorđe Vuković, politički analitičar.
Taj podatak treba uzeti s rezervom, kažu analitičari, jer iz stranačkih dokumentacija sledi da, na primer, SRS ima pola miliona članova, a da PUPS ima dva puta više članova od demokrata. Većina partija, naime, nema mehanizme provere vernosti članstva, pa ni same stranke - a javnost još manje - ne mogu sa sigurnošću da potvrde tačan broj članstva.
- Prema toj logici, neke od stranaka imaju veći broj članova nego glasača, što nije logično - ističe Vuković.
Postavlja se pitanje koliko je u Srbiji onih koji u džepu „kriju” partijske knjižice, kao i pitanje postoji li stvarno pokriće za stranačke priče o broju svojih članova. Radikali kažu da ovih dana pretresaju spiskove svojih članova, a u DS ističu da dva puta godišnje ažuriraju centralnu bazu podataka. Prema podacima samih stranaka, koji se moraju uzeti s rezervom, najviše članova, pored SRS, imaju PUPS i SNS.
Izuzev liberala, sve stranke izdaju članske karte, za čiju su izradu i štampanje nadležni stranački organi, a u DS i SNS posebnu pažnju posvetili su i njihovom izgledu, pa su, u skladu sa modernim trendovima, plastične i podsećaju na kreditne kartice.
Izvor : Blic
Član više nisam, ali dao bih svoj glas DS-u.
Sve smo probali, mi radoznali homo sapiensi!
Većina nas je, već 2500 godina, uverena da demokratija jednostavno nema alternativu.
Žena je raj za okice, pakao za dušicu, i čistilište za džepČić.
jesam...ako odustanem,ko će se pokušati založiti za mene?????
ne želim da odustanem od konstantne borbe...jbga,takav mi karakter....
Sačuvaj Bože ! Ni u ludilu
jednostavno me ne zanima tako da sam apoliticno nastrojen i nemam nikakve predrasude prema aktivistima kao i svim ljudima...
imam predrasude...svako ko se bavi politikom je sumnjiv u startu, meni missim.