Бако, бако, а ел постоји пакао?
Бако, бако, а ел постоји пакао?
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
Bako bako objasni G njegov problem sa metanjem![]()
Pa gle, devojko... Uvek je bilo kijameta svakakvih da se čovek muči na ovim svetu. Bijo I sv. rat, pa II svecki rat (kako su ji pobrojali, ko ispite na ETF), a pre nji balkanski ratovi, pa turski. Dobro, u turske me nisu pušćali jer nije imo ko da čuva guske.
Šta tedo da kažem... E, da! Armagedon ti je na priliku kao jedan svecki rat. Zatutnji sa sviju strana, misliš srušiće ti se nebo na glavu, popucaju obruči na bačvama i svašta. I na kraju mu sagledaš kraj. Ki da nije ni bijo.
Ono, nama ženama je malo teže u ratovi, naročito onim mlađim, jerbo muški odglavinjaju za oficirima, a ti ostaneš kući, a navale svakakve vojske. I vojska ti je to, vazda u pokretu, vazda žure i onda nemaju baš vremena, nego kako koja vojska dođe, tako ti pocepa gaće. A vreme ratno - oskudno. Otkud tolko gaća?![]()
A ja bila jedinica u majke. Donela sam Jeremiji u miraz sanduk onaj starinski - veliki, pun gaća. I tako se nsam baš cicijašila na gaće, pa izvikali da je Tinka zaustavila rusku ofenzivu.![]()
To se pre nije znalo cigurno. Evo, moj Jeremija, da ga nisu poterivali u ratove, nebi zagazio opankom dalje od Palanke. A ondak je došo napredak i svet je krenuo da putuje. Pa se saznalo i za pakao. Prvi nam javio Đole iz Amerike. Pratijo pismo da radi u paklu, al da su novci dobri. Posle se pakao proširio i u Jevropu. Donele ji one agencije di daš pare, pa te putuju di oćeš. I koji goć se vrno sa takog puta, kaže da je bilo ki u paklu.
E, kad je to reko i doktor Cvele iz Palanke, ondak sam i ja morala da poverujem da ima pakleta. Jerbo je doktor Cvele bio ozbiljan čovek. Uvek bi nedeljom izišo u kafanu. I popije kafu i ratluk. I malu ljutu. Tolko.![]()
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
Će se udaš do četresete sigurno. E sad, dal pre Armagedona, dal posle... zavisi kad pada Aramgedon.![]()
Исусе, как је леп
![]()