Vic je na da vreme kupiš tu kabanicu.
Vic je na da vreme kupiš tu kabanicu.
za utehu ako odes u australiju ne mozes nidje ljudski da se okupas jer na potezu izmedju nje i n. zelanda ima koncentrisamo najvise ajkula no bilo de u svetu... a inace australijanci su sve genetski deportovani bivsi krimosi tako da mozda jedino odes kod aboridzina i ladis yaya, bavis se njihovom mitologijom i crnom odnosno belom magijom... e zbog toga mozda bi i vredelo
uveq se ima izbor....
Prilično je sužen ... Na žalost jeste.
Kader komšija...ibadet u noći Kadera je vredniji od ibadeta u hiljadu meseci u kojima nema te noći.
Kazao je Uzvišeni Allah: 'Mi smo ga objavili u noći Kadr – a šta ti misliš šta je noć Kadr? Noć Kadr je boja od hiljadu mjeseci.’ (El-Kader 1-3 ajet) Na ovo si mislio poštovani komšija? A kako prepoznati to? Eto malo tolerancije verske ...
Nema ti nama moj komšija do živeti dodeljene nam živote na baš ovim meridijanima i truditi se da taj život olakšamo sebi i svojoj okolini koliko je to moguće ... Uskoro će izbori pa ćemo videti kako dalje. Da li prodavati imovinu pa put sveta ili ostajati ovde i "životinjariti" ili životariti? A kad će naša generacija živeti? Mi smo generacije koje su 90-ih služile vojni rok i završavali tih godina 90-95 škole i fakultete policijske, vojne i civilne a neki i u inostranstvu gde su valjda bolje prošli od nas ovde... Ima li života, pravde i prosperiteta za našu generaciju u ovoj zemlji?
zazi
ta moja misoa je bila u podrumu, ali se sada baskari po dnevnoj sobi.
nije meni do tih kola, ja kola nesto i ne volim, nego samo da nekog zivot u kome ce sve da ide po redu, mirno i stabilno, sigurnost je prava rec.Prvobitno napisano od eqrem
meni ovo ovde sve vise lici na privid zivota, a ne zivot. najgore je sto ne vidim da ce se ikada nesto promeniti. kako god okrenem i obrnem, osudjenik.
ja pokusah da te utesim na moj nacin al vim da ne ide... bolje ne razmisljaj jer ako pocnes analiticki da sagledavas mesto i vreme gde zivis i ako si jos matora ko ja pa da poznajes neponovljivi tok istorije koji neumitno namece isti sled desavanja i danas veruj bice ti jos gore... razmisljaj pozitivno ma kako da je lose.... to je prvi preduslov ka izbegavanju onog duhovnog nistavila koje je svuda oko nas i koje preti da nas sve proguta...a bez duha smo svi pogubljeni jer bez leba se neko vreme i moze al bez duha si propo nacisto...
Upppppfffffffff oboje ste u pravu i zato i jesam besan i osećam nemoć a opet se batrgam ... Niti valja niti ima neke nade za prosperitet ali ni o predaji i apatiji ne sme biti reči...Gubitak duha jeste poguban i mora se očuvati, ali kome pokloniti poverenje? Bagra se uvukla u sve partije i NVO ... Sve je jad i beda i svugde je jad i beda... Imam puno prijatelja koji su u startnoj poziciji da rasprodaju imovinu i upute se u pečalbu...Masu ih je iako srpske nacionalnosti odavno po osnovu mešanih brakova zapalilo napolje. Najveći broj tu iza grane u Hungariju...Dokle bre?
pa brate ako sam ja spreman ko feniks da krenem negde sve ispocetka sto ne bi bili oni sa 25 god... problem je recesije i sto je svuda sraje neopevano, u evropi pogotovo... drugar mi je u dubaiju vozi onaj airbus peti pilot po rangu za emirates i kaze da razmislja da dodje ovde...o cemu mi onda pricamo?
O glibu u kojem se koprcamo i nemamo pojma kako napolje...Nemamo viziju...Samo pojedinačne procene bazirane na tankim nogicama poznate teorije i do sada preživljenog...Neko to zove praksa a ja kažem da ovo nije bilo(SEK-a ovih razmera) i da se procene na osnovu našeg iskustva ne mogu doneti a da se bude siguran u dobar ishod...Čekamo već 20 godina bolje a dočekašmo "0"...
nisma ko ti, ali razmisljam na sta trosim zivot u svojoj zemlji. i ne samo ja, nego i moji prijatelji. u svakom slucaju hvala na pokusaju utehe. za duh si u pravu, to sam ja u nekoj depresivnoj fazi najverovatnije. valjda mi se sve smucilo.
i meni nekada dodje da se spakujem i odem.......u nepoznatom pravcu.Prvobitno napisano od G