Prvobitno napisano od
malavelika
to da neko nekoga sa kime je proveo neko vreme voleci ga-nazove kretenom, to govori o toj osobi vise, nego o datom "kretenu"
jer, uvek se zapitam, kako to da nije video/la da je kreten dok je bio/la sa njim/njom, vec sada kad vise nisu zajedno?
sa svim svojim bivsim koji su zeleli kontakt sa mnom-imam kontakt, nekada mail-om, nekada na FB, nekada odemo na kafu....postoje i oni koji nisu zeleli da me vidjaju i to mi je ok, prihvatam to, iako ne razumem
jedan od njih, ujedno i moja najveca ljubav iz mladosti mi je bas, bas dobar prijatelj, ko sto rekoh neko vece na chatu..trenutno, posle mnogo muka, ceka da postane cale po prvi put, ja se radujem ko da ce mi rodjak doboti bebca, vec sam spremila neke stvari svog sina da im prosledim i secam se kako se on radovao kad sam ja konacno rodila svog sina
sa jednim drugim, koji me je obelezio kao licnost podjednako kao roditelji,sam se videla posle 6 godina, bio mi je okrenuo zivot naopako poput rukavice, mislila sma da cu da umerm posle njega, ali konacno mozemo da budemo prijatelji, bez uzajamne zelje, i evo sad cemo i poslovno saradjivati, i ne vidim nikakvu prepereku u tome sto smo nekada bili zajedno
ne razumem one ljude koji svoje bivse "pokopaju", bez uvrede po takve..ok mi je i prihvatam to samo ako postoje neuzvracena osecanja, samo ako nekoga jos uvek volis, ako ga nisi preboleo i slicno, u ostalim slucajevima odbijanje kontakta (znaci, ne nemanje zelje, vec decidirano odbijanje kontakta) mi je znak preterane sujete, nekulture i netolerancije-koja se meni granici sa gluposcu (opet, kazem, da se neki ne uvrede, ovo je moj stav)
jer ne mogu da razumem iz prostog razloga sto se na kafu zaista moze otici skoro sa bilo kime, ne shvatam kako neko koga si voleo i ko je tebe voleo ne moze da provede sat vremena caskajuci???
i bas mi se svidja naslov teme-bivsa ljubav, bivsi covek..jer takvim stavom neko zaista prestaje biti covek u nasem zivotu, a onda neminovno treba da se zapitamo-koga smo voleli i kakvi smo onda to mi?