1.medjusobna netrpeljivost partnera
2.neverstvo
3.ljubomora i nasilno ponasanje partnera
4.problemi vezani za sex
5.nesto drugo
Što se mene tiče, nemam šta da izgubim... oni znaju sve, i ne brine me ono što će načuti... Da sam tako razmišljala, nikada ne bih potezala ni mnogo ozbiljnije prijave, alimentacija je ništa, na masu prekršajnih i krivičnih. I teraću do kraja. A kada dođe vrema da se "plati ceh" nemam nameru da deci serviram blage varijate zašto i kako je došlo do toga da je tata u zatvoru. Treba da znaju i da budu svesni... ono što me užasno je plaši je nasleđeni šablon ponašanja. I dokle god ih na neki način štitim neznanjem, podstičem kod njih ovo drugo.
Nijhov interni odnos... jer ovaj zakonski deo je čisto poslovni, između mene i njega... je samo na njima, na koji način i kako će ga graditi je isto tako samo na njima. Ja ne to ne mogu da utičem... neke stvari mogu da im nadoknadim, neke nikada neću... ali ono što su preživeli, kao posedicu mog lošeg izbora, nikada neću moći da oprostim sebi.
Samo vi koljite za alimentaciju. Ni jedan još nije stigao u zatvor.![]()
svekolike su gladijatorsko-sportske igre nakon razlaza..
nezrelost...nespremnosti na dijalog..odsustvo emocija..otudjenje..promasaji.. nesigurnost..sa ili bez minulog traga(dece)..ostavljaju ogromne posledice na psihu svih elemenata braka
Nemanje odgovornosti....ucene.. manipulacija sa krivicom..rezultira mrznjom..trovanjem losim emocijama..i gubitka zdravlja licnog a i blizeg okruzenja..sve su to posledice koje deformisu jos vise vec deformisane licnosti.
Ne smatram brak ugovorom koji namece taksativna-zacrtana pravila..i ako bude odstupanja:glava leti!
Brak je ogromno odricanje ,prilagodjavanje strpljenje baždarenje svojih zelja sa clanovima a i obaveza (od koji se lako bezi u laž)
Ako nema prastanja...zelje da se bude prijateljem pre svega...dzaba "avioni-kamioni"..taj pokazatelj je malogradjanski potez da se zamagli istrosenost i zasicenje jedne veze i pretezno se koristi za svesno prikrivanje nezainteresovanost za partnera..iako materijalna strana jeste jedan od stupova braka(no kod normalnih ljudi to nije elemenat za bahatost i omalovazavanje)
KApital je u 70% brakova dimenzija koja odrzava "brak" i prisiljava bracne strane na zivot po ugovoru...na trpnju..maltretiranje..itd..
Strah od samoce..od nesnalazenja..od nemanja sredstava za zivot primorava opet na trpnju..
MAhati decon kao usijanim macem...je kranje bezdusno..
Ako deca sluze da se zadobije, "ulovi" partner...da se uceni..itd..onda ljudska vrsta je izgubila na emociji, za sva vremena..
Zivot za sva vremena sa jednim partnerom...je iluzija koja moze da se odrzava ako se sa promenama kvaliteta ljudi..i sazrevanjem...odredjuju u hodu i nove sfere interesovanja..i ne ostavlja drugima da zbog licne lenjosti budu glavni kreatori nase stvarnosti.
Gubitak interesovanja za partnera ..nedostatak strasti..zasicenje obavezama...pritisci materijalni..preveliki jaz izmedju hteti i moci...nove ljubavne veze koje ne zahtevaju mnogo odricanja...sve su to razlozi za bracni brodolom.
Zato ja ne verujem u brak... idealna zajednica bi bila ona u kojoj živimo zajedno 2, 3 dana u nedelji, svako da vdi računa o svojim troškovima i pola pola kućnim potrebama i računima... svako da zadrži jedan dan u nedelji za sebe, bez da drugi zna i pita gde si bio i šta si radio. E, sad... zajednička deca bi malo iskomlikovala ovu moju ideju.![]()
a ja mislila to ide po inerciji...
![]()
E, pa hebi ga... to ne važi za sve... ovde ipak mora mozgić da radi...![]()
Ma važi za sve da mozgić mora da radi.
Radi on i kad to ne želiš.
izgladneo muz
FORUM![]()