"Od pune puške boji se jedan, a od prazne dvojica"- baba Tijana
nema nezavisnih....
ima oslobodjenih..
Ko kaze?
"Od pune puške boji se jedan, a od prazne dvojica"- baba Tijana
ima nije da nema... ali da bi bila oslobodjena moras prvo da prodjes prvo golgotu i da psihicki levitiras sama sa sobom apsolutno odvajujuci telo od duha.... ono tucas se sa nekim a taj ti ne dopire ni do cega vec samo do vagine i dalje ne mrda ni ich... divim se inace takim zenama pa cak i kad lazu da to mogu![]()
to je skaradna krajnost... i to mogu samo one kojima je dusa izvadjena pipetom(prostitutke)...golgota je neminovna radi čišćenja i sazrevanja pa i sticanja znanja...eliminacijom nepotrebnog...dolazimo do sustine...minimalizama i redukcije zelja i potreba..do svesnog konstatovanja i konzumiranja okoline kao dovoljnog
Jbt, kad vas vako citam, dodje mi da otvorim cistiliste. Sto bi zgrno pare a i nekima bi i...pomogo![]()
pa zar se ovde ne prica o krajnostima?
niko od nas koji minimalisticki balansira od normalnog ka ludom i nazad nije zanimljiv drugome u meri da mu muti mozak... jedino pravo zivotno iskustvo se ogleda u tome da upoznas ljude sa dna i vrha i onda shvatis veliku istinu... da su svi manje vise isti samo sa razlicitim stepenom licemerja...
upravo tako... licemerje kao imenitelj koji povezuje svet...zivot na oprezu on-line..kome ( i da li) poveriti zivot??? a tek intimu?kada je ID svakog bipeda destruktivan i podlost osnovna potka(doduse pritajena...ali prisutna)...računicaaaaaa uvek i svuda i u svemu..pa KAKO biti nezavisan? i da li?
STA se dobija izolacijom???sloboda?kakava? i cemu...ako tu distancu ne prihvata okruzenje i namece silom pravila igre?
i onda treba da budemo mushkarci..i zene cisti..pravedni..nepromiskuitetni...itd..a laž je vec pogled a kamoli misao..
ima izlaz.... odnosno nekoliko ali opet si oganicen kao coek... mozes da se bavis nekom verom i odes duboko sa njom u svoju podsvest...onda si na neki nacin nezavisan ali samo dok se ne osvrnes soko sebe, dok ne izadjes na ulicu, dok ne upalis tv, dok ne odes na posao il dok ne sednes za komp jer te razdire npr. dosada... potpuna nezavisnost ne postoji ni u jednoj varijanti i oni koji se dice nezavisnoscu kao nekom mantrom oko svog zivota, oko svog npr. medija ili oko svoje veze su zavsniji od drugih u pogledu materijalnog ekonomskog ili emocionalnog.... npr. upravo sam ja to radio ovde jer je ja jesam duhovno nezavisan (izvinjavam se damama sto pisem o sebi na temi o zenama) ali citav splet drugih zivotnih pizdarija ti ne da da tu duhovnost nakalemis na socijalni status i hodas potpuno uspravno gde ti je glava u oblacima... kontas nadam se...
pa jes...glava u oblacima...a telo "na izvolte" svima....dodje mu kao mazohizam...trpnja kao trajno stanje
nema tela... u tem je fazon.. ne da/dam nikom
svaka nezavisnost povlaci egoizam a svaki egoizam povlaci sa sobom sladostrasce...
ovo je vec malo komplikovano da objasnjavam jer ce prkos da mi rediguje postove tako da cu da bojim plafon drugom prilikom![]()
Па не бих се сложила баш...
Постоје рецимо људи који немају у себи осећај за морал.
Ондак неки немају осећај за правду.
Неки су саможиви док други жртвују себе за друге.
Неки су посвећени породици а неки пороцима.
Неки су лабилни а неки стабилни.
Па имамо колерике, агресивце...
Да не набрајам...
А то нема много везе са лицемерјем...
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
pa to... isti su... od boga
kad se skroz ogole
nismo mi deo samo oca i majke
ima tu jos mnogo cega sta jos ne znamo....![]()
sad sam tužna.
где си пошла с крмељиве очи