a što baš 12?
где си пошла с крмељиве очи
Pa mora da bude kalo nakon 2500 konzumacija.![]()
možda su dve vrste ribe, a ne dve ribe. bela i plava recimo. rečna i morska
mism omaška u prevodu.
i pet vrste leba
beli, polubeli, ražani, crni i bakin
ne volim beogracki. nervira me što je isti ko bakin a skuplji
i kad god malo okasnim nema bakinog a iz principa neću duznem beogracki
Ko je Lilit?
Večnost je čista sadašnjost.
Adamova ljubavnica.
a evo je tema...
setih se sada zazi da ti nisam odgovorio ono veče na pitanja tvoja koja se tiču tela isusovog, a koja te očigledno okupiraju ili proganjaju
Naravno, direktan odgovor na tacni nećeš dobiti ni od koga, pa ni od mene....ali u traženju odgovora na tvoje pitanje imaš tri mogućnosti:
1. da prihvatiš doslovce fantazmagoričnu bajku ispričanu u bibliji, i da, na osnovu doslovnog shvatanja biblije, postavljaš isto tako fantazmagorična pitanja o telu isusovom, i šta se desilo sa njim
2. da kreneš putem teorije da je isus zaista postojao, ali da nije razapet kao što biblija kaže...tu ćeš traženjem stići do odgovora da je isus umro u 117. godini života i sahranjen je na granici nepala i kašmira
3. da kreneš putem teorije da je biblija izmišljeno bajkovito štivo, kao što su i većina glavnih likova izmišljeni, pa će ti samim time postati besmisleno tražiti odgovor šta se zbilo sa telom nekog lika iz bajke
Po meni je najprihvatljivija teorija da je izmišljeno, jer osim par šturih posrednih dokaza, ne postoji niti jedan koji bi makar nagovestio postojanje bilo kojeg od glavnih biblijskih likova bitnih za priču i današnje shvatanje hrišćanstva.
every year, every week, every day, every memory
O, pa ja imam prilično jasnu ideju o ovim stvarima.
Recimo, za mene je vrlo verovatno da je Isus bio postojeći lik (što ne znači da je bio nešto više od Dejvida Koperfilda onog vremena), a imam i razloge zašto to mislim.
No, ovde nisam ja važan. Jerbo ja se bavim nekom vrstom... frakcione destilacije. Samo ložim vatru i podešavam ventile na koloni, a šta će ispasti - videćemo.![]()
Kad si već tu... u Josifovom rodoslovu pominje se samo pet žena, pored gomile muškaraca. I na ovaj ili onaj način, sve te žene su bile qurve. Imaš li kakvo objašnjenje zašto je baš na njih ukazano?![]()
pa dobro zazi, za tebe je vrlo verovatna i teorija evolucije, tako da to nije ništa novo
ne znam odgovor na pitanje o ženama iz josifovog rodoslova...mada me sad zainteresova kako to žena može biti kurva na ovaj ili onaj način?
Kako može?
Evo, ovako:
Prva je Tamara. Maskirala se i onda navukla svekra na sex u prirodi.
Rahav je bila qurva ordinarna čija javna kuća se naslanjala na zidine Jerihona (postoji teorija da je ona podmetnula eksploziv u zidove Jerihona na znak truba).
Ruta se gazila za žito.
Urijina žena (Urijinica, pravo ime joj nije poznato. Verovatno zbog programa o zaštiti svedoka) se udala za Davida, ubicu Urija, muža joj, čim je službeno zaključena žalos.
bre zazi, to je sve jedan način sa nekoliko podvarijanti
a peta?![]()
Peta je Marija.![]()