Pa imaju koren, al nije zaboden, da prostiš. Žive od vode sa površine kamena. Tako nekako kao popovi.![]()
Žive stvari teško rastu na kamenu. No, zgrade su dobre kada se oslanjaju na kamen, a ne na pesak.
E, ovo ipak Petru Simonu i Garfanklu nije pomoglo da izbegnu osvetu zbog nemilih događaja u vezi sa taštom i nakon toga.
Misim, na kraju su ga ipak okačili i to naopačke u Rimu. (Ovo je inače omiljeni lokalni običaj. Tako je nastradao i Musolini)
Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nežnost kukavičluk
A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a ćutanje neznanje.
ja sam biljka.
missim, nisam biljana.
e, aj sad ovo - zašto se ništa ne zna o Isusovim godinama između 12e i 30e, na primer...ili koje već...znam da nije više od 33.
biso, mnogo te volim.
ali mislim da se veri baš u nevolji približavaju ''nevernici''.
где си пошла с крмељиве очи
Чек, ко је на камену и све с радошћу прихвата он брзо и одустане од вере јербо му камен не да да пусти корен.
Мисим, немојте да ме зезате сад.![]()
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
Za mene, ovo je prilično dobar dokaz da Josif nije nikada progutao priču da je onaj mali božji sin.
Zato ga je najurio od kuće čim je bilo zakonski moguće. Od tada se o njemu ne zna ništa sve dok se kao tridesetogodišnjak nije vratio. Sa 30 godina mogao je da govori u hramu.
Ima taj problem... Što je Isusu bilo potrebno telo da bi večno živeo sa desne strane oca?
Zašto ga je maznuo iz grobnice?![]()
Pa ako se sve posmatra bukvalno....
čitala sam jednu groznu knjigu od nina ričija ''zavet''. missim, knjiga nije grozna zbog stila, nego zbog ideje (kao hrišćaniki mi je sve to skroz bogohulno)...ali, objašnjava neke godine u kojima se Gospod ne pominje (život u egiptu)...i te godine za mene su grozne po toj knjizi, u smislu da on spoznaje da jeste bastard....uteha je da on jeste specifičan, po toj knjizi, ali sam se zapitala - šta se sve dešavalo sa Isusuom u tim godinama?
mada, sve manje me jeste briga za sve te Njegove godine...
pa, mene jeste nevolja preobratila....a opet imam pitanja....nemam sumnju. samo neka pitanja....čista faktografija, za sada...osim ako neko ne postavi neko pitanje koje nije faktografsko.
где си пошла с крмељиве очи