ovo brisite..
To je valjda poznato... U Bibliji...
Bozja stvorenja andjeli i ljudi su stvoreni sa slobodnom voljom...
Prvi koji se pobunio protiv Boga je jadan andjeo heruvim, zgresivsi postao je Satana Djavo to je njegovo ime koje znaci protivnik i klevetnik)... i on je uzrocnik zla...
On je naveo Evu da zgresi, Eva Adama i tako su prvi ljudi dobili smrt kao kaznu za greh...
Inace su trebali ziveti vecno jer su stvoreni kao savrsena bica...
Zbog greha su postali smrtni i nesavrseni...
ta nesavrsenost se prenosi genima...
Zato je celo covecanstvo nesavrseno...
I Zato je Isus poslat od Boga da bi svojom zrtvenom smrcu otkupio covecanstvo od greha i smrti...
i da bi na osnovu te zrtve mogao opet u buducnosti ljude dovesti do savrsenstva...
Ukinuti smrt i da bi ljudi mogli dazive vecno na zemlji kao savrsena bica....
U Armegedonu Bog ce ocistiti zemlju od zla a nakon toga ce unistiti i sve uzrocnike zla Sotonu i demone - pale andjele...
Zlo ce biti zauvek unisteno... i prebivace samo dobro u vecnosti...
kao sto je i sam Bog..
Мени је све ово парадоксално.
Савршена бића а ипак су згрешили.
И ко гарантује да опет неће бити тако с том новом генерацијом савршених?
Њих је било двоје па је једно од њих ипак згрешило.
Шта ће бити кад их буде онолико...
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
i ovo brisite duplira mi poruke![]()
Zato sto je to jedini nacin da na druga niza bica od njega prenese svoja Bozanska svojstva....
Nije bog STVORIO ZLO, ZLO JE SAMO NASTALO... odstupanjem od Bozanskog...
jedino je Bog savrsen apsolutno...
sve drugo sto bi stvarao ne moze biti apsolutno savrseno jer je nizeg ranga...
Druga mogucnost bi bila da nista drugo ne stvara i da bude sam u vecnosti...
Zbog ljubavi on stvara, njemu nije problemnastanak zla jer ima mogucnost da unisti zlo...
I Unistice ga zauvek...
i ja i mona da se složimoi ložimo
samo što ja numem tako detaljno da pričam...ja tandrčem sve po nekom osećaju....
где си пошла с крмељиве очи
On nije zao, ali Adam bi isteran iz Raja, koliko kapiram....jer nije hteo da prizna grešku, nego je svaljivao na Evu.
nije hteo da se pokaje....i takvi smo do dan - danas....sve smo kao nešto super, a u stvari smo šuplji kao sitno and rešeto.
a Bog jeste savršen. i nije stvorio zlo tako kako ti kažeš....mi sami, ljudi, zlu težimo, jer nam je nekad lakše da budemo nevaljali nego valjali.
to - koliko nas voli , vidi se po tome što nas ne mrvi istog trena kada činimo greh.
pa satana...on je bio satanail....kao što je mihail, gavril, uril....svi arhanđeli imaju nastavk il u imenu (što je, čini mi se vezano za svetlost)....
ali, kad je pao, jer se pogordio, nestade i onog ''il''' iz njegovog imena i ostade samo užasno - satana.
missim, nisam upoznata mnogo i volela bih da me neko ispravi, ako ovo što pišem nije ''po učenju''.
Odgovor je ZLO je samo nastalo![]()
odstupanjem od Bozanskog....
Tako i covek moze biti dobar ili zao sam odlucuje, Bog ga ne stvara zlim...
Bog ga je nacinio da bude dobar...
Само да напоменем да се уопште не заХебавам.
Значи, Бог је створио све осим зла.
Оно је настало само, Он га заправо није "хтео".
Зашто га није одмах уништио него је пустио да зло толико узме маха.
Зашто, да би све поново уништавао да би уништио зло?
А он га је сам пустио да се запати...
Мудрост се састоји у томе да се баци у море што мањи део товара да би брод пловио лако.
pa on nije čovek roditelj....on je Tvorac.
to roditeljstvo je malko drugačije od našeg.....neće valjda da išljiska satanu levom rukom, a mi da se krijemo iza Božijih leđa....ne može tako.
čovek je pao, satana je pao....Bog nije i neće.
dakle, ko je pao - neka se bori.