evo ovako....ne znam mnogo, ali ne bi bilo loše da postavljamo pitanja u vezi novog zaveta ili starog zaveta (svejedno)i da neko odgovara na njih. spam je moguć, naravno...ali, sve u granicama normale.
dajte prvo pitanje!
evo ovako....ne znam mnogo, ali ne bi bilo loše da postavljamo pitanja u vezi novog zaveta ili starog zaveta (svejedno)i da neko odgovara na njih. spam je moguć, naravno...ali, sve u granicama normale.
dajte prvo pitanje!
где си пошла с крмељиве очи
ne, nego petar. tako kaže zazi, a i mona.
oni su pouzdane reference. ipak ću da prelistam ponovo novi zavet ili da sačekam sutra drugaricu koja sve to zna na pamaet.
И дошавши Исус у дом Петров виде ташту његову где лежи и грозница је тресе.(Mat. 8.14)
Pitanje je zašto je Petar držao taštu u kući. Ne mogu da smislim ni jedan odgovor, a kamoli tri, pa da vi zaokružujete.
nije on nju držao. ona je živela sa njima, jer se petar ''udao''. nemam drugog objašnjenja...ili je bio toliko dobar čovek da nije mogao da ostavi majku svoje žene da trune po nekim ćoškovima.
p.s. a ovo ''gde leži i groznica je trese'' je baš ok s tvoje strane, da ne moram sutra da se petljam sa novim zavetom. hvala.
A reko sam da necu vise da se duhovno spustam, neka mi oprosti Samo da znate, Zazi je u pravu(ne sto je Zazi) a dokaze cemo studiozno, ko sto su je i smisljali
Pitanje je što je nije držao negdi u dvorištu?
Jedino objašnjenje do kojeg sam ja došao nakon višegodišnjeg izučavanja biblije jeste da je po profesiji bio ribar, pa je često izbivao iz kuće.
ma, sasvim je ovo u redu. sviđa mi se interpretacija da se petar odrekao isusa zato što je spasao petrovu taštu. to je najbolji fazon koji sam čula u poslednjih nekoliko godina.
ako uzmemo u obzir odricanje od Gospoda i to 3 puta, onda je ova interpretacija toliko ljudska da imam samo reči pohvale
odakle je simon (petar)?
Iz Betsaide u Galileji
Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nežnost kukavičluk
A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a ćutanje neznanje.
dakle, galileja...a zašto je dobio ime petar?
Petar - stena na kojoj će počivati Isusova vera (crkva)
Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nežnost kukavičluk
A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a ćutanje neznanje.
Iz Kapernauma.
I danas stanovnici ovog mesta deru turiste pokazjući im rečeni turistički objekat. Interesantno je da je u istom mestu bila jevrejska zbornica u kojoj je Isus prvi put javno nastupio, ali ovaj objekat se ni ne pominje u ponudama turističkih agencija. Svi oće da vide gde je bila tašta.
E Sada, koji je lek protiv tastine...
Zato sto se tri puta odreko...taste
posto...kamen temeljac (a sta mu to znaci...)