Peta kolono!![]()

dobro, a gde je zavetni kovčeg?
kako ja sad da verujem da je na tim pločama stvarno pisalo šta je pisalo, kad su jevreji negde izgubili taj kovčeg?
где си пошла с крмељиве очи
A piše i ovo:
Ништа нема што би човека могло опоганити да уђе споља у њега, него што излази из њега оно је што погани човека.
(Marko 7.15)
I odak, nije li ovo dokaz da Isus nije imao ništa protiv parade ponosa?![]()
A koji je to kovčeg?
Ipak, zavetni kovčeg je problematična stvar. Izaziva goozne čireve.

pa, kako ga nema....gde su smeštene ploče sa 10 zapovesti? kako su smeli to da zagube, bwe?

zanimljivo je kako uvek citiraš Isusa kad je to nekako vezano za nešto bezveze....
mislim, kako možeš da veruješ (mada to sad nema veze s temom) da su pederi normalna varijanta ljudi, potpuno funkcionalna?
ako bi odgovorio na ovo pitanje, prebaci se na temu ''gej parada'', da ne bude da baš skroz pričamo bezveze.
Ne znam da li su normalni, ali funkcionalni sigurno nisu.![]()
A ne mislim da je bez veze. Isus je kršio mnoge jevrejske zabrane. Jednostavno mi palo na pamet da je možda odobrio i tu ovaj varijantu.
To je svrha teme. Da se ćaska o relgiji, a ne da se grdi Zazijavalo. Il sam ja pogrešno obavešten.![]()

To je starozavetna zabrana. Vrlo stroga, ali starozavetna.
Takođe, poštovanje subote je stroga starozavetna naredba.
E, Isus je izjavio "nisu ljudi zbog subote, nego subota zbog ljudi" i sit se najeo sveže ubranog žita u subotu.

Subotom se ne radi ništa. A pod ništa se podrazumeva "ama baš ništa". Jevreji subotom ne smeju ni da putuju, izuzev kad su "na vodi". I ondak su smislili da zimi ipak mogu da putuju... saonicama. Jer ispod saonica postoji tanak sloj vode.
E, subotom, dakle, ne smeju ni plodovi da se beru, a Isus je zagrabio šaku žita sa njive, pa sažvakao.

ne smeju ni da jedu? ili, smeju da jedu, ali ne smeju da rade?
Smeju da jedu. Ne smeju da rade.
Onda još nije važilo "ko radi ne boji se gladi".

dakle, to što je raširio dlan, zgrabio malo suve pšenice ili čega već, stavio to tako neskuvano u usta - to mu je zamereno? missim, ti ondašnji jevreji su definitivno idioti.
Imaju oni genijalne načine da izvrdavaju. Još jedna od subotnjih zabrana je da ne smeju ništa d nose u džepovima. Zato otodoksnog Jevrejina poznaješ po tome što ima ključ zavezan konopčetom za pojas.
U vezi s tim:
Išao Jevrejin na pijacu, pa mu kljusina koja mu vukla kola padne i nikako da ustane. Jevrejin zavapi:
- O, bože, učini da i ja i konj stignemo do pijace, pa ako bude tako, prodaću ga i pola novca priložiću Tebi.
Odmah potom, konj se nekako pridigne i tako stignu do pijace. I Jevrejin krene da viče:
- Narode, vidite ovog sjajnog petla. Prodajem ga za dve hiljade dolara. Ko ga kupi, dobiće i ovog konja samo za dolar!![]()

dakle, isus nije bio baš potpuno nepravedan kad je kršio glupa pravila? missim, nije bio zatucan...kao današnji vernici? ali, kako bi i bio kad je Sin Božiji?ili....i tu ima nedoumica?
Pitanje je "ima li nedoumica da je Isus bio božji sin". Za mene nema nedoumica. Nije bio božji sin.![]()
Ovde se vrćemo na taj osnovni problem. Da li je Biblija slobodno štivo, romansirana biografija Jevreja, ili baš Uputstvo za upotrebu i održavanje, pa ako ga doslovno ne poštuješ, uprskao si stvar, a ni gaancija ti ne važi?![]()
Članovi koji su pročitali ovu temu: 0