uu, kafe ne znam kako bih se odrekla.
a jel smes umesto nje da pijes neki caj? zeleni recimo..
meni su vazni ti moji mali rituali..nema toliko veze sa hranom koliko sa nacinom kako nesto radim. u ovom lsucaju, pocnem dan..
uu, kafe ne znam kako bih se odrekla.
a jel smes umesto nje da pijes neki caj? zeleni recimo..
meni su vazni ti moji mali rituali..nema toliko veze sa hranom koliko sa nacinom kako nesto radim. u ovom lsucaju, pocnem dan..
zabranjeni su mi zeleni i crni čaj kao i sve vrste kafe.
od napitaka, generalno, dozvoljne mi je samo flaširana voda, sok od povrća koji je u zelenoj grupi i biljni čaj ( kamilica, lipa, šipak...ne smem nanu )
где си пошла с крмељиве очи
samo da prijavim da prolazi peti od 90 ''intolernatnih'' dana dobro se držim, osim ujutro kad me stvarno glad nervira.
inače, za doručak obično jedem ili kiflu ili barenu bundevu (oko 150 g), za ručak neke mahune (crveni pasulj, leća, grašak) u vidu čorbe ili salate, a za večeru, integralni hleb sa paprikom i maslinovim uljem.
između klopam svežu šargarepu ili grejpfrut...tako je ovih dana.
videćemo kako će biti dalje.
mogu da kažem da su mi glavobolje prestale i da sam počela bolje da spavam
ne da spavam, nego spavam kao topčić
znaci da promena rezima ishrane deluje
I kada vas gadjaju kamenjem, guraju u stranu, vuku unazad, vi nastavite. Sledite svoj cilj, polako koracajte, istrpite svaku nedacu i uspeh je neminovan. Onda cete se osvrnuti, pogledati sve njih, bednike, koji i dalje stoje na istom mestu i rade to isto drugima. Ovog puta, vas ce velicati, govoreci da su oni zasluzni za vas uspeh. Oprostite i sazalite se, neka nisu pomogli, vi ste uspeli, a oni su ostali iza vas.
ne znam da li je to u pitanju, ali se stvarno osećam bolje....evo, prolazi deseti dan
mene zanima jedna sitnica
da li neko od vas konkretno zna da li bih smela da koristim fruktozu u ishrani, jer se ona ne pominje ni na jednom mestu u mojoj listi, a svaki drugi šećer (pa i smeđi nerafinisani) mi je strogo zabranjen.
naime, videla sam neke džemiće sa fruktozom i od voća koje smem da jedem - trešnje i breskve ...i pitam se pitam - smem li ja to
Isto je kao i sa intolerancijom na laktozu,kad se trebaju koristiti namirnice sa niskim sadržajem laktoze ili zamjenske,kao recimo sojie.Kod fruktoze je problem što ona ostaje u debelom crijevu i tako grani bakterije.
Preporučuje se ne izbacivati sve voće iz ishrane,ali izbaciti unos voćnih sokova i meda.
moram da izbacim ono što mi je označeno kao crveno...a to je svo voće osim limuna, limete, grejpfruta, breskve i trešnje....a voćne sokove i ovako ne koristim nikad, kao ni med, nešto mi je muka kad ga jedem
znači, ne smem fruktozu....dobro. hvala.
13. dan.
sa zadovoljstvom sam ručala malo salate od pasulja, jednu isečenu tikvicu na kockice sa malo malinovog ulja, 7-8 listova zelene salate i jednu šargarepu, svežu....sve to sa parčetom hleba.
dakle, ne bih verovala da mi je ovo neko pričao pre izvesnog vremena
jedem normalno, zolton. meni je ovo normalna količina za ručak. kad sve sve to nasecka, dobije se pun tanjir.
pogotovo što posle toga pojedem ceo grejpfrut.
probaj jednom to, pa ćeš videti da ćeš biti skoro sit. muško si i mlad si, pa verujem da ti je potrebna veća količina - na primer sve po dva komada.
moj kometar da ne verujem se odnosio na to da nema nikakvih drugih priloga kojima je ranije moja hrana obilovala.
dobro se osećam, lakše mi je već nekoliko dana. nemam glavobolje i lepo spavam.
živa znaš kako je super isečem na listiće i samo malkice maslinovog ulja uživancija...a šargarepa samo pršti zajedno sa zelenom salatom (nezačinjenom).
pa probaj...kako jedemo živ krastavac? to je ista sorta biljke, kotice
pa jeste, istina..al navika je cudo
uf, ja sam pre deset i vise godina jela u nishu u nekom kineskom restoranu neku salatu, svakojakog povrca isecenog na duge niti..kao kupus recimo..
ajme nikad bolju salatu nisam jela
al je vishe nigde ne nadjoh, niti sam nasla recept..pih..
pa to oni narendaju kupus, šargarepu, celer, jako tanke listiće šampinjona, peršun i začine uljem i soja sosom. nema tu nekog kunsta. meni je najteže to sitno da isečem, jer nemam rende
e kupila sam seme persuna, pa cu da ga posejem u saksiju..
misim nema veze sas temom, al je korisno
pa ima veze...retko ko je intolerantan na peršun