O žalosti...:raz_067::raz_067::raz_067:BLIC ŽENA, Jelena Milentijević,
Dva miliona i trista hiljada ljudi u Srbiji koristi internet, poslednji su podaci Republičkog zavoda za statistiku Srbije. Većini, nažalost, on služi za zabavu, umesto da bude sredstvo za sticanje obrazovanja, plaćanje računa, jeftiniju kupovinu, te efikasnije i ekonomičnije poslovanje.
Zaista poražavajuće. :raz_067::raz_067::raz_067:Poražavajući su podaci da samo 6,1 odsto stanovništva koristi internet za naručivanje proizvoda, a svega 8,6 odsto srednjoškolaca za obrazovanje. Slika informatičke pismenosti u Srbiji nameće potrebu popularizacije interneta u obrazovne svrhe, dok broj onih koji provode vreme četujući i igrajući igrice nameće potrebu da se upozori na to da internet, kao i svako moćno sredstvo, može da bude veoma opasan. O tome kako pogrešna upotreba narušava fizičko i mentalno zdravlje govore dr Predrag Mugoša, fizijatar, i dr Jelica Satarić, psihijatar i stručnjak za bolesti zavisnosti, dok o internetu kao nezamenjivom sredstvu napredovanja govori Istok Pavlović, čuveni srpski internet marketing menadžer i motivacioni trener.
Ženske časopise ukinuti s mesta. Pa ovo je za plakanje...:raz_067:
A tu su i stručnjaci za mentalno zdravlje, koji će da nam objasne da nije
zdravo zabavljati se, ali je i te kako zdravo kupovati preko neta.
E ako nas ubede u to, posle će da nas leče na klinici za kupoholičare.
E baš neću da kupujem....
I na kraju Jelena Milentijević poručuje:
:raz_067::raz_067::raz_067:Naravno, i u virtuelnoj i u realnoj stvarnosti treba izbegavati ljude i informacije koji zagađuju, a komunicirati s onima od kojih se nešto može naučiti. Ne gubite vreme na gluposti, to važi i za internet i za realan život, savetuje Istok Pavlović.
Mislim.. hvala joj, ali to je mogla na početku članka da napiše...:raz_067:
Mada meni ne smeta. Eto, umesto da naučim nešto, ja sam se zabavila čitajući ovo.
Čudna ja.
Kome i zbog čega smeta to što se narod zabavlja?