"Nasmešite se, sa mnogo dobrote i malo, malo gorčine.
Oprostite životu i svetu što nisu savršeni."
Duško Radović
Pravo istraživačko putovanje ne sastoji se od traženja novih krajolika, nego u gledanju drugim očima.
Marcel Proust
где си пошла с крмељиве очи
Moramo da zaboravimo ono što mislimo da jesmo, kako bismo postali ono što uistinu jesmo.
Paolo Koeljo
"Kad čovek mnogo govori, uvek kaže nešto što nije trebalo da kaže."
Konfučije
"Zahvalnost je plod izuzetne kulture; nećete je naći među nekulturnim ljudima."
Semjuel Džonson
Nešto razmišljam da kako god da mi vaspitavamo svoju decu - ona će ličiti na nas. Zato je bolje da mi vaspitavamo sebe !
Vojo Lukić
Ko ne ceni sebe taj je nesrećan, ko sebe precenjuje taj je glup.
Guy de Maupassant
Kad lutam , lutam ....ponekad i ne zelim da se pronadjem ...ne znam gde bih ,
planeta se vrti a ja stojim u mestu ....ne dozvoljavam da me neko ima celu i dusu i telo , postajem sve vise ledena na ljubav neosetljiva....
Sta da ti kazem kad sve znas!
U potrazi za smislom činimo, nažalost, mnogo besmislenog.
Mi smo obmanuti vaspitanjem zbog kog stvari samo prolaze kroz naše živote, stvari koje ne možemo dodirivati ili osetiti.
Za trenutke koje volimo i kojih se rado sećamo zahvalimo sebi ionima koji su tu zbog nas.
Čuvajmo one koji imaju smisla za pažnju, smeh i ljubav...
Ivan Turgenjev
''Ne spuštaju se kriterijumi nego ljudi.''
Ivana Ikraš
''Prema odgovorima koje daje, možete zaključiti koliko je neki čovek pametan. A koliko je mudar, možete uvideti na osnovu njegovih pitanja.''
Nagib Mahfuz
''Svako treba da se drži svoje staze, da ne skreće na tuđu. Ne znam, doduše, koja je staza moja, ali znam koja nije.''
Meša Selimović
''Malo znanje čini ljude oholim, a veliko skromnim. Zato prazno klasje naduveno diže glavu, a puno obara ka zemlji.''
Pablo Neruda
''Stid obeležava u čoveku unutrašnju granicu greha. Gde se zacrveni, tu upravo počinje njegovo plemenitije ja.''
Hebbel Friedrich
"Sve je u tome da čovek bude onakav kakav jeste, da se ne stidi želeti ono što želi, čeznuti za onim za čim čezne. Ljudi su obično robovi propisa. Neko im je rekao da trebaju biti takvi i takvi, i oni nastoje biti takvi i obično do smrti ne saznaju ko su i šta su bili. Na taj način postaju niko i ništa, deluju podvojeno, nejasno, zbunjeno. Čovek pre svega mora imati hrabrosti biti ono što jeste."
Milan Kundera
Kada jednom pristanete na manje od onog što zaslužujete, zaboravite koliko vredite.
A kada zaboravite koliko vredite, zaboravite i koliko zaslužujete!
"Čoveče, zaviri prvo u sebe samog. U potrazi za kamenom mudraca ne moraš prvo putovati u strane zemlje."
Angelus Silesius
"Da mi je samo zrno jedno od one prirodne ravnodusnosti koju ispoljavaju ovi ljudi oko mene prema tolikim stvarima zbog kojih ja danju cesto ne mogu da se radujem,ni da mirno radim,a nocu ponekad strepim i patim,rasanjen i nesrecan."
Ivo Andric
*Bože, daj mi snage da prihvatim ono što ne mogu da promenim, daj mi hrabrosti da promenim ono što mogu da promenim, a najviše mi daj pameti da razlikujem prvo od drugog.
"Čovek se ne može mrzeti zbog toga što nije imao prilike da postane bolji nego što jeste."
Momo Kapor