o ruzi, nista ne recimo sada....
sempaju brunu... vitezi ljubavi
o ruzi, nista ne recimo sada....
sempaju brunu... vitezi ljubavi
Glava bez razmišljanja je tvrdjava bez vojske. (Napoleon Bonaparta)
Cijeli svijet mali ti je bio, metar zemlje sada ti je dosta. (Njegos povodom Napoleonove smrti)
Budi slobodan kao i kap vode, koja se u pari slobodno penje u neznane visine, i u ledu ponovo pada u neznane dubine. Njen je dom, kao i dom atmosfere, sve dokle zemljin magnetizam dopire, zasto si ti suzio dom svoga zivota? I zgnjecio ga izmedju dva plota, jednog rodjenja i jedne smrti?
jedan aforizam od stanislav leca....
... ne ocekujte previse od kraja sveta....
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Šta god se kaže na latinskom zvuči mudro.
Budi slobodan kao i kap vode, koja se u pari slobodno penje u neznane visine, i u ledu ponovo pada u neznane dubine. Njen je dom, kao i dom atmosfere, sve dokle zemljin magnetizam dopire, zasto si ti suzio dom svoga zivota? I zgnjecio ga izmedju dva plota, jednog rodjenja i jedne smrti?
"Ako se desi nesto loše, piješ da zaboraviš; ako se desi nešto lepo, piješ da proslaviš; a ako se ništa ne dešava, piješ da bi se nešto dešavalo."
Bukovski
Pijem da utopim tugu, al' prokleta stvar naučila da pliva.
moze i ono a sto pijes?.. da zaboravim.. a sta da zaboravis?.. ne znam, zaboravio sam...
Možete li zamisliti ženu koja bi svom dragom dopustila da tokom 1001. noći priča bajke
S.J.Lec
Meni nije potreban prijatelj koji se u svemu slaže i koji na sve klima glavom, jer to i sto i moja senka može da uradi još mnogo bolje.
Plutarh :p
SVE ŠTO TREBA DA ZNAM
NAUČIO SAM JOŠ U VRTIĆU!
1) Sve podeli sa sa drugima.
2) Igraj pošteno.
3) Ne tuci ljude.
4) Svaku stvar vrati gde si je našao.
5) Počisti za sobom.
6) Ne uzimaj, što nije tvoje.
7) Kada nekoga povrediš, izvini mu se.
8) Puštaj vodu u toaletu i peri ruke pre jela.
9) Kada si umoran, a imaš vremena... Odspavaj malo.
10) Živi uravnoteženo .. Od svega pomalo.
11) Kad izađeš u svet, budi oprezan i ne udaljavaj se od druga.
12) Zlatne ribice, hrčci, kuce i mace... Svi jednoga dana moraju da umru. I mi ćemo.
13) Ne zaboravi da čuda postoje! Seti se semenke pasulja koju si ostavio da proklija...
14) Otvori oči i VIDI!
Robert Fulgam
...daj okreni taj ringispil u mojoj glavi...
nemam nis pametno pa cem da citiram prvi stih iz oda noci od novalisa...
zar i ti imas ljudsko srce?
................
sto moju dusu tako snazno dira....
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.
Duško Radović
vera u svoju ili tudju mudrost je jedno a nada u nju je nesto potpuno drugo. loodilo je deo i jedne i druge konstante u manjoj ili vecoj meri.
io
Ko se ne protegne prema pokrivacu tome ozebu noge.
Gete
San je dokaz da fantazija, sanjarenje o onome što se nije dogodilo, spada u najosnovnije potrebe coveka.
Nepodnosljiva lakoca postojanja, M.Kundera
Jer, ja se stidim u snovima, ali se snova ne stidim (...) I muškarcima i ženama, svima nam je jedno zajedničko: noću u snovima grešimo s onima na koje se tokom dana ne usudimo ni pomisliti
Sneg,Orhan Pamuk
Snovi stvaraju buducnost.
V.Igo
Oslobodi me straha da propuštam život. Ne daj mi ono što želim, već ono što mi treba.
Nauči me umeću malih koraka...
Voli svog suseda, ali ne rusi ogradu.
svajcarska poslovica
Када жена није у стању да надвлада свој бол пожуде према демону у мушком телу он је наводи да тражи утеху баш у том смеру
Ponekad je bolje ćutati, ponekad je bolje začepiti lajava usta...