Odlučio sam se za ljubav. Manje je istinito i manje vjerovatno, ali je plemenitije. I ljepše. Tako sve ima više smisla. I smrt. I život.
Meša Selimović
Odlučio sam se za ljubav. Manje je istinito i manje vjerovatno, ali je plemenitije. I ljepše. Tako sve ima više smisla. I smrt. I život.
Meša Selimović
*Bože, daj mi snage da prihvatim ono što ne mogu da promenim, daj mi hrabrosti da promenim ono što mogu da promenim, a najviše mi daj pameti da razlikujem prvo od drugog.
''Ne, život se ne sastoji od svojih pojavnosti, već od onoga što se ne vidi; sav vidljivi svet nije sadržan u svojim ljušturama, već u suštinama; o ljudima ne treba suditi po licima, već po srcima.''
Halil Džubran
где си пошла с крмељиве очи
''Veme prolazi presporo za onoga ko čeka, prebrzo za onoga ko je uplašen; vrlo je dugo za onoga ko žali, ali i jako kratko za onoga ko slavi. Ali za onoga tko voli, vreme je večno.''
Shakespeare
"Vi ste tvorci svoje vlastite sreće. Sami sebi prouzrokujete patnju, činite dobro i nanosite zlo, i vi ste oni što zaklanjate oči rukama i govorite kako je tamno. Sklonite ruke i ugledajte svetlost."
Swami Vivekananda
Ako zelite da budete zaista srecni, njegujte nezainteresovanost za ono sto drugi misle o vama. Nije vazno da li oni misle da ste vi budalasti, glupi ili cak inteligentni. Sustina je u tome da pazite na koji nacin vi dozivljavate sebe.
Epiktet
Koliko divnih poruka ovde na RB.Šteta što nisu u životu više prihvaćene i pravilno protumačene. Pomenuću još jednu koju jako volim :
"Bračna ljubav stvara čovečanstvo, prijateljska ga uzdiže i oplemenjuje a razuzdata kvari i ponižava" --- Frensis Bekon
Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.
Charles Bukowski
Ništa ne izdaje čovjeka kao pamćenje i ništa ne vara kao riječ
Andrić
Jedino razum može da pobedi beskrajnu ljudsku glupost
"Jedna jedina iskrena duša može zauvek promeniti tvoj život samo ako je na sve to spremna još i tvoja duša"
"Život se deli na lepe i ružne stvari ali mi to neznamo da delimo"
''Постоје ствари којих се човек боји да их каже па макар и самоме себи. Сваки пристојан човек има одређени број тих ствари које је похранио негде у својим мислима.''
Достојевски
"Postoje misli koje su ispred vremena i koje nesmeš izreći ako želiš sebi dobro. Moraš ih čuvati duboko u svom srcu ali i reći samo onoj duši u koju beskrajno veruješ"
Neko i ovog jutra misli na vas. Budite dostojni tuđe ljubavi, zavisti ili ljubomore.
D. Radović
Za sve oslikane poruke i misli otvorena je posebna tema.
http://razbibriga.net/showthread.php...ne-mudre-misli
dalje ostavljanje slika na ovoj temi ću brisati kao spam.
Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nežnost kukavičluk
A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a ćutanje neznanje.
''Usamljenost nije u tome što smo sami, nego u tome što ne postoji ništa za čim čeznemo.''
Momo Kapor
Iza nade sve precveta i uvene od žestoke praznine.
Branko Miljković
Vreme nije uvek strog roditelj:iako ne čeka svoju decu,
blago pomiluje one koji ga dobro upotrebe.
Čarls Dikens