“Tako je teško kad moramo, a tako lako kad želimo.”
“Tako je teško kad moramo, a tako lako kad želimo.”
"Budite Pažljivi, sve je tako Krhko"
Danas uradi nešto dobro.. Danas poželi nešto lepo.. Danas zaboravi na juče i ne misli na sutra.. Zagrli život! Kakav god da je, tvoj je. Ovaj tren, ovaj dan će proći. I nikad se više neće vratiti...
Jedna vrsta ludila i ljudske gluposti jeste često spominjanje prošlosti, nostalgija za njom,
želja da se ona vrati i padanje u očaj zbog nje. Ovako se ubija volja i uništava stvarnost u kojoj živimo. Za pametne ljude knjiga prošlosti zatvorena je i više se na nju ne osvrće.
Kasno je, sjećanja, uzalud se javljate, beskorisne su vaše nemoćne utjehe i podsjećanja na ono što je moglo da bude, jer što nije bilo, nije ni moglo da bude.
A uvijek izgleda lijepo ono što se nije ostvarilo.
Vi ste varka koja rađa nezadovoljstvo, varka koju ne mogu i ne želim da otjeram, jer me razoružava i tihom tugom brani od patnje. Živimo na zemlji samo jedan dan, ili manje.
Daj mi snage da oprostim. Jer, ko oprosti, on je najveći. A znam, zaboraviti ne mogu.
M.Selimović
Oprosti.
Bila je to najljepša riječ koju je moglo pronaći njegovo kukavičko poštenje.
Tako me srećno skinuo sa savjesti i prijateljski ispratio u prošlost.
Meša Selimović
Ako želite da budete zaista srećni, negujte nezainteresovanost za ono što drugi misle o vama. Nije važno da li oni misle da ste vi budalasti, glupi ili čak inteligentni. Suština je u tome da pazite na koji način vi doživljavate sebe. - Epiktet
Tragedija života nije toliko u tome što ljudi propate,koliko u tome što promaše.
"Ponekad je dovoljan jedan trenutak da zaboraviš život, ali ponekad nije dovoljan život da zaboraviš jedan trenutak."
Pusti život da ide svojim tokom, pokušaj da zaboravis brige i da bar na trenutak odmoriš umornu dušu...Pronađi za sebe kutak mira , živi i uživaj kao da.sutra ne postoji...
Nađi ono što tražiš ali prvo ono najvažnije
"Želi samo ono sto zavisi od tebe "
Od većih bolesti, preležala sam veru u ljude