Meni nije potreban prijatelj koji se u svemu slaže i koji na sve klima glavom, jer to isto i moja senka može da uradi još mnogo bolje.
Plutarh
Meni nije potreban prijatelj koji se u svemu slaže i koji na sve klima glavom, jer to isto i moja senka može da uradi još mnogo bolje.
Plutarh
где си пошла с крмељиве очи
"Od svađe i tišine jedino je gora napetost. Ni reči ni ćutanje ne paraju kao nešto započeto, ali ne i završeno, govoreno, ali ne i izgovoreno..."
"Kap vode koja padne na usijano gvožde, ispariće. Ista kap, ako padne na lotosov cvet, blistaće kao perla, a ako padne na školjku, postaće biser. Tako i čovek postaje ono s čim se udružuje."
Indijska poslovica
"...da ostanemo ovo što smo. Sutra. I uvijek. Djeca. Ne veliki, ne odrasli. Da se ne zavlačimo svako u svoju ljusku, da jedno drugom ne dopustimo da budemo ono što nismo, da ne gledamo vučijim očima i da se uvijek prepoznamo kada se sretnemo."
Meša Selimović
Oh you may not think I'm pretty,
But don't judge on what you see,
I'll eat myself if you can find
A better meal than me
"Debelo drvo počelo je od tankog pruta. Devetospratna kuća počela je od slaga opeka. Putovanje od hiljadu kilometara počinju od jednog koraka. Pazite na svoje misli: one su početak postupka."
Tolstoj
" I kad se pred tobom otvore različiti putevi, a ne znaš kojim poci, nemoj kretati nasumice, nego sedni i čekaj. Duboko udahni, s nadom, baš kao što si udahnula došavši na svet, nemoj dopustiti da te bilo šta omete, čekaj i samo čekaj. Budi mirna, ćuti i slušaj vlastito srce. Kad progovori, ustani i poslušaj njegov glas, podji kuda te srce vodi."
Susanna Tamaro
“Nije sramota postati bogat, ali sramota je bogat umrijeti”. Götz Werner, vlasnik DM-a
Ne postoji razdaljina koju ljubav ne može premostiti, nema bolesti koju snažna ljubav ne može izlečiti. Ljubav može izvojevati sve pobede. Ona je koncentrisana kinetička energija, najjača sila u prirodi. Samo kad biste mogli da održite ljubav celog života, ne bi bilo sna koji ne biste mogli da pretvorite u stvarnost.
Emmett Fox